Başarılı meslek insanı Mustafa Çamlıca, Heykel Rotary Kulübü tarafından Meslek Hizmet Ödülü’ne layık bulundu.

Sevinç ÇELEBİ

Heykel Rotary Kulübü, 8 Nisan 2019 Salı günü Bursa Gönlüferah City Hotel’de ödül töreni düzenledi. Geniş katılımlı bir toplantıda yapılan ödül töreninde ödüle layık görülen başarılı meslek insanı Mustafa Çamlıca’ya ödülünü Rotary 2440. Bölge Guvernörü Alaaddin Demircioğlu verdi. Geçmiş Dönem Guvernörü Ahmet Gürmeriç de, Çamlıca’ya İznik çinisi bir anmalık sundu.

MALİYE MÜFETTİŞİ OLARAK BAŞLADI

Meslek yaşamına maliye müfettişi olarak başlayan Çamlıca, özel sektöre geçtikten sonra dünyanın en büyük denetim danışmanlık firmalarında görev yaptı. Çamlıca, 2016 yılında, bireysel olarak danışmanlık faaliyetine başlamak için ayrılmadan önce, Ernst and Young’ta Türkiye Genel Müdürü konumundaydı.

DÜNYACA ÜNLÜ VE ÖDÜLLÜ

2007 yılında Kırklareli’nde, ailesinin bağcılığa ve şarap üretimine de girişmesine liderlik eden Çamlıca, bu alanda da başarıya imza attı. Çamlıca ailesinin ürettiği ürünler, bugün dünyanın en kaliteli ürünleri arasında sayılmak suretiyle ödüllendiriliyor.

BAĞCILIĞI YOK OLMAKTAN KURTARDI

Unvanında, Mustafa Çamlıca’nın ressam kızı İrem’in adını bulunduran bir şirketin de sahibi olan aile, Kırklareli’nde neredeyse yok olmuş bağcılığın yeniden dirilmesine katkı verirken, yılın tamamında yöre insanına ciddi istihdam da sağlıyor.

***

İntizam bunu hak etmiyor!

İntizam Mahallesi tıpkı Altıparmak gibi Bursa’nın en eski ve en elit yerleşim yerlerinden biri. Dolayısıyla ‘şu anki durumunu’ kesinlikle hak etmiyor. Bundandır ki bizler, toplum olarak mutlaka İntizam’a sahip çıkmalıyız ve eski ihtişamlı, saygın yıllarını geri getirmek için canla başla çaba sarf etmeliyiz.

YARALI İNSAN MİSALİ

Mahallemiz, özellikle de son yıllarda yaralı insan misali can çekişmekte. Her yeri bataklık ve çirkin görüntülerle dolu. Örneğin, Yatık Sokak’taki hurdalık ciddi tehlike arz ediyor. Bu sebeple mutlaka kaldırılması gerekiyor. Ayrıca, Yengün ve Kanara sokakların birleşim noktaları eski araba mezarlığına ve otoparka dönüşmüş bulunuyor. Buraları kagir binalardan oluştuğundan olası bir yangın ve hastalık durumunda, yetkililer koşullardan dolayı zaman kaybedeceklerdir.

BAŞKAN DÜNDAR’DAN RİCAMIZDIR

Ayrıca, Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’dan bir ricamız daha var. Mahallemize çocukların rahat oynayabileceği bir park, kadınların toplanıp etkinlik yapacağı bir yer istiyoruz. Artı tüm belediye başkanlarının mahalle sakinleriyle daha yakinen ilgilenmelerini bekliyoruz. 

YENİDEN DÜZENLENMELİ

Altıparmak Caddesi üzerinde bulunan Kent Foto önü ve de o güzergah üzerindeki caddenin kaldırımlarının yeniden düzenlenmesini önemle rica ediyorum. Çünkü bahsettiğim yerlerde, çok sayıda insan düşüyor ve sıkça kırık olayları yaşanıyor.

TEMİZ ÇEVRE TEMİZ TOPLUM

Özetle, yukarıda saydığım tüm bu sorunların bir bir ve de bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor. “Temiz çevre temiz toplum” sloganımız olmalı.

Saygılar

Kamuran ALTABAN

AK Parti İnzitam Mahallesi Başkanı

***

Şimdi böyleyse yazı düşünemiyoruz

Sayın Nilüfer Belediyesi yetkilileri… Cumhuriyet Mahallesi ve Ataevler Mahallesi sivrisinekten geçilmiyor. İlaçlama yapmanızı önemle ve acilen çok rica ediyoruz. Sinek mevzusu Nisan ayında böyle ise yazın ne yapacağız düşünemiyoruz bile… Ayrıca belediye e-mail adresleriniz geçersiz olduğundan şikayetlerimizi size mail yoluyla gönderemiyoruz. İlgilenmenizi ve gerekli müdahaleyi yapmanız dileğimizle.

Saygılar

İ.B.

 ***

Yol çalışması yüzünden her yer delik deşik oldu

İnegöl Süleymaniye Mahallesi, 1. Park Sokak’ta oturuyorum. Mahallemizin her yeri delik deşik. Mayın döşenmiş gibi çukurlar var ve bu senelerdir böyle. İş sadece gelip çukurların üstüne asfalt dökmekle olmuyor. Aksine güzel bir sonuç elde etmek için, özenli ve temiz işçilik istiyor.

TEK YAPTIĞINIZ YOLDU

Belediye olarak tek yaptığınız yoldu. Artık onları da yarım yamalak yapıyorsunuz. Oy istemeye gelince evlerimize kadar geliyor veya evden arama yapmayı biliyorsunuz. Dilerim bu sıkıntımız en kısa zamanda çözülür. Çünkü bu durum sadece bize has değil, tüm İnegöl’ün geneli böyle maalesef…   

N.H.

***

Timsah Arena’yı bitirin artık!

Bir Bursaspor kongre üyesi olarak, yıllardır bir türlü bitirilmeyen Timsah Arena’nın bitmesini bekliyorum. Lütfen bu konuyla her kim ilgileniyorsa, başladıkları işi artık bitirsinler. Takımın küme düşmeye oynadığı yetmezmiş gibi bir de bitmeyen bir stat gibi bir derdimiz var başımızda. Ve bu iki durum da Bursa’mıza hiç ama hiç yakışmıyor. Teşekkürler…

Merih AYDER

 ***

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi,

2 Nisan 2019 tarihli agazete’de yayınlanan “Her ay 72 faturayı incelemek zorunda mıyız?” isimli haber, Kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

İlgi yazıda “... Nilüfer Kızılcıklı Mahallesi Garden Life 1 Sitesi’nde ikamet ediyorum. Sitede 72 blok var su faturasını getiren arkadaşımız 72 dairenin faturasını keserek ilgili yere koymak yerine hepsini kutuların altında bulunan boş tabloya koyuyor...” denilmektedir.

Nilüfer Kızılcıklı Mahallesi Garden Life 1 Sitesi’nde mevcut su abonelerinin su faturalarının ilgili posta kutularına bırakılması konusunda sayaç okuma personellerine gerekli uyarılar yapılmıştır.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı