Özkan YILDIRIM

43. Demirtaş Spor Kulübü’nün geleneksel sünnet şöleni, şenlik havasında geçti. Yoğun programı, üst düzey protokol katılımı ve halkın üstün teveccühü ile gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra il, ilçe başkan yardımcıları ve daha birçok muhtar, spor kulübü başkanının da hazır bulunmuş olduğu şölen Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, sonrasında açılış konuşmalarına geçildi. Tasavvuf Musikisi icrası, folklor ekibi gösterisi, Mehteran Takımı gösterisi, yemek ikramı, sünnet çocuklarına hediyelerin verilmesi ve havai fişek gösterisi ile sona erdi. Demirtaş Spor Kulübü'nün yanı sıra Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı Sayın İhsan Tozaklı'nın yoğun gayreti ile uzun yıllardır gerçekleşen bu yılki geleneksel sünnet şöleni göz kamaştırdı.

HİZMETLERİMİZ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Demirtaşpaşa Mahallesi muhtarı İhsan Tozaklı kısa açılış konuşmasında şunları söyledi: “43. düzenlenen mahallemizin sünnet şölenine hoş geldiniz. Sayın misafirler, değerli protokol bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetlerden kısaca bahsetmek istiyorum. Ramazan'da erzak ve maddi yardımlar, bayramlarda yine erzak ve maddi yardımlarımız devam etti, hasta ziyaretlerimiz, öğrencilerimize okul zamanı yapmış olduğumuz eğitim desteği, dul, yetim, öksüz ailelere maddi, manevi desteklerimiz sürdü. Çevre düzenlemesinde tabii ki Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi'ne, yardımseverlerimize de ayrı ayrı teşekkür ederim. Son zamanlarda sıkça afetlere maruz kalmaktayız. Allah devletimizi, vatanımızı, milletimizi afetlerden musibetlerden korusun. Ayrıca buradan şehitlerimize rahmet, gazilerimize minnet, şehit ailelerine de sabırlar diliyorum.”

BAŞKANLARIMA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Tozaklı şöyle devam etti: “Güzel bir program neticesinde 43. düzenlemiş olduğumuz ve artık gelenekselleşen sünnet şölenimize katılım sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a Milletvekilimiz Refik Özen’e, eski büyükşehir belediye başkanımız Recep Altepe'ye il ilçe başkan yardımcılarıma ve halkıma teşekkürlerimi bir borç bilerim.”

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

GELENEĞİMİZİN DEVAMLILIĞI EN BÜYÜK TEMENNİMİZ

Şölen öncesi Demirtaş Spor Kulübü Başkanı Cemal Bayrak’tan da kısa bir demeç almayı ihmal etmedik. Bayrak, “Gelenekselleşmiş sünnet şölenimizin bu yıl 43. seneyi devriyesi. Bugünlere ulaştık şükürler olsun, bu pandemi de eskisi kadar güçlü değil, inşallah dikkatli bir şekilde bu süreci tamamen atlatırız. İşte görmüş olduğunuz gibi 43'üncüsünü bugün gerçekleştiriyoruz. Demirtaşpaşa muhtarımız İhsan Tozaklı’ninda destekleri yatsı namaz.12 yıldır bu görevin içerisindeyim, hep yönetimdeydim bundan önceki başkanlarımız İsmail Kurtaranoğlu ve Metin Altepe başkanlarımız zamanında da görevler almıştım. Onlardan sonra bu görevin bana gelmesini bayrak teslimi olarak görebilirsiniz. Şu anda 50'ye yakın sünnet çocuğumuz mevcut. Bursa'nın bütün her yerinden Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Orhaneli dağ bölgeleri her yerden sünnet çocuklarımız geldi. Hizmet nedir?  Kalbe dokunmak önemli olan, bu bir şeyi başarmaktan öte bir şeyler bırakmak çok önemli. Bizden sonrakiler de inşallah bunu devam edeceklerdir. Şimdiden daha gelecek yılla ilgili müracaatta bulunan ailelerimiz oldu bu da tabii ki bizleri çok memnun etmekte. Büyükşehir belediye başkanımız Alinur Aktaş eski büyükşehir belediye başkanımız Recep Altepe, Milletvekilimiz Refik Özden il ilçe başkan yardımcılarımız katılım gösteren bütün insanlarımıza, herkese buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Tabii görmüş olduğunuz gibi halkımızın da teveccühü çok yüksek bir durumda Büyükşehir Belediyemizin, Osmangazi belediyemizin katkıları gerçekten bu şölende çok fazla. Bunun yanı sıra özel sektörden de şölenimizin, yapımına destek sağlayan firmalara, kurumlara buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Kulüp olarak şunu söylemek istiyorum ki, birçok sporcumuz var ve bir tesise ihtiyacımız var. Bu konu ile ilgili hem büyükşehir belediye başkanımız hem de Osmangazi belediye başkanımız çok ilgililer onlara buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Sayın başkanlarımızın her zaman arkasındayız yardım ve destekleri için onlara teşekkür etmek istiyorum. Onların da bizim her zaman arkamızda olduklarını biz her zaman hissediyoruz” diye konuştu.

BURSA EVLİYALAR ŞEHRİ

“Bursa güzel bir şehir, Bursa evliyalar şehri, Bursa'da iyi insanlar var” diye Bayrak, “İyi olmak zorundayız ki bütünlük olsun. Saygı ve sevgi ile imanımızı kaybetmeden yaşamayı Cenabı Allah'tan diliyorum ve gelecek nesillerin de bizden sonrası da bu gelenekleri devam ettirmesini temenni ediyorum. Herkese sevgilerimi saygılarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum diyerek sözlerini tamamladı” ifadelerini kullandı.