Gerçekten öyle… Dağ yöresinde daha düne kadar hayal olarak düşünülen 'doğalgaz' çoğu insanımızın 'Hadi oradan sende! Ancak rüyanda görürsün' sözlerini çok duymuştuk. Gelin görün ki Keles'te yaklaşık 2 aydır evlerde doğalgaz kullanımına başlandı. Yıllardır biliriz sobanın yerini tutmaz; kalorifer de neymiş derken önce kaloriferle tanıştık, sonrasında yok ‘Kömür mü daha iyi, talaş mı?’ derken şimdi ise ekonomik, konforlu ve çevreci olan doğal gazı ve kullanımından gelecek olan faturasını konuşuyor olmak gerçekten çok güzel bir duygu.

Keles ile başlayan 'doğalgaz' hayalinin gerçeğe dönüşme serüveni sırasıyla Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerimiz ile devam edecek. Dağ yöresinde kangren halini almış 'GÖÇ' sorunu başta olmak üzere, diğer etkenlerin körüklediği nüfus azalmasından bahsetmiştik. Yöreye kazandırılan doğalgaz ile birlikte bu gibi hizmetlerin yörenin gelişmesi, kalkınması ve istihdam sağlanmasında büyük bir rol oynayacağına ben şahsen yürekten inanıyorum.
Hayal ötesi bir rüyanın gerçeğe dönüşmesine ilçe olarak “Keles hazırlıksız yakalandı” dersek sanırım doğru söylemiş oluruz. Bunu şu an için ilçe merkezindeki doğalgaz abone sayısının azlığından görmek mümkün. Çünkü ilçe merkezindeki binaların çoğunda dış cephe koruması bulunmamakta... 
Haliyle eski evlerin çoğu ısınma aracı olarak soba ve kalorifere uygun olarak yapılmış binalar. Dış cephe koruma sistemin hayata geçirilmesi de maddi açıdan oldukça külfetli. Bunun yanında doğalgaz aboneliğinden başlayan sürecin  bağlanmasına kadar devam etmesi düşünüldüğünde doğalgaz abone sayısının azlığının sebebini anlamak mümkün oluyor. 
Zamanla bu sayının artacağı kesin. Önemli olan kullanımı konusunda yöre halkının yeterince bilgilendirilmesi… Yıllardır soba ile başlayan kalorifer ile devam eden süreç sonrası doğalgaz kullanımına geçilmesi beraberinde bazı sıkıntıları da getirmesi oldukça doğal görünüyor.
Ne diyordu şair;
"Keşke hep çocuk kalsaydık da, en büyük yaramız dizimizdeki yara olsaydı… Vesselam!
Günün Sözü:
“Duymayana sözünü, görmeyene yüzünü süsleme, yorulursun."