Sevinç ÇELEBİ’nin röportajı

İbrahim Bahar Kimdir? Seçimlere ramak kala kendinizi tanıtır ve sizi neden 3. kez muhtar seçmeleri gerektiğini bir kez daha anlatır mısınız?

05.11.1973 Yunuseli Köyü Doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. 10 yıldır çok sevdiğim Yunuseli Mahallesi’ne hizmet etmekteyim. Bursa Osmangazi İlçesi Çiftçi Malları Koruma Başkanı olarak görevimin yanında, Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesiyim. Ayrıca Yunuseli Merkez Camii, Hüseyin Kanalıcı Cami ve Kalender Camii Yönetiminde görev yapıyor ve de gençlerimiz için yeni kurduğumuz Yunuseli Gençler Birliği Spor Kulübü Başkanlığını yürütmekteyim. Yeni dönemde yeni ekiple, Yunuseli sakinlerinin de katkılarıyla daha iyi hizmet için yeniden bu göreve talibiz.

Neden tekrar muhtar adayı oldunuz?

Çünkü kendime güveniyorum. Ve biliyorum ki Muhtarlık en başta cesaret sonra da dik duruş ister. Ayrıca benim gençliğim bu mahallede geçti. Ve ben gençlik yıllarımda olduğu gibi, 10 yıllık süreçte de canla başla sürekli mahallemizdeki eksiklikleri gidermek için çalıştım.

Yunuseli Mahallesi’nin 10 yılını geride bırakmış muhtarısınız. Öncelikle bu süreçte neler yaptınız anlatır mısınız?

2009-2019 yılları arasındaki yaptıklarımız, zaten ortada. Bunları da vatandaşlar hem çok iyi biliyor ve de görüyor…

Örneğin bu süreçte;

  • Yeni bir sağlık ocağı açtık. Kısmetse çok yakında, Nisan ayında ilave olarak Akyıldız bölgemize bir tane daha açmaya hazırlanıyoruz.
  • Yeni bir pazarımız açıldı.
  • Kaldırımımız yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarımız yine bu dönemde mahallemize kazandırıldı.
  • Alman Kanalı, Yunuseli Kanalı olarak değiştirildi ve bölgemiz yürüyüş şeritleriyle güzel bir kanala sahip olurken vatandaşımızın rahat bir şekilde gidip zaman geçirebileceği bir caddemiz oldu.
  • 10 yıl içinde mahallemiz 300 sokaktan 640 sokağa çıktı. Bunlardan 600 sokak asfaltlandı. Geri kalan 40 sokakta yakın zamanda asfaltlanacak.
  • 2009 yılında mahallemizde bir tane bile ATM yok iken, bugün 10’dan fazla ATM’miz mevcut.
  • Akyıldız Bölgesine yeni kapalı Pazar yeri temeli atılmış olup yapımı devam etmektedir.

Saydıklarım 10 sene içerisinde yapılanların en güzelleri aslında. Daha nicesi var… İnşallah daha da güzelleri olacak. Yeni postaneler, ATM’ler… Banka ve noterle ilgili de görüşmelerimiz, başvurularımız oldu mesela. İyi de sonuçlar alıyoruz bunlarla ilgili de. Yeni dönemde büyük bir terslik olmadığı sürece Noterliğimiz de mahallemize gelecek.

Çünkü biz; 50 bin nüfuslu, günden güne büyüyen ve daha da büyüyecek bir mahalleyiz. Dolayısıyla güzel hizmetler mahallemizi bekliyor.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

Ayrıca Sayın Başkanımızla da birebir görüştüğümüz ve onayını aldığımız diğer bir konu ise; mahallemize yapılacak güzel bir spor tesisidir. Aynı zamanda çok amaçlı ve tam kapasiteli yeni hizmet binası proje aşamasındadır.

Burada polis noktası, zabıta bulunacak. Ayrıca muhtarlık ve Halk Eğitim Kursları olarak da bu binada hizmet verecek.

İnşallah önümüzdeki dönem tüm bunları gerçekleştireceğiz ve hep birlikte mahallemize kazandırmış olduklarımızla övüneceğiz.

