SON DAKİKA
Hava Durumu

#faydaları

A Gazete - faydaları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, faydaları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ozon gençleştiriyor Haber

Ozon gençleştiriyor

Medicana International Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastalıkları Uzm. Dr. Mehmet Emin Aydın uygulandıkları ozon tedavisi hakkında bilgi verdi. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon tedavi ile ilgili açıklamalarda bulunan Uzm. Dr. Mehmet Emin Aydın, "Ozon gazı oksijenin yüksek enerjili bir gazı olan doğada da doğal olarak bulunan renksiz bir gazdır. Pek çok faydası bulunmaktadır. Ozon kişiyi gençleştirir. Hücrelere gittiği için hücrelerin kendilerini yenileme kapasitesi arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yorgunluğa iyi gelir. Hastaların kendilerini zinde hissetmesini sağlar. Kas ve iskelet ağrılarında sıklıkla kullanırız. Doğal bir tedavi yöntemidir. Bilinen bir yan etkisi yoktur. Bel, boyun fıtıklarında, omuz, eklem problemlerinde kullanmaktayız. Romatizma hastalıklarının alevlendiği durumlarda oldukça işe yaramaktadır. Fibromiyalji dediğimiz kas romatizmasında hastalar yorgunluk hissetmektedirler. Ozon hem kas ağrılarının azalmasına hem hastanın yorgunluğunun geçmesine fayda sağlamaktadır. Kanser hastalarının mevcut tedavilerine ek olarak kullanmaktayız. Ozon bağışıklık sistemini güçlendirdiği için özellikle gribal enfeksiyon dönemlerinde mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılabilir. Bunların haricinde nörolojik hastalığı olan hastalarımızda inme, felç gibi hastaların mevcut tedavilerini desteklemek için ozon gazını kullanmaktayız. Hipertansiyonun daha kolay kontrole girmesini sağlamak amacıyla ozondan faydalanmaktayız. Oldukça konforlu bir işlemdir. 15-20 dakika kadar sürer ve işlem tamamlanır. Ozon tedavisi pek çok hastamıza uygulayabiliriz. Bu tedaviyi kan hastalığı olan hastalarımıza uygulamıyoruz. Gebe hastalarımıza uygulamıyoruz. Zehirli guatrı olan, tiroit değerleri yüksek olan ve kan değerleri çok fazla düşmüş hastalarımıza uygulamıyoruz. Pek çok hastalığın direk tedavisinde ve destekleyici tedavilerde oldukça faydalı bir işlemdir. Ozon tedavisinin haftada 2 gün uygulanmasını öneriyoruz. Genelde de 5 ile 10 seans arasında da majör ozon tedavisini öneriyoruz" diye konuştu. KAYNAK:İHA

Şeftali çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Haber

Şeftali çekirdeğini sakın çöpe atmayın!

