“Biletteki koltuk numaramız gemideki ile neden aynı değil?” diye bir soru geldi gazetemizin vatandaş hattına ve biz de sayfamıza taşıdık bu problemi. İDO’daki bilet sıkıntısı pek çok yolcuyu sıkıntıya düşürmüş gibi. 

 
19 Mart 2019 tarihinde, İDO’nun 12:04 Yenikapı-Bursa 14:04’da Bursa-Yenikapı seferlerine, araçlı, 3 kişilik gidiş-dönüş bilet aldım. Erken almamın asıl sebebi de yeri belirleyebilmem yönündeydi. Biz de tercihimizi orta salonda bulunan masalı koltuklardan yana yaptık ancak 09:04’te mail adresime geminin ve koltuk numaralarının değiştiğine dâhil mesaj geldi. Ben de yeni biletleri internetten dökümünü alıp yanımıza aldım. 
DEĞİŞİKLİK 3 KEZ OLUNCA… 
Şükürler olsun ki giderken herhangi bir sorun olmadı fakat dönüş biletinde sorun yaşadık. Çünkü elimizdeki bilete ait koltuklar başkasına verilmişti. Bunu belirttiğimizde görevli telefondan bakmamızı söyledi. Telefondan baktığımızda da koltukların yeniden değiştirildiğini ve bizler biletlerimizi elimizi dahi sürmeden arka salonun en arka tarafına 900’lü koltuklara atıldığımızı gördük. Bu nasıl oluyor! Elimde gemi değişiminden sonra yeni biletlerim olduğu halde, telefondan girişte numaralarım 3. kez nasıl değiştiriliyor? Lütfen birisi bu durumu bize açıklasın?
V.H.

***

Şevket Yılmaz 
Hastanesi’nde 
düzen yok!
Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi’nde yatan bir hasta yakınıyım. 4 Mart 2019 akşamı, saat: 19:00’da hastamın yanına gittim ancak engelli park yerleri dolu olduğundan (herkes park etmiş) ben de engelli kartım olduğu halde arabamı bulduğum boş yere park ettim. Buraya kadar sorun yok…
GÜVENLİĞİ ARADIK ANCAK
Aynı akşam saat 21:00’da, 3 kadın arabamızın yanına geldik ve arabamızın arkasına park edilen araçları gördük ve park ettiğimiz yerden çıkamayınca mecburen telefonla hastane güvenliğini aramak zorunda kaldık. Güvenlik hemen anons yapacağını söyledi ancak aradan ciddi bir zaman dilimi geçmesine rağmen hiç kimse gelmedi. 
SAAT 21:00’DAN 
SONRA ANONS YOK

Gelen giden olmayınca, güvenliği tekrar telefonla aradım ve yardım istedim fakat bize denilen “Saat 21:00’dan sonra anons yapmamız yasak” oldu… Her şeyi anlayışla karşılamaya çalıştığım gibi bunu da anlamaya çalıştım. Yine de soruyorum ben şimdi: Neden telefonda “Buraya gelin şikayet edin deniliyor?.” Zaten yürüyebilsem, onlar çağırmadan ben giderdim… Ve özel durumumu telefonda belirttiğim halde hala “Buraya gelin şikayet edin” denilmesi ne kadar sağlıklı ve normal bir davranış!..
YA BAŞIMIZA BİR İŞ GELSEYDİ?
Hem de muhatapları bir kadın iken!.. Burada şu sonuca varıyoruz ki… Demek ki hastanenin önünde başımıza bir durum gelse, güvenlik müdahale etmeyecek. Çok yazık… Ve biz, üç kadın halimizle (Allah’tan aracın kapısı açıktı ve anahtar da yoktu) birkaç kişiden yardım alarak, aracı boşa alıp arabayı ittirdik… Çok ama çok yazık! Şevket Yılmaz gibi büyük bir hastanede düzen yok! Kanımızca bir an evvel bu duruma el atılmalı ve gerekli düzen sağlanmalı… 
Şükran Hanım ve arkadaşları

***


TEŞEKKÜR...

