Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

Özkan YILDIRIM

Özal'dan, ”Elimden gelen her şeyi yapacağım onlar için merak etme” cevabını aldıktan sonra Gebze’den Bursa’ya gelerek Ovaakça’da ikamet etmeye başlayan 2004 seçimleriyle birlikte bugünlere dek Çeşmebaşı Mahallesi'nin muhtarlığını başarıyla yürüten, virüsün etkisi nedeniyle mahallenin temizliği ve sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde dahi hep onlarla iç içe olmayı sürdüren, güzel insan   Şakir Yakupoğlu muhtarımızla  sohbetimizi ilgi ile okuyacaksınız.

  Öncelikle Sayın muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?  Sonrasında bizlere Ovaakça- Çeşmebaşı Mahallesi ile ilgili bilgiler verirseniz sevinirim?

ÖZAL İLE TANIŞMAK ÇOK GÜZELDİ HALA O GÜZEL ANIN GURURUNU YAŞIYORUM

Bana gazetenizin değerli sayfalarında  böylesine güzel bir sayfa ayırdığınız için öncelikle  teşekkür etmek isterim. Ben Şakir Yakupoğlu, rahmetli babamın ismini almışım. 1956 yılında Bulgaristan'ın Kırcaali Vilayetinin, Koşukavak  kentinin, Gazeller Köyü doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi Bulgaristan'da bitirdikten sonra 1989 yılında  Türkiye'ye giriş yaptım.

33 YIL BULGARİSTAN’DA KİMSEYİ GÖRMEDİM

Rahmetli Özal’la tanışma fırsatı yakaladım. Benden ne istersin  demesine rağmen işsiz olduğum halde kendim için bir şey istemedim, "İnsanlarımızı kurtarın sayın başbakanım" dedim. Sonrasında  Gebze'ye geldim orada üç gün kaldıktan sonra Darıca'da kiralık ev tuttum, 3 yıl orada kaldım. O günlerde Darıca'da  sular sıklıkla kesiliyordu, bir ara  1 ay kadar sularımız kesilmişti. Ben ekmek için mi uğraşayım su için mi diye düşündüm, en azından suyun bol olduğu yere gideyim de sadece ekmek için çalışayım diyerek  1993 yılında Bursa'ya geldim. Yolda  gelirken buralarda durdum, buraları çok beğendim ve o zaman ki muhtara  "Burada ev yapabilir miyim" diye sorduğumda tabii yapabilirsiniz cevabı alınca  ben de evi yapmaya giriştim elimden bu tür işlerde geldiğinden kendi evimi, kendim yaptım su tesisatı hariç kendim tamamladım.

Çalışma hayatıma gelince Darıca'da iken bir nakliye şirketinde şoför olarak çalıştım, amcamın yanında, Bir buçuk yıl çalıştıktan sonra ayrılarak Yem fabrikasında çalışmaya başlamıştım.. Allah razı olsun o adamlardan bana o zamanlar ekmek verdiler. Sonra  1995 yılına kadar Bursa'da bir Nakliyat şirketinde çalıştım sonrasında kendi kamyonumu borçlanarak aldım, başladım çalışmaya daha önce çalışmış olduğum nakliyat  şirketi de beni sağ olsunlar işsiz bırakmadılar sonrasında  kamyonumun bakımlarını yaptım, o süreçte çok yoğun iş vardı.

ESKİDEN BURALARDA HER YER TARLAYDI

2004 seçimlerinde mahallemizde  güzel  çalışabilecek bir Muhtar bulalım diye araştırmalara başladım ama halkımız bu vazifeye  beni  uygun gördüklerini söylediler ve Muhtar olmamı istediler . Böylelikle  2004 yerel seçimlerinde mahallemizin  muhtarı oldum. 2009, 2014 ve son olarak 2019 seçimlerini de kazanarak bugünlere geldik. Buradan bana oy veren vermeyen bütün vatandaşlarıma teşekkür etmek istiyorum .  Sonuçta 4. kez halktan güven oyu aldım , bu hiçte kolay bir şey değil. Ben buralara ilk geldiğimde buraları tarla gibiydi.Muhtar olduktan sonrada bir çok hizmet getirdik, çevresini mahalle halkımızla, belediyemizle birlikte değiştirdik.

 KORONAVİRÜSÜN BELİNİ HEP  BİRLİKTE KIRACAĞIZ

  • Koronavirüs bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkilemeye devam ediyor Muhtarım. Peki Çeşmebaşı Mahallesi'nde bu virüsle mücadelede olsun sonrasında hafta sonları yaşanılan Sokağı çıkma yasaklarında olsun Neler yapıyorsunuz?.

