Mehmet ÇETİNKAYA

Şirinşah Hanım öncelik kendinizi tanıtır mısınız?
Şirinşah Bilgili, Erzurum doğumlu, 20 yıldan beri Bursa'da ikamet eden ve kendini Bursalı hisseden, lise mezunu, evli ve iki çocuk annesiyim.

Siyasete ne zaman ve nasıl başladınız?
10 yıldan fazla bir süredir siyasetin içindeydim. Her türlü faaliyette, arkadaşlarımın yanında gönüllü olarak çalıştım. Aktif siyasete başlamadan önce, eşim ve bana ait olan emlak danışmanlık işimizle uğraşıyordum. Eşim bana nazaran 1967 yılından bu yana Bursa'da ikamet eden bir ailenin evladı ve bankadan emekli memur. Memuriyet yıllarında farklı illerde yaşamak zorunda kaldım. Akabinde siyaset işleriyle meşgul olmaya başladım ve siyaset her gün biraz daha beni ofisimizden uzaklaştırmaya başladı. Herkes iyi bilir ki yaşamamızda her zaman her şey yolunda gitmez ve bazen kişi hayata küsebilecek ölçüde acılar da yaşayabiliyor. Bende de öyle oldu ve kimsenin başına gelmesini dilemediğim sıkıntılı günler geçirince bir yerden sonra kendimi eve kapattım. 
Bunu gören arkadaşlarım, yeniden aktif hayata ve de siyasete dönmem için elinden geleni yaptılar ve ısrarla benim yeniden aday olmamı istediler. Çünkü faydam sadece kendime değil, ulaşıp dokunabildiğimiz kadınlara oldu. Ayrıca Nilüfer CHP Kadın Kolları olarak güzel faaliyetlerimiz olduğu kadar çok başarılı işlere imza attık ve de taktir edilmenin mutluluğunu yaşadım. 

İkinci kez adaysınız? 
Bu kez sadece arkadaşlarımdan değil, parti büyüklerimden de bir dönem daha başkan olmam için aday olmam istendi. Bende bu isteklerinden dolayı şeref duydum, emir bildim ve daha da güzel işlere imza atabilmek adına tekrar adaylığımı açıkladım. 
İlk döneminizde ne tür çalışmalar yaptınız?
İki yıldır görevdeyim. Göreve geldiğimiz gibi hep seçimlerle geçirdik bu iki yıllık süreci. Bir takım projelerimiz vardı seçimden dolayı gerçekleştiremedik. Sadece gerçekleştirdiğimiz kadın kollarına ait bir atölyemiz var. Bize çok başvuruda bulunan arkadaşlar oluyor. Geçim sıkıntısı çekenler çok. Oğlum ya da kızım okuyor burs isteyenler çok. Atölyede gönüllü hocalarımızla çeşitli kurslar açtık. Şu an 11 öğrenciye burs veriyoruz. Hedefimiz burs verdiğimiz öğrenci sayısını 20'ye çıkarmak.
Yerel seçimlerde nasıl bir çalışma yaptınız?
Dağ, bayır, köy, mezra, en ücra yerlere gittik. Seçmenlerin takdirini aldık. İlk defa bir kadın kolları bizi ziyarete geliyor dediler. Seçimden sonra bizi unutursunuz dediler. Biz unutmadık sonrasında tekrar köylere gittik misafirleri olduk ve bazı araç gereç ihtiyaçlarını giderdik.

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİMİZ SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Yeniden başkan seçildiğinizde hangi projeleri hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?
Uludağ Üniversitesiyle ilgili önemli bir projemiz var. Amacımız üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek vermek, her türlü ihtiyacını, giysiden eşyaya kadar karşılayabilmek. Bunun için de orada bir yer tuttuk. 
8 Şubat'ta tekrar seçilirsem, ben ve yönetimim bu projemizi hayata geçireceğiz ve mümkün oldukça çok sayıda üniversite öğrencisine yardımcı olacağız. Öğrenciler sabırsızlıkla tekrar seçilmemizi bekliyorlar. Çünkü biliyorlar ki, üniversite kartını gösteren her öğrenci orada haftanın iki günü ücretsiz yemek yiyebilecek. Orası yemek yemekten ziyade öğrencilerin buluşma yeri de olacak. 
Bunu o kadar büyük bir sabırsızlıkla bekliyorlar ki, sıkça "Bir an önce gelin burayı faaliyete geçirin" diyorlar.
CHP'de neden gençlik yok sorusunu soruyoruz ya hep. 
Bizde bu sebepten, bu gençliği canı gönülden onlara olan sevgimizi, hatta ihtiyacımızı göstererek, bu gibi yardımlarla önce güvenlerini kazanmak sonra da aramıza almayı arzu ediyoruz. Çünkü çok fazla boşta öğreniciler var. Üzüntüyle söylemek istiyorum ki bu boşluğu doldurmak yanaştıkları çeşitli yerler var. Elini veriyorlar, kolunu kaptırıyorlar. Sonrası hüsran malumunuz. Biz böyle yapmayacağız. Kimseden de teminat istemiyoruz. Hiç kimsenin kimliğine, görüşüne de bakmıyoruz. İnsan olması yeterli.  
Köylere, kadın köy derneklerine gidiyoruz. Onların aktivitelerine katılıyoruz, yardımcı oluyoruz. Nerelerde neler yapabiliriz ona bakıyoruz ve destek oluyoruz. 


Aslında tüm kadınlarımıza yardımcı oluyoruz. Ancak ben ve ekibim daha çok köy derneklerine, kırsal alanlardaki kadınlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü şehirdeki kadınlar bir şekilde hayatlarını sürdürebiliyor.
Köylerimizde çeşitli kurslar var. Araç gereç ne gerekiyorsa temin etmeye çalışıyoruz. 
Onların da bu durum çok hoşuna gidiyor. Başta yalnız olmadıklarını bilmek, uzatılan bir elin onlara dokunabileceğine inanmak kadınlarımızı daha rahat ve hatta atacakları adımlarda daha cesur kılıyor.
En önemlisi de önemsendiklerini biliyorlar ve hayata daha sıkı sarılarak, adımlarını daha emin şekilde atıyorlar. 
Tüm bunları hissettiğimde, ben onlardan daha da çok mutlu oluyorum.
Çünkü, hayat gerçekten de paylaşılınca güzel.  
 

Son olarak ne söylemek istersiniz?
Nilüfer İlçe Kadın Kollarında yaklaşık 3 bin üyemiz var. 3 başkan adayı ile seçime giriyoruz. 500-600 civarında üyemizin oy kullanacağını bekliyorum. Bu bir bayrak yarışı ve de taktir seçmenimizin. 8 Şubat'ta, seçmenimiz Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nilüfer İlçe Kadın Kolları Başkanlığına kimi layık görürse onu seçecek. Bir önceki dönemde 16 kişilik bir ekiptik. Seçilecek yeni yönetimimiz 21 kişiden oluşacak. Tekrar seçilirsek daha çok güzel işler yapacağız.