..Ve birlikten 
 kuvvet doğdu


Yıllardır yüreği güzel olan yakınlarım, tanıdıklarım, akrabalarım, öğrencilerim, meslektaşlarım ve arkadaşlarımın destekleri ile birçok okula destek verdik. Bu yıl da çocukların mutlu olmaları için yüzlerce kitap, onlarca kırtasiye malzemeleri, botlar, hatta takılar topladık ve dağıttık. 
YÜREĞİ GÜZEL İNSANLAR İYİ Kİ VAR 
Bu sebeple 1. dönem görev yaptığım Yeniceabat Sağlık Meslek Lisesi’nin değerli idarecilerine, öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime, 2. dönem görev yaptığım Meliha Cemal Bağcı Ortaokulu idarecilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine; okullarımıza dışarıdan destek veren tüm yüreği güzel yardımseverlere desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 

300’E YAKIN KİTAP YARDIMI YAPTIK
Ayrıca iki okuluma da davetimi kırmayarak gelen Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi Başkanı Dursun Keskin’e, Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi Başkan Yardımcısı Mustafa Nacar’a ve üyeleri, tanışmamıza vesile olan güzel insan Feridun Pulurlu’ya okullarıma yaptıkları 300’e yakın kitap desteklerinden dolayı teşekkür ederim. 
ERTUĞRUL MAT’LAR ÇOĞALSIN
Eğitime her zaman destek veren ve öğrencilerimize yeni kitaplar alarak eğitimine katkı sağlayan Bursa eski milletvekili Ertuğrul Mat’a çok teşekkür ederiz ve de dileriz bu tür değerli insanların sayıları artsın. 
BİZİ MUTLU EDEN HERKESE…
Ayrıca; Şehir dışından kitap gönderen arkadaşlarıma, kardeşlerine onlarca bileklik göndererek onları mutlu eden öğrencime, ihtiyaç sahibi öğrencilerim için topladığım bot ve mont desteğine kayıtsız kalmayarak, 20 civarında öğrencimizin yepyeni bot ve montlarla okula gitmesini sağlayan tanıdıklarıma; öğrencilerimiz sıcacık okula gitsin diye atkı, bere ören, eldiven gönderen herkese; ihtiyaç sahibi öğrencilerin ailelerine erzak yardımında bulunan güzel insanlara, Lösev için kırtasiye malzemeleri toplayıp gönderen Meliha Cemal Bağcı Ortaokulu öğrencilerime, kardeş okulları olarak 1. Dönem görev yaptığım Yeniceabat Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerimin topladığı kitap ve kırtasiye malzemeleri için çok teşekkür ederim. 

BEŞ OKULA DAĞITILDI
Toplanılan her şey toplam beş okulda olması gereken yerleri buldu. Hep birlikte, sıcak ve güzel kitaplarla, yeni kırtasiye malzemeleriyle eğitim ve öğretimimize devam ettik, ediyoruz. İyilikler bitmez gönlü güzel insanlarımız çok oldukça. Bir tanıdığımız bir okulumuzda öğrencilerimiz için lokma döktürecek. Her konuda tam destekler... 
2000’E YAKIN KİTAP TOPLANDI
7 ayda 2000’e yakın kitap, sayısını bilmediğim kadar çok kıyafet ve kırtasiye malzemesi toplandı. Getiren, götüren, taşıyan, alan, ulaştıran, etrafa haber salıp destek vermeleri için ellerinden geleni yapan harika insanlar isimleriniz tek tek bilinmese de o güzel ruhunuz öğrencilerimizde iz bıraktı. Ve eminim sizden aldıkları iyilik bayraklarını başka çocuklara teslim edecekler. Bizler durmadık. Sizler de durmadınız. Birlikten kuvvet doğduğunu bir kere daha gördük ve gösterdik. Sizin gibi güzel insanların çoğalması, küçüklerin sizleri örnek alması dileğiyle. Ne mutlu ki Mustafa Kemal Atatürk sizler gibi eğitime ve öğrencilerine değer veren insanlara ülkemizi emanet etmiş. Varlığınız daim olsun. Bir kez daha sonsuz teşekkürler. 
Saygı ve sevgilerimle
Necla KAŞIK 
Öğretmen