Antik çağlarda meyvenin uzun ömürlülüğün ve hatta ölümsüzlüğün simgesi olduğu fikri, şeftalinin faydalı özelliklerinden gelmektedir. Orta Çağ'da şeftali zehirli kabul edilmiş ve doktorlar ağacın sadece yapraklarını kullanmış olsa da, meyvenin güçlü iyileştirici özelliklere sahip olduğunun keşfi çok uzun sürmedi. Şeftali, içerdiği pektin, karoten, uçucu yağlar ve sitrik, tartarik, malik gibi organik asitler nedeniyle tıbbi ve diyet meyvesidir. Demir, potasyum, fosfor, manganez, çinko, magnezyum ve selenyum şeftalinin zengin olduğu elementlerdir. İçindeki diğer faydalı maddeler - C, B grubu, PP, E, K vitaminleri ve folik asittir. Şimdi de şeftali çekirdeğinin faydalarını inceleyelim. ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİNİ SAKIN ÇÖPE ATMAYIN! FAYDALARINI ÖĞRENİNCE VAZGEÇİLMEZİNİZ OLACAK Şeftali çekirdeği, bazı sağlık faydalarına sahip olabilecek doğal bir üründür. Ancak, şeftali çekirdeğinin doğrudan tüketimiyle ilgili yapılan bilimsel araştırmalar sınırlıdır ve daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Şu anki bilgilere göre, şeftali çekirdeğinin faydaları şunlardır: ANTİOKSİDAN İÇERİĞİ Şeftali çekirdeğinde bulunan doğal antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücrelere zarar veren oksidatif stresi azaltabilir. DOĞAL YAĞLAR Şeftali çekirdeği, cilt ve saç bakımı için yararlı olan doğal yağlar içerir. VİTAMİN VE MİNERAL KAYNAĞI Şeftali çekirdeği, B ve E vitaminleri, demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi önemli vitamin ve minerallerin bir kaynağıdır. ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİNİ NASIL TÜKETMELİSİNİZ? Şeftali çekirdeğinin doğrudan tüketimi, siyanür gibi toksik bileşenler içerebilir ve sağlık riskleri oluşturabilir. Bu nedenle, şeftali çekirdeğini doğrudan tüketmek yerine, şeftali çekirdeği yağı gibi ürünleri tercih etmek daha güvenlidir. Şeftali çekirdeği yağı, cilt ve saç bakımında kullanılabilir. Cildin nemini korumaya ve yumuşaklık kazandırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, saç derisini nemlendirmeye ve saç köklerini güçlendirmeye de fayda sağlayabilir. Unutmayın ki, herhangi bir doğal ürünü tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Şeftali çekirdeği yağı kullanırken, herhangi bir alerjik reaksiyon oluşabileceğini göz önünde bulundurarak küçük bir cilt bölgesinde test etmekte fayda vardır.

Limonlu maydanozun faydaları... Haber

Limonlu maydanozun faydaları...

2023 yılının Ramazan ayı bu gece başlayacak. Ramazan ayında ilk sahura saatler kala milyonlarca vatandaş iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan maydanozun faydalarını araştırmaya başladı. İşte Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan maydanozun faydaları Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu katıldığı bir canlı yayın programında maydanoz suyunun faydalarını anlattı. Maydanoz suyunun vücuttan ödem atmada oldukça faydalı olduğunu söyleyen Saraçoğlu, aynı zamanda çok iyi bir antidepresan olduğunu ifade etti. Maydanozun, karaciğerdeki yağları eriten bir etken maddeye sahip olduğunu söyleyen Saraçoğlu, maydanoz suyunun bunu tek başına yapamayacağını bu nedenle üzerine limon sıkılıp tüketilmesi gerektiğini anlattı. TÜKETİM ÖNERİLERİ Maydanoz, yemeklerde baharat ve garnitür olarak sıkça kullanılan yeşil bir bitkidir. Ancak, maydanoz sadece lezzet vermekle kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından birçok faydası da vardır. İşte maydanoz suyunun faydaları ve tüketim önerileri: Sindirim sağlığı: Maydanoz suyu, sindirimi kolaylaştırır ve mide ekşimesi, gaz ve şişkinlik gibi sorunları azaltır. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR Bağışıklık sistemi: Maydanoz, C vitamini, A vitamini ve demir gibi besinler açısından zengindir, bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruma sağlar. Anti-inflamatuar özellikler: Maydanoz, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan flavonoidler ve antioksidanlar içerir. Kilo kontrolü: Maydanoz suyu, düşük kalorili bir içecek olduğu için kilo kaybına yardımcı olabilir. Ayrıca, iştahı azaltır ve vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Kalp sağlığı: Maydanoz, kalp sağlığına yararlı olan folik asit ve potasyum açısından zengindir. Bu nedenle, düzenli tüketimi kalp hastalığı riskini azaltabilir. Cild sağlığı: İçindeki etken maddelerle cilde güzellik verir. MAYDANOZ KÜRÜNÜN HAZIRLANIŞI Maydanoz suyunu tüketmek için, bir demet maydanozu yıkayıp, blenderda püre haline getirin ve suyunu sıkın. Karaciğer yağlarını eritmesi için biraz limon sıkıp tatlandırmak için de bal ekleyebilirsiniz. Günde birkaç kez bir bardak maydanoz suyu içerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Sonuç olarak, maydanoz suyu birçok sağlık faydası sağlayan doğal bir içecektir. Düzenli olarak tüketmek, sağlığınızı korumanıza ve iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Ayva çekirdeği jeli nasıl yapılır, nasıl kullanılır? Ayva çekirdeği jelinin faydaları nelerdir? Haber

Ayva çekirdeği jeli nasıl yapılır, nasıl kullanılır? Ayva çekirdeği jelinin faydaları nelerdir?

