Sağlıklı bir ilişkide genelde her şey yolunda gider. Elbette, zaman zaman aynı fikirde olmayabilirsiniz veya başka engellerle karşılaşabilirsiniz ancak genellikle birlikte kararlar alır, ortaya çıkan sorunları açıkça tartışır ve birlikte olmaktan zevk alırsınız.

Tırnaklarda sadelik isteyenler için... Tırnaklarda sadelik isteyenler için...

Toksik bir ilişkide ise siz fark etmeden devamlı bitkin ve mutsuz hissedersiniz. Partnerinizi hala sevmenize rağmen ilişki artık hiç de keyifli gelmiyor olabilir. Nedense birbirinizi yanlış şekilde eleştiriyor veya küçük meseleler hakkında tartışmayı bırakamıyor gibisiniz. Aşağıda bazı toksisite belirtilerini sunuyoruz, kendi ilişkinizi düşünerek okuyabilirsiniz...

Destek vermede eksiklik

Sağlıklı ilişkiler, diğerinin yaşamın her alanında başarılı olduğunu görme arzusuna dayanır. Ancak ilişkiniz toksik bir hale döndüğünde başarılarınız rekabete evrilmiş olabilir. Birlikte geçirdiğiniz zaman artık olumlu gelmiyor olabilir. Desteklendiğinizi veya teşvik edildiğinizi hissetmiyor olabilirsiniz. Bunun yerine, ihtiyaçlarınızın ve ilgi alanlarınızın önemli olmadığı ve yalnızca karşı tarafın kendisinin ne istediğiyle ilgilendiği izlenimini ediniyor olabilirsiniz. Bu önemli belirtilerden biri.

Toksik ilişki nedir? Toksik bir ilişkide olduğunuzu gösteren 35 işaret

Toksik iletişim

Nezaket ve karşılıklı saygı yerine, konuşmalarınızın çoğu alay veya eleştiriyle dolu olabilir. Kendinizi arkadaşlarınıza veya aile üyelerinize küçümseyici sözler söylerken yakalıyor musunuz? Belki de sizi bunu yapmanıza iten şey ilişkinizin toksik olmasıdır...

Kıskançlık

Kıskançlık

Partneriniz sürekli nerede olduğunuzu soruyor mu? Mesajlara hemen cevap vermediğinizde sinirleniyor da olabilir. Bu tip davranışlar kıskançlıktan veya güven eksikliğinden kaynaklananıyor olabilir. Ara sıra küçük kıskançlıklar sizi iyi hissettiryor olsa da kıskançlığınızın sizi partnerinizin başarıları hakkında olumlu düşünmekten alıkoymasının bir sorun haline gelebileceğinini hiç düşündünüz mü? Kıskançlık, sürekli şüphe ve güvensizlik boyutuna ulaştığında ilişkiniz hızla yıpranmaya başlar.

Kızgınlık ve kin tutma

Kin tutması ve sürekli olarak bu konuyla ilgili her bahsi açıldığında partnerinizin sinirlenmesi hiç de olumlu bir durum değil. Zamanla, hayal kırıklığı veya küskünlük birikebilir ve küçük bir uçurumu çok daha büyük hale getirebilir. Ayrıca, bir şey sizi rahatsız ettiğinde konuşmaktan çekinmediğinizi veya şikayetleri sessizce giderme eğiliminde olup olmadığınızı da not edin. Endişelerinizi anlatmak ve onunkileri dinlemek için partnerinize güvenemezseniz ilişkiniz toksik bir hal alabilir.

Sen Sahtekar Değilsin! İşte Sahtekar Sendromunun Nasıl Tanınacağı ve  Üstesinden Nasıl Gelineceği | DİLGEM

Dürüst olamama

Kendinizi sürekli olarak nerede olduğunuz veya kiminle buluştuğunuz hakkında yalanlar uydururken buluyor olabilirsiniz ve bunun nedeni partnerinizle vakit geçirmekten kaçınmak istemeniz veya onlara gerçeği söylerseniz nasıl tepki vereceğinden endişe etmeniz olabilir. Bu durum da en büyük toksisite belirtilerinden biri olabilir.