Doğal ilaç olarak bilinen sarımsak ile ilgili insanlar merak ettiklerini araştırıyor. Peki sarımsak faydası görmek için ne şekilde tüketmek gerekiyor? İşte yanıtı...
Haber Giriş Tarihi: 01.02.2023 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2023 14:57
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre 900 mg terapötik dozun elde edilmesi için her gün bir diş çiğ sarımsak yenmesi gerekiyor. Aynı zamanda allisin salgılanması için sarımsak dişinin doğranması ya da ezilmesi gerekiyor. Sarımsak eğer ısıya maruz kalırsa allisin oluşumu duruyor. Maksimum allisin oluşumundan faydalanabilmek için sarımsak doğrandıktan sonra on dakika beklenmesi gerekiyor. 2018 senesinde yapılan bir araştırmaya göre haşlanmış sarımsak çiğ sarımsağa göre yüzde 16 daha az allisin içeriyor ve kavrulmuş sarımsağın içinde yüzde 30 daha az allisin oluşuyor.
ALLİCİN’İN FAYDALARI NELERDİR?
Antimikrobiyal özelliği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı korumada,Tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürücü etkisinden dolayı kalp-damar sağlığını korumada,Kanser oluşumuna karşı korunmada,Beyni oksidatif stresten korumada yardımcı olan etkili bir maddedir.Çiğ olarak tüketmek faydalı olduğu halde, allicinin yani sarımsağın keskin kokusundan dolayı birçok kişi kullanmaktan kaçınmaktadır.cnnturk
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Sarımsağın faydasını görmek için böyle tüketin!
Doğal ilaç olarak bilinen sarımsak ile ilgili insanlar merak ettiklerini araştırıyor. Peki sarımsak faydası görmek için ne şekilde tüketmek gerekiyor? İşte yanıtı...
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre 900 mg terapötik dozun elde edilmesi için her gün bir diş çiğ sarımsak yenmesi gerekiyor. Aynı zamanda allisin salgılanması için sarımsak dişinin doğranması ya da ezilmesi gerekiyor. Sarımsak eğer ısıya maruz kalırsa allisin oluşumu duruyor. Maksimum allisin oluşumundan faydalanabilmek için sarımsak doğrandıktan sonra on dakika beklenmesi gerekiyor. 2018 senesinde yapılan bir araştırmaya göre haşlanmış sarımsak çiğ sarımsağa göre yüzde 16 daha az allisin içeriyor ve kavrulmuş sarımsağın içinde yüzde 30 daha az allisin oluşuyor.
ALLİCİN’İN FAYDALARI NELERDİR?
Antimikrobiyal özelliği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı korumada,Tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürücü etkisinden dolayı kalp-damar sağlığını korumada,Kanser oluşumuna karşı korunmada,Beyni oksidatif stresten korumada yardımcı olan etkili bir maddedir.Çiğ olarak tüketmek faydalı olduğu halde, allicinin yani sarımsağın keskin kokusundan dolayı birçok kişi kullanmaktan kaçınmaktadır.cnnturk
En Çok Okunan Haberler