Ufuk IRGAŞ/İzzet GÜNAY

Nilüfer'de hizmet veren Akademi Hayvan Hastanesi  topluma hayvan sevgisi aşılamak, sokak hayvanlarını korumak v.b amaçlarla bir çok örnek etkinliğe de imza atıyor. Bu yıl Mart ayında geliriyle sokak hayvanlarına mama alınarak ulusal sanatçı Çelik Konseri organize eden hastane, geçtiğimiz yılda  ‘Sevimli Dostlarımızın Aç Kalmalarına Seyirci Kalmayın’ sloganıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki  Hayal Kahvesi’nde aynı amaçla Grup Sonuç ve solisti Halil Özkral ve Ömer Gedik canlı sahne performansıyla duyarlılığı, yardım, dayanışma ve dostluğu eğlenceyle birleştirmişti. Her ayın belirli günlerinde bir çok ürün ve hizmette kampanyalar düzenleyerek indirim günleri uygulayan firma Bursa’ da bu sektörde ilkleriyle adından söz ettiriyor.

KORUYUCU VETERİNER HEKİMLİĞİ ÖNERİYORUZ

Akademi Hayvan Hastanesi kurucuları Veteriner Hekimler Metin Kostik ve Erdem Yılmaz gazetemize yaptıkları açıklamada;  "Bizler klinik hastane olarak tüm personelimizle birlikte sevgili dostlarımıza en iyi hizmeti vermeyi amaç edindik. İstedik ki ortak sevgilerde buluşan bu arkadaşlarımız birbirleriyle de tanışsınlar, dostluklar pekişsin. Zaten bizler bu sevgi sayesinde büyük bir aileyiz. Bizler sokak hayvanları yararına buluşalım , birlikte eğlenelim, aynı zamanda da  bunu anlamlı bir hale getirelim diyerek bu etkinlikleri düzenliyoruz. Öncelikli hedefimiz; Bursa‘da koruyucu veteriner hekimlik uygulamalarını ön planda tutarak, hayvanlarınızın hastalıklardan korunmasını sağlamak, dostlarımızın daha sağlıklı ve uzun bir ömür sürmesine yardımcı olmaktır. Koruyucu hekimlik konusunda askıda aşı sloganıyla hayvan derneklerine destek olmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Unutmamalıyız ki; hayvanlarımızın hasta olmalarını engellemek yerine, hasta olduktan sonra onları tedavi ettirmek, ekonomik açıdan size daha pahalıya mal olacağı gibi, hem onların hem de sizin daha fazla acı çekmesine sebep olmaktadır. Oysaki bir çok hastalığın ortaya çıkması, bilinçli bir şekilde alınan basit önlemlerle engellenebilir. Bunun yerine veteriner hekiminizin size önereceği aşı programına düzenli bir şekilde uymanız, hayvanlarınızın ihtiyaçlarına cevap veren uygun besleme ve çevre koşullarını sağlamanız halinde, aslında hayvanlarınız için ortaya çıkabilecek bir çok olumsuz durumun önüne geçmiş olursunuz. Veteriner hekiminizden alacağınız bilgilerle dostlarımızın sağlığını koruduğunuz gibi, hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıklar açısından da kendinizi korumuş olursunuz. Koruyucu veteriner hekimlik uygulamalarını Bursa ‘da yaygınlaştırarak dostlarımızın ve sizin sağlığınızı korumak için, Akademi Hayvan Hastanesi tüm gücüyle çalışmaktadır. Bilgi almak istediğiniz konularda bizimle rahatlıkla temasa geçebilirsiniz. Sevimli dostlarımızın zor kış şartlarında, yazın bu bunaltıcı sıcaklarında etkinliklerimize destek vererek aç kalmalarına seyirci kalmadığınız için teşekkür ederiz" dediler.

HİZMETLERİMİZ CAN DOSTLARIMIZIN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR

Klinik hekimleri Doç.Dr. Nureddin Çelimli ve Dr. Gökhan Önder Keser ise; "Hayvan Hastanemiz kedi, köpek ve egzotik hayvanlar gibi tüm evcil hayvanların her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak, teşhis ve tedavileri için son teknoloji ekipmanları kullanmaktadır. Hastanemize getirilen petler aşı kayıt sistemine alınarak gerek yıllık, gerek aylık aşı ve antipaziter uygulama zamanı gelince sahiplerine haber verilmektedir. Hastalıklarla baş etmenin en kolay ve ucuz yolu, hastalığa yakalanmadan önce gerekli önlemlerin alınmasıdır diyerek çıktığımız yolda kurumumuzda öncelikle gereken; Cerrahi; Diş Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kulak Hastalıkları, Ortopedik Hastalıklar, Operasyonlar ve kısırlaştırma İç Hastalıkları; Endeskopi ile yabancı cisim çıkarma, Dermatolojik hastalıklar,   Tedavi ve Koruma, Veteriner Geriatri, Veteriner Pediatri, Ürmer sistem hastalıkları, Endeurmoloji, Kardiyoloji, mide-bağırsak hastalıkları, böbrek hastalıkları, karaciğer hastalıkları,

Doğum;Davranış problemleri ve hayvan davranışları, aşılama ve antiparaziter ilaçlama Laboratuvar; Kan Sayımı, Biyokimya, Antibiyogram, Patoloji, Hormon analizleri ve mikrokobi, Teşhis Testleri (Fiv - Fip - Panleukopenia - Pavro - Corona - Toxoplasma - Brucella - Leishmania - Ehrlichia - Kedi & Köpek Kalp Kurdu - Lösemi - Giardia - Lyme - Gençlik Hastalığı - Gebelik Testi)

Görüntüleme; Röntgen, Ultrason, Endoskopi, Tomografi ve MR hizmeti

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Bursa’ya ilkleri getirmeye devam ediyoruz

Ayrıca hastanemiz Bursa’da sürekli ilkleri yaparak bu sektörün öncülerindendir. Ultrason, kalp muayenesi, EKG muayenelerinden sonra şimdide ilk özel hayvan hastanesi olarak ilk diyaliz cihazını Bursa’ ya kazandırdık. Ligasure tekniği endeskopik ve açık yöntem operasyonlarda kanama riski minimize edilerek sıfır kanama ile operasyon süresinide kısaltabiliyoruz. Her türlü ortopedik, yumuşak doku ve göz ameliyatları ileri derecede yüksek donanımlı cihazlar ile yapılıyor. Veteriner Hekim arkadaşlarımız Şadi Güngör, İrem Gezer Uğur, Hasan Arda Karabarut, Emine Kara, 3 tekniker, 2 hijyen sorumlusu, 3 danışman, kuaförümüz ve  muhasibimize kadar uzman kadromuzla Bursa can dostlarımıza hizmet üretiyoruz’’ dediler.