Bilindiği üzere koronavirüs ile mücadelede en önemli unsurların başında temizlik geliyor. Bunun yanı sıra  bütün insanlarımızın  mecbur kalmadıkça sokağa çık mamalarını sokağa çıkmak zorunda kalırlarsa  mutlaka maskelerini takmalarını özellikle onlardan rica ediyorum. Bizlerde bu bağlamda mahallemizde öncelikle kendi imkanlarımla ilaçlama yaptırdım, sonrasında belediyemizle  birlikte de dezenfektan çalışmaları yaptık. Bizler  elimizden geldiğince çalışmalar yürütüyoruz. Ama tabi insanlarımızın da kendi kişisel temizliklerine  önem göstermeleri gerekmekte. Çünkü işte duyuyorsunuz televizyonlarda Profesör hocalarımız, hekimlerimiz çok geniş bir şekilde bu konuyla ilgili vatandaşlarımıza, insanlarımıza bilgi veriyorlar. Bu manada bu virüsün bellini kurabilmemiz için hep birlikte el ele vermemiz lazım sosyal mesafeye dikkat etmemiz lazım.Kalabalık ortamlara pek girmememiz lazım, birkaç hafta eğer sıkı bir şekilde kendimizi izole edersek onun sonrasında havaların ısınmasıyla da birlikte inşallah bu sıkıntının  peyder pey azalacağını tahmin ediyorum. Bütün herkese, bütün Bursa'ya, bütün Ovaakça’ya, bütün Çeşmebaşı Mahallesi sakinlerine evde kalın demek istiyorum.

PARK ALANI İHTİYACIMIZ BÜYÜK EKSİKLİK

Peki Sayın muhtarım eski Çeşmebaşı Mahallesi ile şimdiki Çeşmebaşı Mahallesi'ni karşılaştırır mısınız?

Şu koronavirüs derdinden kurtulduktan sonra inşallah mahallemizde bir park alanının yapılmasını istiyoruz. Eskiden bir kere yollarımız çok bakımsızdı. Şimdi yollar gerçekten çok güzel oldu. Şimdi bakıyorsunuz  mahallemizin durumuna 2004 ile şimdiki durum  arasında büyük farklılıklar oldu. Elektriğimiz geldi, suyumuz geldi, altyapımız oluştu ,asfalt döküldü, gaz geldi ,az çok herkesin de bir evi var onun dışında  emekli olanların düzenli gelirleri var. Ancak Çoluk Çocuk gidebileceğimiz bir park alanımız maalesef yok. Ama hemen yanı başımız da bir park alanı olabilecek bir arazimiz  var 40-50 dönümlük bir yer burası park için biçilmiş kaftan.

KORONAVİRÜS SONRASI BAŞKANLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM

  •       Sayın muhtarım röportajımızın da  yavaş yavaş sonuna yaklaşmış durumdayız.   Son olarak neler eklemek istersiniz?

İnşallah öncelikle şu virüs belasından kurtulduktan sonra, şu park alanı sıkıntımızı, sonra yüksek gerilim hatlarıyla yaşanılan sıkıntı olmak üzere başkanlarımızın desteğini bekliyoruz.. Birçok hizmetin gelmesinde bizlere yardımcı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız  Sayın Alinur Aktaş'a ve Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'a buradan tekrardan teşekkürlerimi iletmek istiyorum . Tabii mahalle olarak dediğim üzere birkaç konuda sıkıntılarımız var bunların  hallolması durumunda çok daha güzel bir mahallemiz olacak , vatandaşlarımız mutlu olacak . O yüzden bu konularda da Sayın başkanlarımızdan destek beklediğimi söylemek istiyorum son olarak başta beni 4. kez seçerek güven oyu veren Çeşmebaşı Mahallesi sakinlerine  bütün Bursalılara ve bütün halkımıza buradan sağlık ,sıhhat , afiyet ve esenlikler diliyorum. Bu sıkıntılı günlerde elbet geçecektir.

BÜYÜK ÖZVERİ

Aktif olduğu kadar, sosyal duyarlılığa da sahip muhtarlarımızdan olan Ovaakça-Çeşmebaşı Mahallesi Muhtarı Sayın Şakir Yakupoğlu’na bizlerde duyarlı yaklaşımından  ötürü teşekkür ediyoruz, genelde büyük çoğunluk işsiz, güçsüz olduğunda karşısına çıkan başbakandan kendisiyle ilgili isteklerde bulunacakken sayın muhtarımız, Şakir Amcamız ‘arkada kalanları da kurtarın sayın başbakanım’ demiş gerçekten büyük özveri, bizden bundan sonraki süreçte bizim için çok değerli olan muhtarımıza önce sağlıklı olmasını ve sonrasında uzun ömürler diliyoruz.