Su samuru ve kedinin eğlenceli anları Su samuru ve kedinin eğlenceli anları

Kurban Bayramında şeker ve şekerli besinlerle et tüketiminin de arttığını belirten Diyetisyen Özden Örkcü; özellikle obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide rahatsızlığı ve diyabeti olan kişilerin beslenmelerine daha çok dikkat etmeleri gerektiğini ifade ediyor. Diyetisyen Özden Örkcü, kurban etlerinin küçük parçalar halinde kesilip buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılarak -2 derecede buzlukta ya da -18 derecede derin dondurucuda saklanmasını tavsiye ediyor.
Diyetisyen Örkcü, insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçlara yol açması nedeniyle etin çözünmesi için kalorifer ya da soba üzerinde bekletilmesi gibi yöntemlerin de tercih edilmemesini öneriyor.

Kurban Etini Dinlendirmek Neden Önemli? - Yemek.com

Bayramda şekere ve kolesterole dikkat!

Kurban Bayramı’nda şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra et tüketiminin de arttığını ifade eden Diyetisyen Özden Örkcü, “Özellikle obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide rahatsızlığı ve diyabeti olan kişilerin beslenmelerine daha çok dikkat etmeleri gerekiyor. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için özellikle kalp-damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler Kurban Bayramı’nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmeli ve aşırıya kaçmamalarında fayda var.” dedi.

Mide ve bağırsak sorunu olanlar eti nasıl tüketmeli?

Etlerin sindirimi zor olan besinler olduğunu vurgulayan Diyetisyen Özden Örkcü, “Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açar. Bu nedenle özellikle mide ve bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli. Buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmeleri sağlık açısından daha doğru olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kurban eti hakkında bilinmesi gerekenler - En Kocaeli

Kesilen etlerin korunması ve saklanmasının insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirten Diyetisyen Özden Örkcü, “Kurban etleri büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılmalı, buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalı. Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta -2 derecede birkaç hafta, -18 derece derin dondurucuda ise daha uzun süreyle saklanabilir.” dedi.
Yanlış yöntemler tehlikeli sonuçlara yol açıyor

Kurban Bayramı öncesi uzmanından 'Eti taze tüketmeyin' uyarısı

Etlerin oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil, yine buzdolabının alt bölmesinde çözünmesinin sağlanabileceğini ifade eden Diyetisyen Özden Örkcü, “Derin dondurucuda saklanan etin buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözünmesi beklenebilir. Etin çabuk çözünmesi amacıyla uygulanan kalorifer, soba üzerinde çözünme, oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçları da beraberinde getiriyor.” dedi.