Özkan YILDIRIM

Sayın Başkanım, öncelikle bizleri konuk  ettiğiniz için size teşekkür etmek istiyorum. Ziyaretleriniz de devam etmekte basından takip ettiğimiz kadarıyla.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

ZİYARETLERİMİZ, ÇALIŞMALARIMIZ  DURMADAN  DEVAM EDİYOR

Bizlere öncelikle böylesine güzel bir fırsat sunduğunuz için sizlere teşekkür etmek isterim. Sizinde söylediğiniz üzere çalışmalarımız, ziyaretlerimiz devam ediyor. Bursa Müftüsü İzani Turan hocamızı makamında ziyaret ettik sonrasında ilçe ziyaretlerimiz kapsamında Karacabey ve  Büyükorhan müftümüzü  ziyaret ettik. Ayrıca Diyanet-Sen'in 44 Başkanlar Kurulu toplantısına  icabet ederek çalışmalara katıldık. Yine bulunduğumuz ay içerisinde Diyanet-Sen Genel başkanımız Sayın Mehmet Ali Güldemir ve genel sekreterimiz Sayın Hacıbey Özkan başkanımızı Bursa'da ağırladık, verimli istişarelerde bulunduk. Göreve gelmiş olduğumuz andan itibaren hem yurt içerisinde olsun hem de Bursa özelinde olsun kapsamlı ziyaretlerimiz devam etmekte ve bundan sonra da en iyi hizmeti sunabilmek için  bu tür ziyaretlerimiz devam edecek. Ben buradan bütün ilçelerimizde görev yapan ziyaretlerimiz esnasında güzel istişarelerde bulunmuş olduğumuz imamlarımıza ,müezzin arkadaşlarımıza , bütün meslektaşlarıma bu güzel onurlu mücadeleleri için teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Peki başkanım, Türkiye'nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Memur-Sen Konfederasyonuna  bağlı Diyanet-Sen olarak çalışanlarınızla ilgili neler söylemek istersiniz? Ne gibi mesajlar vermek isterseniz?

Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen olarak biz çalışanlarımızın yanında, refah payından  en adil bir şekilde faydalanılması üzerine herkesin eşit bir şekilde payını alabilecek şekilde adaletli bir gelir dağılımı olacak şekilde tavrımızı devam ettiriyoruz. Yetkili Sendika olarak çalışanlarımızın sosyal , ekonomik ve aynı zamanda çalışma şartları göz önünde bulunacak şekilde iyileştirmelerinin yapılması ile ilgili gerekli görüşmeleri  her zaman yaptık , yapıyoruz. Memur-Sen Konfederasyonu yetkili olduğu için hükümet ile beraber oturuyor memurlar ile ilgili bu anlaşmalar masaya yatırılıp memurların durumları görüşülüyor.

SİZ ÜYE DEĞİLSENİZ “BİZ BİR EKSİĞİZ” DEMEKTİR

    Biz ayrıca Diyanet-Sen olarak da yılda iki  kez olmak üzere kamu kurum idari kurul toplantısı Diyanet-Sen genel merkezimiz ve Diyanet İşleri başkanlığımızdan  bir başkan yardımcısı refakatinde , kurumsal problemler varsa onları görüşüyor ve belli bir takvime  bağlayarak bunların halledilmesi ile ilgili düzenlemeler yapıyoruz. Bir de bunun yanında özellikle memurlarımızın eğitim düzeyini arttırma maksadıyla girişimlerimiz var. Zaten Diyanet-Sen'in kazanımları çok fazla ,2003'ten itibaren aşağı-yukarı 18 yıldır tek yetkili sendika, Diyanet-Sen  idare ile, hükümetle, siyasilerle hep görüşen bu anlamda memurlarımızın ,diyanette çalışan değerli hocalarımızın, meslektaşlarımızın problemlerini bu  görüşmeler neticesinde belirli bir takvime bağlayan sendika bizim sendikamızdır. Elbette bizim sendikamızın karşısında bizi eleştirecek bize muhalif sendikalarda olacak bu eşyanın tabiatına aykırı olur zaten olmazsa. Biz sendikacılığı “Erdemliler Hareketi” olarak yapıyoruz. Ben  muhaliflerimi  hiçbir zaman çok özür dilerim belden aşağı vuracak şekilde açıklama yapmadım ve bundan sonra yapmayacağımı da söyleyerek ilkesel bir tavır içine giriyorum. Beni tanıyanlar  benim  böyle bir şey yapmayacağımı görür ve bilirler.

BURSA’DA DA ÇOK ÖNDEYİZ

Bizim  Bursa’da  zaten bütün müftülüklerimizle diyalogumuz devam etmekte. Şu anda Bursa'da 2200’in üzerinde üye sayımız var ,en büyük sendika biziz, bizi  takip eden en yakın sendikanın üye sayısı çok çok geride.Onun dışında biz kendi çalışmalarımızı yürütüyoruz, teşkilat çalışmalarını yapıyoruz, ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz, temsilci   ziyaretlerimizi ,kurumsal ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Üyelerimizin sorunları ile bu anlamda ilgilenmeye çalışıyoruz, yeri geldiğinde kurumumuzla ilgili kurumsal çalışmalarımızla ilgili basın açıklamalarımızı da  yapıyoruz. Basiretli, Erdemli aynı zamanda feraset sahibi bir topluluk olarak Memur –Sen'i ben kesinlikle böyle değerlendiriyorum, bu toplum içerisindeki bütün arkadaşlarımızın bütün meslektaşlarımızın derdi bizim derdimizdir. Şöyle bir anlayış vardır, Ben de bunu hep  devam ettiririm “siz bana üye değilseniz ben bir eksiğim” ben bunu her zaman söylerim. Sizlerin gönlünü kazanmak için elimizden geleni  yapmaya çalışıyoruz ama illa da bana üye olacaksınız diye bir kayıt da yok, zorlama da yok. Sizin  demokratik tercihiniz bu.

TEK YUMRUK YEK VÜCUDUZ

 Elbette Tabii ki buraya  üye olursanız çok  memnun oluruz, daha güçlü oluruz sayısal yeterlilik olmazsa biliyorsunuz, bu tür sivil toplum kuruluşlarında, sayısal çoğunluk çok önemli ,çok olursanız kurumlara karşı, siyasetçilere karşı ,siyasilere karşı, yanlış yapan kişilere karşı daha güçlü oluruz ama bütün bunların yanı sıra yekvücut olmayı da bilen bir Erdemliler topluluğu olarak yeri geldiğinde yekvücut olmayı biliriz, ülkemiz için ,vatanımız için ,milletimiz için, dinimiz için ,bayrağımız için ve nihayetinde insanımız için ve mazlumlar için hep tek yumruk halinde yek vücuduz, Allah'ın izniyle , bu vesile ile sorduğunuz sorular dolayısıyla size de  teşekkür etmek istiyorum. Son olarak Bütün Müslüman kardeşlerime sağlık ,sıhhat ,afiyetler  diliyorum. Ayrıca yaklaşmakta olan kurban bayramlarını da şimdiiden kutlamak isterim