“Yaşamda iki şey mühimdir… Birincisi, okyanus gibi bol HAYSİYET… İkincisi elif gibi dimdik ŞAHSİYET…”

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler yaklaştıkça, Bursa Büyükşehir başta olmak üzere 17 ilçede seçim heyecanı her geçen gün tavan yapmaya devam ediyor.

Seçime katılan siyasi partiler belediye başkanlıklarını kazanmak için adayları ile birlikte hummalı seçim çalışmalarında artık son düzlüğe giriyorlar.

Tüm Bursa'yı saran seçim rüzgarından, Dağ yöresi de nasibini fazlasıyla alıyor. İlçe merkezleri ve köylerinde partilerin özel hazırladıkları seçim müzikleri eşliğindeki araçları boy göstermeye devam ediyor.

Her gün akşamı birkaç köyde değişik partilerin belediye başkan aday ve temsilcilerini görmek mümkün… Aylar belki yıllar sonra köylerimiz bu kadar misafiri bir arada ağırlamanın mutluğunu yaşıyor.

Köylerine seçim için gelen tüm adaylar başkan seçildikleri takdirde yapacaklarını getirecekleri hizmetleri anlattıkça kafaları karmakarışık oluyor.

Kararsız seçmenlerde, acaba hangi adaya oy versem sorusunun cevabı sanırım bir türlü netleşmedi. Ama tek gerçek var ki hemen hemen tüm adaylar her şeyin daha güzel olacağını söylüyor.

Dağ yöresinin geleceği için aydınlık yarınları müjdeliyorlar.

Burada beni en çok sevindiren ise Dağ yöresinin oldukça seviyeli bir seçim yarışına sahne olması. Seçime katılan siyasi partilerin tüm adayları birbirleri hakkında değil de sadece seçildikleri takdirde yapacakları hizmetleri seçmenlerine anlatıyorlar.

Şu ana kadar katıldığım partilerin seçim gezilerinde adayların bu tarzda bir politika izlemeleri beni fazlasıyla mutlu etti.

Geçmişte yaşanan olayları hatırladıkça, hele hele yıllardır seçimler yüzünden 'küs' olan birçok aday ve onları destekleyenleri düşündükçe derin bir 'ohh' çekmek geçiyor içimden.

Sanırım tek dileğimiz, hayırlısıyla geçecek bir seçim sürecinin sonucunda seçmenlerin takdirini ve desteğini kazanan yeni belediye başkanlarımızla, 1 Nisan tarihi itibariyle başta yöremiz olmak üzere tüm Bursa'mızı kalkındıracak yatırım ve hizmetlerle dolu yeni bir dönemin bizi bekliyor olması.

Ama görünen bu kez ittifakların da oluşması ile oldukça çekişmeli bir seçim bizi bekliyor.

Özellikle Büyükşehir ve birkaç ilçede kazananın az bir oy farkı ile belli olacaktır diye düşünüyorum.

Çünkü CHP çıkarabileceği en güçlü isim Mustafa Bozbey ile Millet İttifakı adı altında Büyükşehir'de belediye başkanlığına talip oldu.

Şahsi görüşüm Bursa Büyükşehir'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim yarışına girmiş olsa 31 Mart'ta Mustafa Bozbey'in alacağı oyu alamazdı… Vesselam...

Günün Sözü:

“Ne güzeldir; incitmekten, kırmaktan, nefretten uzak kalabilmek. Titreyen minik yüreklere korkma diyebilmek, sarılabilmek sevgiyle şefkatle... Dağ olabilmek sırtına ne güzeldir.”