Osmanlı’dan bu yana Türk milleti hiçbir şeye boyun eğmemiştir. Sonunda ölümde olsa korkunun üzerine gitmiştir ve başarılı da olmuştur. Bu da bunu gösteriyor ki halkın gücünün üstünde hiçbir güç yoktur.

15 Temmuz günü yaşananlarda bunun en güzel örneği. Tek yürek olan halk 15 Temmuz günü hainlerin üzerine gitmiş ve tankların tüfeklerin önüne atlamıştır. Ne korkunç bir geceydi, hele ki en acısı aynı amaç için cefakarca görevini yerine getiren polis ve askerin karşı karşıya gelmesiydi. Daha 10 günlük bir askerin ‘nereye gidiyorum ben ne yapıyorum’ demesi, ‘ben daha yeni askerim ne yapacağımı bilmiyorum’ diyen askerin çaresizliğini gören polisin çaresizliği.

Öfkeli halk arasında feryat eden askeri kurtaran polisin ‘durun o benim kardeşim’ demesi. Gerçekten bu hayatta belki de en acı şeyi yaşadık bir sürü insanımızı bu hainlerin yüzünden kaybettik.

Ölenlere Allah’tan rahmet, sevenlere başsağlığı dilerim.

15 Temmuz’da aklımızda kalanlar, bayrağa sığınarak direnişe katılmak, ablamız korkusuzca bayrağı sırtına almış köprüye doğru ilerliyor. Hem de hızlı hızlı adımlarla düşmana koşar gibi…

15 Temmuz’da doğan kahramanımız, canımız Ömer Halisdemir’imiz. Sana ne kadar borçluyuz bilemezsin. Sen bizim kahramanımızsın. Hainlerin korkusuzca üstüne gittin. Sen hep bizim kahramanımız olarak kalacaksın.

15 Temmuz’da tankın önüne yatmak. İşte gözümün önünden gitmeyen bir kare daha hainlerin kendi halkı üzerine sürdüğü tanklar ve halkın korkusuzca tankın üzerine yürümesi, hatta tankın önünde yatması. İşte bu halkın gücünü gösterir.

Ve meclisimizdeki direniş… Tek yürek olmuş bir meclis, çaresiz bekleyiş…

Rabbim bir daha yaşatmasın! 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5.yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetler anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyorum.