GÖKÇE ÇALIŞCİ

Marilyn Monroe ve Audrey Hepburn eski Hollywood’un  bilinen güzellik ikonlarından önemli 2 isim. Zamanın kadınları bu iki isim kadar kusursuz görünmek için türlü yollara başvurmuştur. Bu yazımızda kadınların kullandığı ilginç güzellik trendlerini açıklayacağız. 

KAŞLAR KAZINDI

Hollywood

1930’larda, abartılı yükseklikte kavisli kaşlar oldukça modaydı. Kimileri kaşlarını kazıyıp istediği şekli kalem ile  çizerek elde ediyordu.  Marlene Dietrich’de gözlerini daha açık göstermek için bu yöntemi kullananlardan biriydi.  Kaşları tıraş etmenin azizliğine uğrayan Lucille Ball “Roman Scandals” filmindeki rolü için bu güzellik hilesini kullanınca kaşları bir daha çıkmadı.

MALT İÇEREN ŞAMPUAN

Audrey Hepburn Marilyn Monroe | Robert Matzen

Marilyn Monroe ve Audrey Hepburn’un kullandığı hilelerden biri de, saçlarını daha kalın dolgun ve sağlıklı göstermek için şerbetçiotu ve arpa maltı içeren şampuan kullanırlardı.

KOLON TEMİZLİĞİ

O kadar seksiydi ki bu yüzden hapse bile girdi!

Aktris Mae West, vücudundaki toksik maddeleri uzaklaştırdığına ve ona zayıf bir görüntü, temiz ve parlak bir cilt sağladığına inandığı için kolon temizliği  yaptırmıştı.  Gwyneth Paltrow ve Paris Hilton gibi bazı ünlüler bu güzellik hilesini kullanıyor

Su samuru ve kedinin eğlenceli anları Su samuru ve kedinin eğlenceli anları

ÇENELERİNİ BELİRGİNLEŞTİRDİLER

Hollywood

Yaşlanmak her insanın korktuğu bir durum. Sanatçıların cildi her zaman sıkı ve genç görünmek zorundaydı. Bu durum kimi oyuncuda takıntı haline gelmişti.  Bunlardan biri de Marilyn Monroe’ydu. Monreo, bir cerraha başvurarak çenesine sığır kıkırdağı yerleştirmişti. Joan Crawford ise alt çenesini güçlendirmek için sürekli sakız çiğniyordu

DAR İÇ ÇAMAŞIRI GİYERLERDİ

Hollywood'un en ikonik karakteri Marilyn Monroe - Kültür-Sanat - Denge  Sende | Türkiye'nin Dengeli Yaşam Platformu

Kıvrımlı vücut her kadının hayalidir.  Eski Hollywood oyuncuları da özel, dar iç çamaşırları giyerek bu hayallerine kavuşuyorlardı. Özellikle kadınlar dik uçlu sütyenler, bel etrafında lastik bantlı yüksek belli külotlar, beli ve kalçaları incelten göğüsleri kaldıran korseler kullandılar. Bazı oyuncular neredeyse bunları hiç çıkarmazdı. Marilyn Monroe göğüslerini sıkı tutmak için her zaman sütyenle uyurdu.

KİRPİKLER İĞNE İLE AYRILIRDI

Audrey Hepburn'un Evi Satılıyor - Milliyet Emlak

Audrey Hepburn’un sürekli kullandığı bu yöntemde amaç “geyik göz” şekline ulaşmaktı. Bunun için önce kirpiklerine bolca rimel uyguluyor sonra da onları tek tek iğneyle, birbirinden ayırırdı.

ÇİLLERİ YOK EDERLERDİ

Çil nasıl geçer? - Sağlık Haberleri
Zamanımızda oldukça moda olan hatta kalemle çizilen çiller o zamanlarda kusur sayılırdı.
Eski Hollywood oyuncuları ise ciltlerinde tek bir nokta bile olsun istemezdi.  Çilleri yok etmek için de elektrik akımıyla yüksek frekanslı mor ışın yayan özel bir cihaz kullandılar.

ŞAŞIRTAN BAKIM RUTİNLERİ

Renklendirilmiş Fotoğraflarıyla Hollywood'un Altın Çağlarından 28 Kadın  Oyuncu

Rita Hayworth saçlarına zeytinyağı sürdükten sonra 15 dakika bekletip sonra limon suyuyla yıkarmış. Joan Crawford  saçlarını çiğ yumurta ile yıkıyormuş. Joan Blondell’in maske tarifi ise oldukça ilginç Blondell ise tuzlu peynirle yüzüne maske yapıyormuş.

KİMYASALLARDAN KORKMADILAR

Günümüzde kolaylıkla bulunan saç açıcıyı o zaman bulmak herhalde zordu. Çünkü bu açıcı tarifi ölüme götürecek cinsten.  Jean Harlow, hidrojen peroksit, amonyak ve çamaşır deterjanını karıştırarak saçlarına uygularmış.

Editör: Gökçe Çalışcı