İşgüzarlık denilen olguyu tanımak isteyen bizim sitemize gelsin... İşi, taşıdığı belgeleri adrese teslim etmek olan görevli bunun yerine kolaycılığı seçerse...

Nilüfer Kızılcıklı Mahallesi Garden Life 1 Sitesi’nde ikamet ediyorum. Sitemizde bulunan blokta 72 daire var ancak su faturasını getiren arkadaşımız 72 dairenin faturasını keserek ilgili posta kutularına koymak yerine, hepsini kutuların altında bulunan boş tabloya bırakıyor.

BİZDE SİZİN MÜŞTERİNİZİZ

İnanın her ay bize ait olan faturayı bulabilmek için, 72 fatura incelemek hiç hoş bir duygu değil. Bizde sizin müşteriniziz. Sonuçta komşulara da ayıp. Kimse kimsenin faturasına bakmamalı. Özel bir tüketim en nihayetinde. Sizden ricam herkesin faturası ilgili kutulara bırakılması. Bu ekstra zaman almaz ama kaliteli ahlaklı bir çalışma olur. Benden söylemesi.

Adını vermek istemeyin bir okur

 ***

 

 Bir yıldır tamamlanmadı…

Geçtiğimiz yıl Bağlarbaşı, Kut’ül Amare Caddesi’nde kaldırım çalışmalarına başlandı. Ancak iş eksik bırakıldı ve de tam bir yıldır tamamlanmadı. Araç park bölgesindeki kaldırım kenarlarının asfaltı yapılmadı. Ayrıca kaldırım kenarındaki yeşil alan bozuldu bozuldu. Toprak doldurulup tekrar çimlendirilmesi gerekiyor. Ayrıca yetmezmiş gibi bu otopark alanına vinç park edip, metal ayaklarını kaldırım taşlarına bindirdiği için kaldırım taşları kırılıp deforme oluyor. Acilen bu sorunlarla ilgili çözüm bekliyoruz.

Saygılarımızla

Bağlarbaşı Sakinleri

 ***

 

 Kurtarın bizi bu dilencilerden!

Sayın yetkililer. Yıllardır Bursa’dayım ve de Kent Meydanı karşısı esnafıyım. İllallah ettiğimiz bir sorunumuzun artık bir nihai çözüme ulaşmasını istiyorum. Çünkü ne yaptıysak ne ettiysek bir türlü dilenci sorunuzu bitiremedik! Her ne kadar bu durumu gerekli yerlere şikayet ettiysek de, zabıta ekipleri asla bir şey yapmadı, yapmıyor veya yetersiz kalıyor. Esnaf olarak bu durumdan bıktık usandık, yetmedi onlar yüzünden müşterilerimizi kaybetmeye başladık. Çünkü dilenciler onları rahat bırakmıyor… özellikle de yabancı müşterilerimize resmen saldırıyorlar.

UTANÇ VERİCİ BİR DURUM

O kadar arsızlaştılar ki, kapı önlerini bıraktılar, artık bildiğiniz dükkanlara girmeye başladılar. Bu nasıl bir durum? Şaşkına döndük! Zabıtayı aradığımızda müdahale edeceklerini söylüyorlar ama dilenciler kaçıp uzaklaşıyor. Bu can sıkıcı sorunun acilen çözülmesini tüm esnaflar adına çok rica ediyorum. Koskoca Bursa Belediye ekiplerinin bu sorunu çözmekte yetersiz kalması utanç verici bir durum.

L.B.

 ***

Büyükşehir ve Nilüfer Belediyesi’nin dikkatine!..

GEREĞİNİ YAPIN LÜTFEN!..

Geçen gün bir mülteci genç kucağında bebekle ağlıyordu. Dayanamadım sordum. Süt parası topluyormuş çocuğuna…  “Suriyeli misin?” dedim. “Yok, Bayırbucak Türkmeni’yim. Evimiz yağmalandı. Tehditle bizi kovdular” dedi. Savaştan kaçmış garibim. Neden ağladığını sorduğumda ise beynimden vuruldum adeta. “Dilenci diye dövdüler beni...” dedi ve hıçkırıklarına kucağındaki yavrucak bile uyandı.

GÖRDÜĞÜM MANZARA İÇİMİ PARÇALADI

Kişinin iddiasına göre Agora Çarşı’sı tarafında zabıtalar bunu almış ve bebeğini bir kenara koyup dakikalarca dövmüşler. Elbette ki bu anlatanın iddiası. Hangisi doğru, hangisi yalan bilemedim, ancak gördüğüm manzara içimi parçaladı. Bunu belediyelerimize bildirmek vatandaşlık görevimdir düşüncesiyle gazetedeki köşeniz aracılığı ile yetkililere duyurmak istedim. Varsa kamera vs. bölge incelensin lütfen ve söylenenler doğruysa şayet durum tespit edilsin ve suçlular bulunarak gereken ceza uygulansın.

Saygılarımla

R.T.

 ***

 

Saygılı şoför istiyoruz

 Yaklaşık iki hafta önce Görükle’de bindiğim bir minibüsün şoförü öylesine çok arsızdı ki yaptıkları akla fikre sığmayan cinstendi! Söz konusu minibüs şoförü ne duraklarda duruyor, ne de trafiğe dikkat ediyordu. Benim ve bir çok yolcunun inmek istediği yerleri yüksek sesle söylememize rağmen, oralı dahi olmadı. En sonunda dayanamadım ve tepki verdim. Ancak bu kez de hakarete uğradım.

İŞİNİ DOĞRU DÜRÜST YAPSIN

Dememiz o ki; 16 m 1…..plakalı minibüs şoförü gibi insanlar toplu taşımalarda çalışmasın lütfen. En azından biz Nilüferliler olarak bölgemizde böyle kaba şoförler istemiyoruz. Ben o gün, o kişi yüzünden derse geç kaldım. İşini doğru dürüst yapan diğer şoför arkadaşlar da alınmasın lütfen. Minibüsçüler Odası’ndan bu durumla önemle ilgilenmesini ve gereğinin yapmasını çok rica ediyorum. Sonuçta bizleri kimse hayrına taşımıyor.

Saygılarımla

Ş.H.

Not: İstendiği taktirde plaka agazete’de

 ***

 Bursa dışı bir olay ama...

İstanbulluyum ve Bursa’da eğitim görüyorum. Açıkçası böyle bir sayfanın varlığına şahit olmak beni çok mutlu etti. Ben İstanbul Şirinevler’de yaşanan bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Şirinevler merkezde iş yapan ‘Simit Tadında’ isimli mekan, tarihi geçmiş ürünleri ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyuyor. Bu para avcılarını siz aracılığıyla devlet yetkililerimize şikayet etmek istiyorum. Sağlıcakla.

Özge B.

 ***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi;

a’gazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde ‘Değişim İçin Ne Gerekir?’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahsi geçen Güneştepe Mahallesi Neşat Ertaş Caddesi ve etrafında bulunan kaçak yapılar ile ilgili belediyemiz ilgili ekiplerince, gerekli tetkikler yapılmakta olup, yasal işlemler de devam etmektedir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü