Ufuk IRGAŞ

Sesi ve fizik yapısıyla Ahmet Kaya’ya benzerliğiyle Bursa'nın Ahmet Kaya’sı denilen başarılı ses sanatçısı Kutlu Kaya geçtiğimiz hafta sonu Özlüce Vira Balık Restoran’da on beşinci sanat yılını kutladı. Bursa’da faaliyet gösteren Derneklerin düzenlediği etkinlikler, düğün ve özel davetler ile çeşitli türkü evlerinde sahneye çıkan Bursa’nın Ahmet Kaya’sı Kutlu Kaya, “Bursa’da sanatçıya gereken değer verilmiyor. İki eseri 7ezberleyip sahneye çıkan sözüm ona sanatçılar da cüzi bir parayla sahneye çıkarak bizim piyasamızla oynuyorlar” siteminde bulundu.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

EKMEK PARAMI KAZANIYORUM

Geniş bir repertuar yelpazesinin sahibi ve Bursa sahnelerinin aranılan ismi Kutlu Kaya, sanatçıyı koruyan ve haklarını savunan bir kuruluşun olmayışından da şikâyetçi…  Geçtiğimiz hafta sonu Özlüce Vira Balık’ta 15. sanat yılı nedeniyle gerçekleştirilen özel programın ardından sanatçı Kutlu Kaya ile bir söyleşide bulunduk. Bir dokunup bin ah işittiğimiz söyleşide Kaya bize şu açıklamayı yaptı: “Hayat şartların oldukça ağırlaştığı ve Ekmeğin Aslanın midesine indiği günümüzde ben dahi günü kurtarmanın yolarını arıyoruz. Devletini, Milletini, Bayrağını ve Vatanını seven gerektiğinde uğrun da ölmeyi dahi göze alan her Türk Vatandaşı gibi bende yaşantım boyunca dürüstlükten taviz vermedim. Haram nedir bilmedim. Evime bir lokma ekmek götürmek için kah köfteci oldum kah büfe çalıştırdım. En sonunda ise sermayesi olmayan şarkıcılıkta karar kıldım. Allah’ıma şükürler olsun ki Restoran, cafe, türkü evleri ile özel galalarla ara sıra sahneye çıkarak ekmek paramı kazanıyorum” ifadelerini kullandı. Kutlu Kaya, sanatçı haklarının korunması için dernek kurulması için de çalışmalar yaptığını da belirtti.

ARKADAŞLARI DESTEK VERDİLER

Seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı ve sanatçı organizatörü Engin Çağlar tarafından düzenlenen özel programda Nazlı Nazlı, Deniz Çakır, Kadir Yazıcıoğlu, Muhittin Baki, Sosyete Kazım ve işletme sahibi İbrahim Akın da sahne alarak Kutlu Kaya’ya destek verdiler. Üç saat süren programın ardından Kutlu Kaya, davetlilere ve müessese sahibine teşekkür edip şükranlarını sundu.