B25’İN SEFERLERİ SIKLAŞTIRILACAK

Yunuseli’nin diğer çok önemli bir sorunu da ulaşımla ilgili. Bu güne kadar yapılan ilave seferler yetersiz kalmış ve tüm girişimlerimiz Burulaş ile Özel Halk Otobüsleri arasındaki uyuşmazlık sebebi ile çözülememiştir. Bu konuda da yeni görüşler ve çalışmalarımız var elbet. Daha doğrusu Belediyenin bize söz verdikleri var. Örneğin B25 No’lu hat otobüsleri büyütülecek, araçlar ilave edilerek seferler sıklaştırılacak. Aynı şekilde yeni hatlar oluşturulacak. Çalışmalarımız devam ediyor ve bizler dün olduğu gibi bugün ve yarın da bu mağduriyetimizi çözmek için maksimim çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Yeni yapılacak tren mahallemizden geçecek…

Doğal olarak tüm bunlar bizi fazlasıyla sevindiriyor ve “Yunuseli’yi çok daha güzel günler bekliyor” dedirtiyor.

HERŞEYİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

  • Ayrıca köy içi imarı da bu dönemde değiştirilecek.
  • Cuma Pazarı üzerindeki çamlık alanı sosyal tesis olarak planlanmış olup halkımıza hizmet verecek…

Özetle; Biz bu işi biliyoruz ve bildiğimiz için de sahipleniyoruz. Biz bu mahallenin çocuğuyuz. Burada büyüdük ve yetiştik. Mahallemizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Zamanla yavaş yavaş her şeyin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bu da elbette ki çok değerli Yunuseli Halkının desteği ile olacak. Hep beraber birlik ve beraberlik içinde mahallemizi daha da güzelleştireceğiz inşallah.

BAHAR: BAŞTA ULAŞIMI ÇÖZECEĞİZ

Osmangazi Yunuseli Mahalle Muhtarı ve muhtar adayı İbrahim Bahar, azalarıyla birlikte Basın Sitesini ziyaret ederek mevcut sıkıntıları ve talepleri dinledi. Yunuseli Mahallesi’nde muhtar olarak 10 yılını geride bırakan ve 3. dönem için de adaylığını koyan İbrahim Bahar, 24 Mart Pazar akşamı (iki yıl önce yapılan) TOKİ 2016 / Basın Sitesi sakinleriyle bir araya gelerek sıkıntı, sorun ve talepleri dinledi. Ziyareti azalarıyla birlikte gerçekleştiren Muhtar Bahar, “İki dönemdir (10 yıl) Yunuseli’nin muhtarıyım. Mahalle sakinleri bu yıl da ısrarla devam etmemi ve yeniden muhtar olmamı istediler. Ve bende bu teveccühe layık olmak adına yeniden adaylığımı koymuş bulunmaktayım.

GÖREVİMİZİN BAŞINDA OLACAĞIZ

Hedefim her zaman dediğim gibi; Yunuseli Mahallesini mahalle sakinlerim olarak beraberce el birliği ile daha güzel, daha yaşanabilir ve komşuluk ilişkilerinin daha üst seviyede olmasını sağlayacak çalışmalar yapmak oldu. Dün olduğu gibi, bugün de mahalleli olarak şahsıma ve azalarıma gösterilen teveccüh beni son derece memnun etmektedir. Bizde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edip, mahallemizin daha yaşanabilir bir yer olması ve gelişmesi için kaymakamlığımızla ve ilçe belediyemiz ile uyumlu bir şekilde, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

3. dönemde ilk işinin ulaşım sorununu çözmek olacağını belirten Bahar “Yunuseli Mahallesi 50 bin nüfuslu bir mahalle. Dolayısıyla normalde var olan ulaşım sorunu son birkaç yıldaki yoğun göçle birlikte doruğa çıktı. Nüfus artışı ise hala ve hızla artmaya devam ediyor. Kaldı ki bu sayı bir iki yıl içinde yeni yapılan binalarla daha da artacak. Bu sebeple tekrar muhtar seçildiğim taktirde ilk işimiz kangren haline gelen ulaşım sıkıntısını çözmek olacak. Bunun için zaten alınmış sözlerim var” şeklinde konuştu.