Ayva Çekirdeği Jeli Nasıl Yapılır? ● Cilt üzerinde birçok olumlu etkisi bulunan ayva çekirdeği jelini evde kolay bir şekilde yapmak mümkündür. ● Kış mevsiminde kolay bir şekilde bulabileceğiniz ayvalar ile cildiniz de harika bir etki oluşturacak jel yapabilirsiniz. ● 2 kilo kadar ayvayı güzelce keserek içlerinde bulunan çekirdekleri ayıklamanız gerekecektir. ● Ayıkladığınız ayva çekirdeklerini yaklaşık yarım su bardağı ılık suyun içerisine koyarak 2 gece boyunca içinde bekletmeniz gerekecektir. ● Ilık suyun içerisinde bekleyen ayva çekirdekleri jöle kıvamına gelene kadar arada bir karıştırınız. ● Yapmanız gereken farklı bir işlem bulunmamaktadır.  yva çekirdeği jeli hazırlamak oldukça kolay bir işlemdir. ● Suyun içinde bekleyen ayva çekirdekleri jöle kıvamına geldikten sonra kullanıma hazır demektir. Ayva Çekirdeği Jeli Nasıl Kullanılır? ● Ayva çekirdeği jelini hazırladıktan sonra vücudunuzun çeşitli bölgelerinde kolaylıkla kullanabilirsiniz. ● Ayva çekirdeği jeli kullanılarak hem bakım kürleri oluşturmak hem de grip ve nezle gibi hastalıklardan korunmak mümkündür. ● Öncelikli olarak ayva çekirdeği jelini hangi amaç için kullanacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. ● Ayva çekirdeği jelinin en yaygın kullanım alanlarından birisi de ciltte bulunan lekelerin giderilmesini sağlamaktır. ● Öncelikli olarak ciltte bulunan lekeli bölgelerin üzerine hazırlamış olduğunuz ayva çekirdeği jelini sürünüz. ● Sürdükten sonra en az 20 dakika boyunca cildiniz de bekletiniz.  ● Sonrasında ise ılık su kullanarak ve yumuşak hareketler ile cildinizi güzelce yıkayarak temizleyiniz. ● Aynı zamanda sakinleştirici bir etkiye sahip olan ayva çekirdeği jelini kullanarak sakinleştirici bir kür olarak bilinen çayı yaparak da tüketilebilirsiniz. ● Aynı zamanda zencefil ve limon ile tüketildiği takdir de ayva çekirdeği jelinin soğuk algınlığına karşı da koruyucu bir etkisi vardır. Ayva Çekirdeği Jelinin Faydaları Nelerdir? ● Vücutta birçok olumlu etkisi bulunmakta olan ayva çekirdeği jelini cildiniz de hemen hemen her bölgeye uygulamanız mümkündür.  ● Ciltte bulunan lekelerin giderilmesi için ayva çekirdeği jeli oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. ● Cildi sıkılaştırıcı ve toparlayıcı bir etkiye sahiptir. Ancak bu etkinin ortaya çıkması için ayva çekirdeği jelinin düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. ● Kış aylarında oldukça fazla rastlanılan soğuk algınlığını önleyici etkiye sahiptir. Aynı zamanda da grip ve soğuk algınlığına da iyi gelen bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. ● Çay olarak tüketildiği takdirde ise öksürüğü azaltıcı bir etkiye sahiptir. Üstelik düzenli olarak kullanıldığında ise öksürüğü tamamen kesme ihtimali de son derece yüksektir.  İshali hem engelleyici hem de tedavi edici bir etkiye sahip olan ayva çekirdeği jeli tamamen doğal bir ürün olduğu için çocuklarda da rahatlıkla kullanılabilmektedir. ● Aynı zamanda ayva çekirdeği jelinin insanlar üzerinde oldukça sakinleştirici bir etkiye sahip olduğu da bilinmektedir. Çay olarak tüketildiği takdirde sakinleştirici etkisinden faydalanabilirsiniz. Ayva Çekirdeği Jeli Ciltte Ne Kadar Durabilir? ● Ciltteki lekeleri geçirme etkisiyle bilinen ayva çekirdeği jeli aynı zamanda cilt için birçok olumlu etkiye de sahiptir. ● Cildinize sürdüğünüz jelin gerginleştirici etkisi bulunduğu için cildiniz de en fazla 20 dakika durması önerilmektedir. ● Ancak sürdüğünüz jelin etkisini gösterebilmesi için en az 10-15 dakika cildiniz de kalması gerekmektedir. Ayva Çekirdeği Jelinin Bir Zararı Var mıdır? ● Ayva çekirdeği jeli tamamen doğal bir üründür ve hiçbir kimyasal madde içermemektedir. Bu yüzden de bilinen bir zararı bulunmamaktadır.

