Bakan Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı Bakan Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı

İzzet GÜNAY
Zafer Bayramı’na özel sergi açılışına Vali Yardımcısı Nevzat Ergün eşi Nuray Hanımla, Nilüfer Kadın Korosu Derneği Başkanı Aysel Gürel, Bursa İpeğini Geliştirme Derneği Başkanı Yüksel Ünal, Femin Art Bursa Şube Başkanı Ve Kültür Bakanlığı Keçe Sanatçısı Mükerrem Turhan, Yardımcısı Ümran Topsakal, Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu Başkanı Ramazan Alper ve 40’tan fazla kadın sanatçı eserleriyle katıldılar.

KURTULUŞ GAZİSİNİN TORUNU OLMAK
Açılış kurdelesinin hep beraber kesilmesinin ardından gezilen sergide konuşma yapan Vali Yardımcısı Nevzat Ergün dedesinin de Kurtuluş Savaşı gazilerinden olduğunu belirterek; “Dedemizden dinlediğimiz yokluklar içinde, aynı zamanda açlıkla da mücadele edilerek kazanılan ülkemizin kahramanlık destanlarıyla büyüdük. O günler cephede mermi taşıyan, gerektiğinde savaşan kadınlarımızın bu günde evde, ekonomide, sanat dallarında hayatın içinde görmek bizlere mutluluk veriyor. Tüm katılımcıları ve sanatçılarımızı kutluyorum’’ dedi

KADIN HAREKETİ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ
Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Bursa Şube Başkanı Mükerrem Turhan ise yaptığı konuşmada; “Zafer Bayramımız sebebiyle düzenlediğimiz bu anlamlı sergimize katılımlarından dolayı Sayın Vali Yardımcımız Nevzat Ergün Bey ve sevgili eşi Nuray Ergün Hanımefendi’ye, Sanatçı dostumuz Akın Ok Beyefendi’ ye, Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal Hanımefendi’ye, Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu Başkanı Aysel Gürel Hanımefendi’ye, Bursa İpeğini Geliştirme Derneği Başkanı nam-ı diğer Yülsel Annemiz Yüksel Ünal Hanımefendi’ye ve tüm katılımcı sanatçı dostlarıma ve ailelerine, böyle anlamlı bir günde bizleri yalnız bırakmadıkları için şükranlarımı sunuyorum. Tüm dostlarımıza bilhassa sanat ve sanatçıya, kadınlarımıza verdikleri değer için ayrıca teşekkür ediyorum. Ne yazık ki hayatın yarısı olan kadınlarımıza haberlerde de üzülerek duyduğumuz, gördüğümüz üzere şiddet ve kadın cinayetleri devam etmekte. Bizler kadın sanatçılar olarak bu şiddete bir kere daha dur diyoruz. Bizler Bursalılar olarak zaten yıllardır tarihe ve sanata verdiğimiz değer ile dünya Unesco Mirası olarak kabul edilmiş bir ilde yaşıyoruz.  Femin & Art sanatçılarımız ile aynı zamanda bir kadın hareketi olmaktan da onur duyuyoruz. Arkadaşlarımızın yaptıkları harikulade eserler yanı sıra, böyle anlamlı günlerde de mesaj vermek için bir araya geliyorlar. Emeği geçen tüm sanatçı arkadaşlarımızı yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
 

DÜNYA GENELİNDE KADIN HAREKETİYİZ
2007 yılında Merkezi Trabzon’da kurulan Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği sanatsal ağırlıklı çalışmalar yapmak, yeni ressamlar eğitmek ve yetiştirmenin yanı sıra, yıllardır cezaevi duvarlarını boyamak,  huzurevi sakinleriyle, çocuk esirgeme kurumu üyeleriyle birlikte duvarlara resimler yapmak gibi faaliyetlerle de ülkemiz ve dünya genelinde ses getiren etkinliklere imza atıyor. Femin & Art Kadın Ressamlar Derneği Türkiye’nin yanı sıra  Gürcistan, Tiflis, İran, İtalya, Almanya, Rusya, Kıbrıs, Hindistan, Makedonya, Tataristan, Nalçık, Yunanistan, Sibirya, Hollanda, Romanya, Belçika, Lübnan, Tunus, Ural, Mısır, Dağıstan, Japonya, Arabistan, Kosova, Ukrayna ve İspanya v.b nin de aralarında bulunduğu bir çok dünya ülkesi ve kentlerinde şubeleri olan bir dernek.” 40 tan fazla Bursalı Kadın Sanatçının katıldığı Karma Resim Sergisi 8 Eylül tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.