Kimse evliliğinde mutsuz anlar yaşamak istemez. Ancak uzun süreli evliliklerde bazen mutsuzluklar kaçınılmaz olabilir. Çiftler arasında yaşanan huzursuzluklar evliliğinizde mutlu olmanızı engelleyebilir.

İşte mutsuz ve huzursuz bir evliliğin 4 işareti...

1-SÜREKLİ ELEŞTİRİ

Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik

Siz ve eşiniz sürekli olarak birbirinizi eleştiriyor ve her ateşli tartışma sırasında birbirinizin hatalarını yüzüne vuruyorsanız büyük bir yanlış yapıyor olabilirsiniz.

En ufak bir tartışmada bile birbirinizin olumsuz özelliklerini eleştirmeye başladıysanız bu durum artık ilişkinizde mutsuz olduğunun açık bir işaretidir. Çiftler arasında yaşanan tartışmalar çok doğaldır. Önemli olan bu tartışmaları fazla büyümeden çözebilmek olmalıdır. Artık bunu başaramıyorsanız evliliğinizi tekrar gözden geçirmelisiniz.

2-MANTIKSIZ DAVRANIŞLAR

2-MANTIKSIZ DAVRANIŞLAR 

Evliliklerde çiftler arasında birbirlerinin istedikleri ve ihtiyaçları önemli olmalıdır. Ancak artık partnerinizin istediklerine kayıtsız kalıyorsanız durup bir düşünmenin vakti gelmiş olabilir.

Kavgalarla ve yanlış anlamalarla dolu konuşmalarla mantıksız hareketler sergiliyorsanız kendi çıkarlarınıza odaklanmaya başlamış olabilirsiniz. Evliliğinizde eşinizin düşüncelerini ve ihtiyaçlarını görmezden gelemeye başladıysanız muhtemelen artık mutlu hissetmiyorsunuzdur.

3-ALAYCI ŞAKALAR VE KÖTÜ MİZAH

3-ALAYCI ŞAKALAR VE KÖTÜ MİZAH 

 

Herhangi bir evlilikte biraz mizah ve alaycılık iyidir, ancak kötü şakalar yapmak ve alaycı cevaplarla sert kavgalar yapmak temelde tamamen partnerinizi umursamamakla ilgili olabilir.

Eşinize karşı sürekli ağır ve kötü şakalar yapmak aranızdaki iletişimin hasar görmesine sebep olabilir. Eşiniz bu davranışlarınız karşısında kendisini son derece incinmiş ve utanmış hissedebilir. Bu sebeple evliliğinizde bu gibi davranışlara yer vermemeniz gerekir.

4-SAVUNMA HAREKETLERİ

4-SAVUNMA HAREKETLERİ 

Mutsuz bir evliliğin bir başka bariz işareti, siz ve eşinizin birbirinizin eylemleri hakkında savunmaya geçmesidir. İnsanlar hatalı olduklarını bildikleri ama kabul etmek istemedikleri durumlarda kendilerini savunmaya çalışırlar.

Böyle davranmaya başladığınızda egonuz mutluluğunuzun önüne geçer. Evliliğinizde yaşadığınız olumsuz durumlarda artık sadece kendinizi savunuyorsanız büyük bir yanlış yapıyor olabilirsiniz.