Yer elmasının az bilinen faydaları Haber

Yer elmasının az bilinen faydaları

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller açısından çok zengindir. Tadının enginara ve turpa, şeklinin ise patatese benzediğini belirmek mümkündür. İçinde nişasta bulundurmamasından ötürü de tansiyon ve şeker hastalarının çok rahatça tüketeceği yer elması hakkında bilgi vermek önemli olacaktır.  Yer Elmasının Faydaları Nelerdir?  Yer elmasının yararlarının çok fazla olduğunu belirtmek mümkündür. Bununla beraber bu yararlar hakkında bilgi vermek önemli olacaktır. Yer elmasının faydaları;  - Oldukça yüksek oranda B ve C vitamini içermesinden ötürü bağışıklığa direnç sağlar.  - Kolon kanseri başta olmak üzere bütün kanser türlerine karşı koruma sağlar. - Bağışıklığı güçlendirir.  - İçeriğinde demir minerali olmasıyla kansızlığı önler.  - İdrar söktürür.  - Potasyum açısından zengin olduğundan kalp- damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.  - Basurun şikayetlerini en aza indirger.  - Kabızlığı giderir.  - Yer elmasının cilde iyi geldiğini söylemek doğru olacaktır. Yer elması, cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.  - Düzenleyici ve besleyicidir.  - Böbrek sağlığına yararlıdır ve böbreklerin sürekli çalışmasına destek olur.  - Öksürüğü keser.  - Kan şekerini düzene sokar.  - Solunum yolu hastalıklarına birebir bir çözümdür.  - İçerisinde nişasta bulunmadığı için diyabet hastalarının rahatlıkla kullanabileceği bir sebzedir.  - Saçları güçlendirerek parlatır.  Yer Elmasının Neye İyi Gelir?  Yer elmasının birden fazla hastalığa karşı iyi geldiğini söylemek mümkündür. Bunlar;  - Cildin bakımlı olmasına yardımcı olur.  - Romatizma iltihabına karşı iyi gelir.  - Diyabet hastaları için faydalıdır.  - Saç sorunlarını ortadan kaldırır.  - Kanserin çeşitlerini öneler.  - Basur gibi bağırsak rahatsızlıklarının şikayetlerini azaltır.  - Solunum yolu ve göğüs hastalıklarının önüne geçer.   Yer Elması Ne İşe yarar?   Yer elması;  - Romatizmaya oldukça iyi gelir.  - Anne sütünü arttırır.  - Düşük kalorisinden ötürü, zayıflamak isteyenler için faydalıdır.  - İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.  - Saç sorunlarını ortadan kaldırır.  - Hemoroide olumlu etkileri vardır.  - Vücut direncinin artmasına yardımcıdır.  - Takviye edici ve besleyicidir.  - İçerisinde nişasta olmadığından diyabet hastalarına yararlıdır.  - Romatizma ağrılarına iyi gelmektedir.  - Böbrek hastalıkları, pankreas ve safra kesesinin sürekli çalışmasına destek olur.   - Öksürüğü keser.  - Metabolizmayı hızlandırır. Yer Elmasının Az Bilinen Faydaları  Yer elmasının az bilinen yararları;  - Afrodizyak etkisi vardır.   - Yüksek oranda A ve B vitaminlerini içermektedir.  - Sinir sistemini koruyarak, stres etkisini azaltır ve sakinleştirir.  - İdrarı söker.  - Romatizma ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur.  - Kansere karşı koruyuculuğu bulunur.  - Yaşlanmanın etkilerini yavaşlatmaya destektir.  - Mide ağrılarının hafiflemesine yardımcıdır.  - Kabızlığa iyi gelir.  - Yorgunluk ve halsizlik gibi sorunları çözer.  - Nişasta içeriği bulunmaz  - Düşük kalorisinden ötürü zayıflamayı isteyen kişilerin kilo vermelerine yardımcı olur.  - Yaraların iyileşmesine yardımcıdır. Yer Elması Nasıl Tüketilir?  Yer elması; pişmiş veya çiğ olarak tüketilebilmektedir. Kaynatılarak, haşlanmış bir biçimde yendiği gibi çiğ haline tuz dökülüp limon sıkılarak da tüketilebilir. Bir başka kullanım şekli ise salatalardır. Salataların içerisinde tüketilebilmektedir.  Yer Elması Zayıflatır mı? Yer elmasının yararları saymakla bitmez. Yer elması, yaşın ilerlemesi ile yavaşlayan metabolizmanın hızının artmasına yardımcı olmaktadır. Bununla beraber kilo vermeye destek olan bu sebzeyi, marketlerde bulmak mümkündür.

