Mustafa TANITAN

Sanat Güneşimiz Zeki Müren ölümünün 25 yılında Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda Osmangazi Belediyesi tarafından organize edilen sanatçı Zeki Müren'i anma gecesinde şarkılarla anıldı. Ünlü sanatçı Sibel Can'ın sahne aldığı ve beş binin üzerinde davetlinin izlediği programa davetliler ücretsiz olarak katıldı. Bursalı müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptığı konuşmada, “Bizlere bıraktığı anı ve eserlerle ülkemiz ve kendi adını dünyaya duyuran Zeki Müren’imizi kaybedeli tam 25 yıl oldu. Bir televizyonun canlı yayını sırasında aramızdan ayrılan Zeki Müren birçok sanatçı ve siyasetçinin katılımıyla Emirsultan mezarlığında toprağa verilmişti. Ünlü sanatçıya Belediyemiz sahip çıkmış ve her sene anma etkinlikleri gerçekleştirmekteyiz. Ben buradan anma gününe katılan siz değerli davetlilere şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

DAVETLİLERDE EŞLİK ETTİ

Üç saati aşkın süreyle sahnede kalan Sibel Can, Zeki Müren’in unutulmayan eserleri "Senede Birgün ", "Şimdi Uzaklardasın", "Rüyalarda Buluşuruz" ve "Manolyam" gibi şarkıları sanatseverlerle seslendirdi. Sibel Can, ayrıca eski ve yeni albümünden oluşan şarkılara da yer verdi. Konser sonunda Sibel Can Bursalı müzikseverler tarafından uzun süre alkışlandı.

’Sırrını Biliyorum’a Bursa’da samimi gala ’Sırrını Biliyorum’a Bursa’da samimi gala

ÇALIŞKAN’DAN ÖZEL AÇIKLAMA

Anma etkinliğini Zeki Müren’in yakınlarıyla birlikte izleyen TEV Bursa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan, telefonla bizi arayarak gazetemize özel açıklamada bulundu. Çalışkan yaptığı açıklamada ,"25 yıl önce aramızdan ayrılan kıymetli sanatçı Zeki Müren’i rahmetle anıyoruz. Sanat güneşimiz Türkiye'nin eğitimle ilerleyeceği bilinci içerisinde başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan Türk gençlerine eğitim imkanı sağlamak, şehitlerimizin ve gazilerimizin çocuklarına ve yakınlarına destek vermek amacı ile tüm mal varlığını TEV ve TSK Mehmetçik Vakfına bağışladı. Vasiyeti ardından kurulan TEV Zeki Müren BURS Fonundan bu güne kadar 3638 öğrenciye burs verildi. Bu öğretim yılında da 220 Öğrenciye burs vereceğiz. Türkiye'nin her ilinden öğrencilerimize burs verilmektedir. Kendisi Sanat Güneşi’mizdi. Eğitime yaptığı desteklerle Eğitim Güneşimiz oldu. O büyük bir sanatçıydı, yenilikçiydi, öncüydü ve çağının ötesindeydi, Bu yüzden Zeki Müren, bu günde yarında kalbimizde kalacak ölümsüz sanatçı. Ruhu Şaad olsun” ifadelerini kullandı.