Mustafa TANITAN-Ufuk IRGAŞ

Dolunay Partisi Genel Başkanı Serdar Okuyucu, Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kurucular Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada "Gümbür gümbür geliyoruz; sakın ha bizi yok saymayın göz ardı etmeyin" ifadelerini kullandı. AK Parti'nin kurulma sürecinde Mudanya Gençlik Kolu Kurucu Başkanlığı yapan Serdar Okuyucu, 2009 yılında partiden ayrılarak HAS Parti Mudanya İlçe Başkanı oldu ancak HAS Parti'nin AK Parti'ye katılma kararı almasının ardından Okuyucu, Mudanya'da bir çiftlikte çobanlık yapmaya başladı. 2 yıl boyunca 200 koyuna çobanlık yapan Okuyucu, bir akşam koyunları otlattığı sırada dolunaydan etkilenerek parti kurmaya karar verdi. O akşam kalemi eline alan Okuyucu, parti tüzüğünü hazırladı ve partisinin adını 'Dolunay' koydu. 2015 yılında resmi olarak kurulan Dolunay Partisi, şimdilerde bütün illerde teşkilatlarını kurmuş durumda.

GÜZEL PROJELER DÜŞÜNÜLÜYOR

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Bursalı kurucu Genel Başkan Yardımcısı İlknur Hayırlı ve Faysal Akın'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmaya ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bir çok ilin başkan ve temsilcileri katılırken, konuşmacılar açıklamalarda bulundular. Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından start alan toplantıda Bursalı Genel Başkan yardımcıları İlknur Hayırlı ile Muş kökenli Akın Yapı İnşaat firması sahibi Faysal Akın, hoş geldiniz konuşması yaparken, diğer illerin kurucu genel başkan yardımcıları da yaptıkları konuşmalarda, parti olarak ülkenin geleceği adına güzel işlere imza atacaklarını vurguladılar.

OLDUKÇA İDDİALILAR

‘Mudanyalı Çoban Başkan’ lakabıyla tanınan Dolunay Partisi’nin kurucu ve genel başkanı Serdar Okuyucu da yaptığı konuşmada, "Partimize gönül vermiş dava arkadaşlarım, genel başkan yardımcılarım, öncelikli olarak toplantımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bildiğiniz üzere partimiz Yargıtay'ın kapatma kararıyla 2019 seçimlerine katılamadı. Ülkemizde kapatılacak bir parti varsa oda HDP'dir. Milletin efendisi dediğimiz köylümüz, çiftçimiz, esnafımız kan ağlamakta. Allah’ın izni ile ülkemiz korona isimli baş belasından kurtulacak ve partimiz de ilk genel seçimlerde iktidar olacak” diyerek, vatandaşa hizmet sözü verdi.