Karanfilin bu faydasını duyan cebinden çıkarmıyor... Haber

Karanfilin bu faydasını duyan cebinden çıkarmıyor...

Karanfil, yemeğinize biraz ekstra lezzet vermek için farklı yemeklerde kullanılabilir. Kompostolarda, reçellerde veya tatlılarınızın bir parçası olarak harika bir ektir. Çay yapmak için karanfili bile kullanabilirsiniz! Peki bu güçlü aromalı baharatı yemeklerinize eklemenin sağlığınız için de faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Aşağıda listelenen bu sağlık faydalarından dördünü bulacaksınız. KARANFİL NEDİR? Karanfil küçük, kurutulmuş çiçek tomurcuklarıdır. Bu tomurcuklar karanfil ağacından geliyor. Lezzet tarçınla karşılaştırılabilir, ancak lezzet daha güçlüdür ve biraz baharatlı olarak tanımlanabilir. Karanfil resimdeki gibi geliyor ama öğütülmüş olarak da alabilirsiniz. Genellikle karanfil, en iyi lezzet deneyimi için tarçın ve hindistan cevizi ile birleştirilir. Ve en iyi yanı: demir, kalsiyum, A vitamini ve potasyum gibi pek çok vitamin ve besin içerirler. Ancak karanfilin tek iyi yanı bu değil. Bilmediğiniz bazı ekstra faydalar sağlarlar. 1. AĞRI KESİCİ Yüzyıllar boyunca karanfil ağrıyı gidermek için kullanılmıştır. Özellikle insanlar diş ağrıları yaşadıklarında. Bunun nedeni, karanfillere imza kokularını veren öjenol adı verilen bir maddedir. Öjenolün narkotik özellikleri vardır. Bu nedenle karanfil ağrınızı hafifletmek için kullanılabilir. Özellikle de dişinizdeki ağrıyla uğraşırken. 2. ANTİBAKTERİYEL Diğer bir faydası da karanfilin antimikrobiyal özelliklere sahip olmasıdır. Bu, bakteri veya diğer mikro organizmaların büyümesini durdurabileceği anlamına gelir. Karanfil yağı kullandığınızda, ishale veya yorgunluğa neden olan bazı bakterilerle savaşmanıza yardımcı olabilir. Karanfil içeren gargara kullanan kişilerin ağızlarında daha az bakteri ve bununla birlikte daha az plak bulunur. 3. KARACİĞER KORUMASI Karanfil, karaciğer yetmezliğini önlemeye yardımcı olan antioksidanlar (öjenol bunlardan biridir) içerir. İçinde karanfil bulunan bir yemek yerseniz, böbreklerinizin sağlığına katkıda bulunur. Ama ölçülü yiyin! Çok fazla karanfil yediğinizde, aşırı öjenol nedeniyle aslında karaciğerinize zarar verebilir. 4. KAN ŞEKERİ Birkaç yıl önce, araştırmacılar nigerisinin etkisini araştırdılar. Nigericin karanfilde bulunan bir maddedir. Araştırmacılar, bu maddenin insan hücreleri üzerinde nasıl bir etkisi olabileceğini görmeye çalışıyorlardı. Ve insülin üreten hücrelerin nigerisin yüzünden daha fazla insülin üretmeye başladığı ortaya çıktı. İnsülin ise kan şekerimizi düzenler. Bu, karanfilin kan şekeri seviyenizi de düzenlemeye yardımcı olabileceği anlamına gelir!

