ASLI YEŞİLYURT

Hızlı uzayan, sağlıklı ve gür saçların kaynağı saç derisinde saklı. Tıpkı cildimize olduğumuz gibi saç derimize de özenle bakım uygulamalıyız. Hayallerinizdeki saçlara sahip olmak için saç derisi bakımında dikkat etmeniz gerekenler…

SAÇ DERİNİZE UYGUN ŞAMPUAN SEÇİN

closeup-portrait-joyful-girl-posing-without-makeup-white-wall-woman-chose-which-shampoo-is-best-use

Saç derinizde bir hastalık, kaşıntı veya pullanma varsa buna şampuanınızı değiştirerek kendinize en uygun şampuanı seçmelisiniz. Saç derinizin ihtiyacını belirleyin ve onarmaya yardımcı bir şampuan tercih edin.

Aynı zamanda saçınızın miktarına göre şampuan kullanımı da oldukça önemlidir. Gerekli miktarda kullanmalı fazlasından kaçınmalısınız.

ILIK SU İLE DUŞ ALIN

lady-using-shampoo-wash-clean-her-hair-bathroom-with-splash-shower-spray-water-1

Duş alırken suyun sıcaklığı da saç derisinde meydana gelen problemleri etkiler. Bu nedenle suyun derecesine de dikkat etmek gerekir. Onarılmaya ihtiyaç duyan saç derinize sahipseniz sıcak duş almamalısınız. Bu durum saç derinizi daha da kötü hale getirecektir. Ilık veya soğuk duş tercih etmelisiniz. Ayrıca yıpranmış bir saç derisine sahipseniz saçınızı nazikçe yıkamalı, tırnaklarınızla değil parmak uçlarınızla masaj yapar şekilde yıkamalısınız.

ONARICI SERUMLAR TERCİH EDİN

young-woman-applying-anti-dandruff-product

Saç derisindeki problemlerin birçok nemsizlikten ortaya çıkıyor. Bu duruma çözüm olarak nemlendirici ve onarıcı saç serumları kullanabilirsiniz.

Su samuru ve kedinin eğlenceli anları Su samuru ve kedinin eğlenceli anları

KURUTMA MAKİNESİ KULLANMAYIN

portrait-woman-with-brush-hairdryer

Saç kurutma makineleri saç derisine en büyük zararı veren şeylerden biridir. Özellikle onarılma ihtiyacı duyan saç derisine ısı vermek, derinin daha da hassaslaşmasına neden olur. Saçlarınızı havlu ile kurutmayı tercih edin. Özellikle kış günleri acil dışarı çıkmanız ve saç kurutma makinesi kullanmanız gerekiyorsa makineyi mutlaka saçınızdan en az 20 cm uzakta tutun.

SIKI TOPLAMAKTAN KAÇININ

Zarif Topuz Modelleri

Saç deriniz yıprandıysa saçlarınızı biraz daha kendi haline bırakmak gerekir. Özellikle yaz aylarında sıcak hava nedeniyle saçlarınızı topladığınızda çok sıkı toplamamaya çalışın. Aynı zamanda mümkün olduğunca saçınızı açık kullanın. Saçınızı dikkatsizce taramamaya da özen gösterin.

MASAJ YAPIN

beautiful-blonde-girl-with-clean-fresh-skin-sitting-table-touching-hair-skincare-beauty-spa-closed-eyes

Saç derisi problemleriniz varsa derinize sık sık masaj yapın. Saçınıza uyguladığınız bakım ürünlerini kullanırken masaj yaparak kullanmanız çok daha iyi olacaktır. Böylece saç derinizde kan dolaşımı sağlamış olacaksınız.

ZARARLI İŞLEMLER UYGULAMAYIN

curly-woman-playing-with-her-hair-close-up

Saç derinize zarar verecek Brezilya fönü, perma gibi güçlü işlemlerden kaçının. Bu işlemler uzun süre kalıcı olması için birçok işlemden geçerek uygulanan işlemlerdir ve saç derinize etkisi de oldukça büyük olur. Saç derinizi daha da yıpratmamak için deriniz iyileşene kadar bu işlemlerden uzak durun.

Editör: Aslı Yeşilyurt