Saç dökülmesi sandığınız kadar basit olmayabilir. Saç dökülmesi saçlarınızın sağlıksız olduğunun habercisidir. Güçsüz kalan saçlar zamanla yıpranır ve dökülür.

Saç dökülmesini durdurmak için saçlara iyi bakmak ve saç sağlığını güçlendirecek yöntemleri uygulamak gerekir. Peki, saç dökülmesi neden olur? İşte saç dökülmesinin sebeplerinden bazıları...

1-STRES

Çok fazla düşündüğümüzde, sıkıntı içinde olduğumuzda tüm sinir sistemimiz ve sindirim sistemimiz baskı altına girer. Bu, içimizde dengesizliğe yol açar ve yediğimiz veya yaptığımız her şey yansır.

Stres beslenme düzenimizi de etkiler. Dolayısıyla stres saç dökülmesinin en temel sebeplerinden biri olarak gösterilir. Saçların dökülmesini istemiyorsanız stresten uzak durmaya çalışmanız gerekir.

2-SÜREKLİ DİYET YAPMAK

2-SÜREKLİ DİYET YAPMAK 

Saç dökülmesinin en temel sebeplerinden biri yeterli beslenmemek ve kalori almamak olabilir. Sağlıklı beslendiğinizde saç köklerinizde güçlenir.

Saçlarınız güçlü ve sağlıklı bir şekilde uzar. Ancak sürekli diyet yapıyorsanız ve yetersiz besleniyorsanız saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Biotin, çinko ve D vitamini eksikliği saç dökülmesine yol açar, aslında D vitamini eksikliği alopesiye (saçkıran) yol açar. Bu nedenle, dengeli bir beslenme programına uyduğunuzdan ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürdüğünüzden emin olun.

3-KEPEK PROBLEMİ

3-KEPEK PROBLEMİ 

Kepek en çok karşılaşılan saç problemleri arasında yer alıyor. Saç dipleri aşırı kuruduğu zaman ve nemsiz kaldığı zaman pul pul dökülme gibi sorunlar ortaya çıkıyor.

Yanlış saç bakım ürünleri ya da yanlış bakım uygulamaları saç diplerinde kepeğe sebep oluyor. Kepekler de saç diplerini tıkadığı için zamanla saçların dökülmesine sebep oluyor.

Ayrıca saç diplerinde sürekli kaşıntıya sebep oluyor. Kepek saç köklerini zayıflatıyor. İncelen saç telleri de güçsüzleşip dökülüyor. Saçların dökülmesini önlemek için saçları kepekten arındırmak gerekiyor.

4-KİLO KAYBI4-KİLO KAYBI 

Kilo vermek ve aşırı zayıflamak da saç dökülmesini tetikleyen sebepler arasında yer alır. Kilo vermek için diyet yaparken yeterli miktarda kalori alamazsınız.

Gerekli olan vitamin ve mineraller az beslendiğiniz için vücudunuz tarafından alınmaz. Bu sebeple de saç dökülme sorunu artar.

Kilo verirken bazı önemli besinleri de kaybederiz ve saç dökülmesine neden olan eksiklikler ortaya çıkar. Eğer saç dökülmeniz kilo kaybına bağlıysa mutlaka bir uzmana danışmanız gerekir.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN NELER YAPILIRSAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN NELER YAPILIR? 

Su samuru ve kedinin eğlenceli anları Su samuru ve kedinin eğlenceli anları
  • Saç dökülmesini önlemek için sağlıklı beslenin.
  • Bol miktarda su için.
  • Saçlarınıza bakım yapın.
  • Doğal içerikli şampuanlar kullanın.
  • Saçlarınızı mutlaka nemlendirin.
  • Saçları besleyen doğal yağları kullanın.
  • Saçlarınıza kimyasal işlem uygulamayın.
  • Aşırı sıcak su ile saçlarınızı yıkamayın.
  • Saçlarınızı düzenli olarak kestirin (3-6 ay arası)
  • Saçlarınıza ısı uygulamayın.
  • Saçlarınızı doğal yollarla kurutun.