Menengiç kahvesinin faydaları Haber

Menengiç kahvesinin faydaları

Güneydoğu Anadolu bölgemizin özellikle yemekleriyle dünyaya ün salmış şehirlerimizden biri olan Gaziantep' in meşhur menengiç kahvesini daha önce denemiş miydiniz? Cevabınız hayır ise bu zamana kadar hem lezzet olarak hem de sağlığa olan faydaları bakımından çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Türklere özgü bir kahve çeşidi olarak bilinen ve gerek tadı gerek yapılışı ile Türk kahvesinden ayrılan Menengiç kahvesi sağlığa faydalı içeceklerden bir tanesidir. Menengiç Kahvesi, Gaziantep ve çevre vilayetler'de yabani olarak yetişen Menengiç bitkisi ile yapılmaktadır. Doğal ve Yabani ortamlarda yetiştiği için yüzyıllardır barındırdığı sağlıklılığından hiçbir şey kaybetmemiştir. Kırmızı renkte çiçeklenen ve olgunlaştıkça rengi mavi ve mor arası bir renge dönen Menengiç, olgunlaştıktan sonra toplanarak kurutulur ve kahvesi elde edilir. Halk arasında bıttım, çıtlık, çedene ve çitlembik gibi isimlerle de bilinen menengiç ağacının meyvelerinin kavrulmasıyla elde edilen menengiç kahvesi, kendine özgü bir aromaya ve lezzete sahiptir. Kavrularak kahve kıvamına getirilen bu bitki daha sonrasında çekilerek Türk kahvesinin toz halini alır. MENENGİÇ KAHVESİNİN BESİN DEĞERLERİ Menengiç bitkisinden üretilen ve temelinde bu bitkinin özü bulunan kahve içerisinde bir çok besin bulunur. Lif, protein, yağ, fosfor, demir, kalsiyum, potasyum, B1 vitamini, A vitamini, B2 vitamini, C vitamini, B6 vitamini ve E vitamini gibi bir çok besin değerini bünyesinde barındıran Menengiç kahvesi gün içerisinde tüketime uygundur. MENENGİÇ KAHVESİNİN FAYDALARI Antiseptik etkisi vardır. Nefes darlığına faydalıdır. Öksürüğü yatıştırır. Ağız salyasını ve ağız kokusunu giderir. Mide ve böbreklerde bulunan kumların atılmasına faydalıdır. Balgam vb boğaz'da oluşan anormal yapılara karşı iyi gelir. Ses tellerinde oluşan sorunlara karşı da faydalıdır. Kafein içermez, kafein'e bağlı rahatsızlıklar için önleyicidir. Doymamış yağ asidi içeriği yüksek olan menengiç kahvesi düzenli olarak tüketildiğinde kalp ve damar sağlığını korur. Enerji vericidir. Sert içimli kahve sevmeyenler için sabah kahvesi alternatifidir. Cildin elastikiyetinin korunmasını sağlayarak yaşlanma etkilerini azaltır ve kırışıklıkları önler. Ayak terlemesini keser. Demir içerir, bundan dolayı kansızlık vb hastalıklara karşı korunma'da yardımcı olur. Yağlı bir yapı'da olan Menengiç Kahvesi doyurucu hissiyata sahiptir. Diyet dönemlerinde sıklıkla kullanılabilir. Mide iç zarını koruyucu etkiye sahiptir ve mide ağrılarının tedavisinde önemli rol oynar. Akciğer iltihaplarını temizler. Sindirim sisteminde yer alan böbrek organını korur, düzenli çalışmasında katkıda bulunur. İçeriğinde ki magnezyum sayesinde hem saçlarınızı hemde cildinizi parlatır, güzelleştirir. MENENGİÇ KAHVESİ NASIL YAPILIR? Bir fincan için bir tatlı kaşığı Menengiç kahvesini cezveye alın. Üzerine bir fincan suyu ilave edin. Dilerseniz süt ile beraber de yapabilirsiniz. Dilediğiniz miktardaki şekeri ilave ederek cezveyi ocakta hafif ateşe bırakın ve karıştırın. Kahve köpürmeye başlayınca köpüğü fincana kaşık yardımı ile alın. Cezvede kalan menengiç kahvesi bir taşım daha kaynadıktan sonra fincana dökün.

