Fatih AKKUŞ

Bursaspor’un tecrübeli çalıştırıcısı Samet Aybaba, Alanya deplasmanı öncesinde yaptığı her idmanda oyuncuları maçlara adapte etmeye çalışıyor. Dün sabah saatlerinde gerçekleşen idmanda oyuncuları saha ortasında toplayan Aybaba, “Önümüzde çok önemli maçlar var. Siz eleştirilere değil işinize bakın” değerlendirmesinde bulundu. Yaşanan olumsuz koşullar ve yönetime artarak devam eden tepkilerden etkilendikleri açık açık belli olan futbolculara her defasında uyarılarda bulunan tecrübeli teknik adam, özellikle hayati önem taşıyan 4 maça odaklandıklarını ve her şeyin bu 4 maçta daha da net belli olacağını söyledi. Aybaba gözetiminde gerçekleşen idman yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.
12 PUAN HAYAT VERİR
Aybaba’nın saha ortasında yaptığı kısa konuşmanın detayları şöyle: “Sizler çok önemli bir şehirde şu anda sıkıntılı durumda olan bir ortamda işinize bakmalısınız. Eleştiriler olacak ama siz kulak kapatmak zorundasınız bunlara. Önümüzdeki 4 maçtan alabildiğimiz en iyi sonucu almak zorundayız. Alanya deplasmanıyla başlayacak bu toparlanma süreci daha sonrasında Trabzon ve Antalya maçlarıyla devam edecek. İşimiz zor ancak sizlere güveniyorum.” Oyuncular ise hocaya kesinlikle galibiyet alacaklarına dair söz verdi.
SAKATLARDA SON DURUM
Öte yandan sakatlıkları süren futbolcularla alakalı bilgi de alan Samet Aybaba, kulüp doktoruyla saha ortasında mini bir zirve gerçekleştirdi. Barış Yardımcı’nın takıma hafta başında katılacağı, Tunay ve Badji’nin ise sakatlıklarının geçtiği ve Alanya karşılaşmasında sahada olacağı bilgisi verildi. Onur Atasayar ise Alanya karşılaşmasında şans verilmesi halinde oyuna girebilecek. Uzun süre sahalardan uzak kalan genç futbolcu Galatasaray karşılaşmasında etkili oyunu ve kanatta yaptığı orta ve hareketlerle, “Neredeydin sen?” dedirtmiş ancak talihsiz bir sakatlık yaşamıştı. Genç sporcunun şans verilmesi dâhilinde oyuna dâhil olması bekleniyor.
SAKHO SAĞ SALİM… 
Bir süredir haber alamadıkları ve noter huzurunda da antrenmana çıkmadığına dair rapor tutturdukları Diafra Sakho tesislere adım attı. Salonda çalışan golcünün neden böyle bir şey yaptığı öğrenilemedi ancak oyuncu takımla birlikte çalışmalara bugün başlayacak. Yolculuk ise haftaya Perşembe İstanbul’dan hava yoluyla Alanya’ya olacak.