ASLI YEŞİLYURT

Günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan kozmetik ürünleri, içerisinde birçok kimyasal ürün bulunduruyor. Ancak bir değil birden fazla ürünle yaptığımız makyajlarda, ürünün içerisindeki kimyasalın bir diğerine nasıl etki edeceğini bilmiyoruz. Hangi ürünler bir arada kullanılmamalı bir bakalım.

  • Sitrik asit ve c vitamini

pexels-karolina-grabowska-4202325

C vitamini iyi bir antioksidan, sitrik asit ise peeling etkili bir ürün. Bu iki bileşen bir arada kullanıldığında birbirlerinin etkilerini nötr hale getiriyorlar.

  • Retinol ve C vitamini

Retinol Nedir? Retinol Ne İşe Yarar? Retinol Nasıl Etki Eder? Retinol –  Evolvy

Asidik ortamlarda etkili hale gelen c vitamini, pH tercihi bazik olan retinol ile kullanıldığında birbirinin etkisini yok edeceklerdir. Retinolü gece, c vitaminini ise gündüz kullanmak denge sağlayacaktır.

Su samurlarının balık keyfi Su samurlarının balık keyfi
  • Retinol ve Salisilik asit

Akne Karşıtı Etkilere Sahip En İyi Salisilik Asit Ürünleri

Retinolün yaşlanma karşıtı, var olan kırışıklıkları da azalttığını belirtmiştik. Salisilik asit ise akne karşıtı bir ürün olduğu için, iki ürün birden kullanıldığında ciltte kuruluk oluşumu görülür.

  • Retinol ve Benzoil Peroksit

Benzoil Peroksit Nedir? Akne Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Yaşlanma karşıtı bilieşen olan retinol, benzoil peroksit ile birlikte kullanılmamalı. Birlikte kullanıldıklarında benzoil retinoid moleküllerini etkisiz hale getirir. Kullandığımız retinol bize bir fayda sağlamayacaktır.

Kullandığınız ürünün içerisinde iki bileşen de varsa, özel olarak formüle edilmiş olduğu için olumsuzluk çıkmamaktadır. Ancak eğer kullanılan iki ayrı ürünün birinde retinol birinde benzoil varsa ikisi birbirine uyumlu şekilde formüle edilmediği için kullanılmaması gerekir.

  • Sabun bazlı temizleyiciler ve c vitamini

pexels-polina-kovaleva-5927726

C vitamininin gündüz kullanılması gerektiğini belirtmiştik. Bileşeni içeren ürünü kullanmadan önce uygulanan temizleyiciler de vitaminin emilme kapasitesini düşürecektir. C vitamini düşük pH’larda kullanıldığında iyi sonuç verirken, sabun bazlı temizleyicilerde ise pH değeri yüksek derecede bulunuyor.