Kolesterol düşmanı bu pirinci mutfağınızdan eksik etmeyin! Haber

Kolesterol düşmanı bu pirinci mutfağınızdan eksik etmeyin!

Pirinç pilavı herkes tarafından sevilen ve tüketilen yemeklerin başında gelmektedir. Lezzetli tadıyla akşam yemeklerini zenginleştiren pirinç pilavı insan sağlığına zarar verebilir. Diyetisyenler bu konuda uyarılarda bulunup pirinç pilavı yerine bulgur tüketin önerisinde bulunmuştur. Ancak akşam yemeğini pirinç pilavsız yapamıyorsanız mutlaka bu pirinci deneyin. Kolesterole karşı savaşıyor ve içeriğindeki vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Her kaşığında şifa bulacaksınız. İşte uzmanların tavsiye ettiği o pirinç... SAKIN AĞZINIZA BİLE SÜRMEYİN Sağlıklı beslenme son zamanlarda herkesin gündeminde. Özellikle kadınlar tükettikleri besinlerin değerlerini, faydalarını ve zararlarını didik didik araştırıyor. Akşam sofralarının vazgeçilmez ürünlerinden olan pirinç pilavı insan vücuduna öyle zararlar verir ki duysanız ağzınıza bile sürmezsiniz. Peki pirinç pilavı yerine ne yenilmeli? Sizlere önereceğimiz bu pirinci eminim duymamışsınızdır ancak faydalarını duyan bırakamıyor. PİRİNÇ YERİNE BUNU YİYİN! İBRAHİM SARAÇOĞLU BİLE... Yukarıda bahsettiğimiz ürün kırmızı maya pirinci. Çoğu kişi bu pirinci bilmiyor ancak öyle bir faydası var ki duyan bırakamıyor. Kırmızı maya pirinci temel olarak Monascus purpureus mayasının (kırmızı renkli bir maya) tetiklediği pirinç fermantasyonunun ürünüdür. İkincisi, bu işlem sırasında, kolesterol seviyelerini %20-25'e kadar düşürebilen Monacolin K adı verilen bir madde üretir. İkincisi, genel olarak kullanılan birçok statin türünden biri olan lovastatine benzer bir yapıya sahiptir. hiperkolesterolemi ile savaşır. Ancak dikkatli olun, piyasada bulunan ve kan kolesterolünü düşürmede hiçbir rolü olmayan kırmızı pirinçle karıştırmayın, çünkü yukarıda belirtilen maddeden yoksun olacaktır. FERMENTE KIRMIZI PİRİNCİN FAYDALARI Bu özelliği sayesinde, fermente kırmızı pirinç, genel olarak yüksek kolesterolü olan ancak başka sorun çıkarmayacak hastalar için önerilebilir. Ayrıca, hazımsızlık veya ishal gibi diğer mide-bağırsak bozukluklarına karşı koymak veya kan dolaşımını ve dalak ve midenin işleyişini iyileştirmek için de yararlı olacaktır. EFSA, yani Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi bile, Monacolin K'nin hiperkolesterolemi üzerindeki etkinliğine ilişkin iddiaya izin verirdi. Ancak bu iddia, yalnızca günlük Monacolin K alımının 10 mg'da başlaması durumunda geçerli olacaktır. Kardiyovasküler risk, bu ekin uygun bir seçenek olup olmadığını belirlemeden önce bir doktor tarafından değerlendirilmelidir. Genel olarak 40 yaş altı, kardiyovasküler riski düşük veya orta derecede olan ve oldukça hareketli bir yaşamı olan hastalara önerilebilir. Ayrıca, statin intoleransı olan deneklerde yararlı olabilir.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.