Gökhan Şenyavaş 

Gerçek hayattan alınan hikayelerle yazılan muazzam senaryolar, mükemmel oyunculuklar sayesinde etkisinden uzun süre çıkamadığımız birçok film mevcut. Beyaz perdeye uyarlanan bu filmler, altında gerçek bir hikaye yatmasından dolayı birçoğumuza büyük heyecan ve keyif yaşatıyor. İşte mutlaka izlemeniz gereken 5 uyarlama film...

dallas

Bursa’da fetih şöleni Bursa’da fetih şöleni

Sınırsızlar Kulübü (IMDB-7.9)

Jean-Marc Vallee’in yönettiği, Craig Borten ve Melisa Wallack’ın senaryosunu üstlendiği bu filmin başrollerinde Matthew McConaughey, Jennifer Garner ve Jared Leto yer alıyor.

1 Kasım 2013’te vizyona giren film Ron Woodroof’un hayatından uyarlanıyor. 1986 senesinde AIDS hastalığı yüzünden 30 günlük ömrü kaldığını öğrenen Woodroof, kullandığı AZT isimli ilaçtan dolayı ölüme doğru gittiğini fark eder. Bu durumu fark ettikten sonra kendi yollarıyla tedavi olma yoluna giren Woodroof, çareyi yasal olmayan doğal ilaçlarda bulur. Bu doğal ilaçları, Doktoru Eve Saks ve hasta arkadaşı Rayon’un yardımı ile birlikte diğer hastalara da temin eder. Bu arkadaşları ile beraber Dallas Buyers Club'ı (Dallas Satınalma Kulübü) kuran Woodroof, işlerinin hızla büyümesi sonucunda karşısında FDA’yı (Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi) bulur.

127-HOURS

127 Saat (IMDB-7.6)

18 Şubat 2011 tarihinde vizyona giren filmin yönetmen koltuğunda Danny Boyle oturuyor. Senaryosunu Danny Boyle ve Simon Beaufoy yazdığı filmin oyuncuları arasında James Franco, Amber Tamblyn ve Kate Mara yer alıyor.

Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu film, genç bir dağcının büyük bir kaya arasında 5 gün boyunca mahsur kalmasını anlatıyor. Dağcı Aron Ralston kimseye haber vermeden çıktığı bu gezide büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır. 5 gün boyunca sıkıştığı kayanın arasında aç ve susuz bir şekilde yaşam mücadelesi veren Aron kurtarılmayı bekler. Fakat bu yolculuğa çıktığından kimsenin haberi olmadığı için herhangi bir yardım gelmez. Tek başına yaşam mücadelesi veren Aron’ın bu hikayesi izleyiciye mükemmel bir heyecan yaşatıyor.

780x411-titanik-filminin-telif-hakki-bende-1532981004553-1

Titanik (IMDB-7.9)

Dünya üzerinde gerçekleşen büyük bir faciayı konu alan bu film, 19 Aralık 1997 tarihinde vizyona girdi. Yönetmenliğini ve senaryosunu James Cameron’un üstlendiği filmin başrollerinde Leanardo DiCaprio Kate Winslet yer alıyor.

Film dünya üzerinde gerçekleşen en büyük deniz faciası olan bu olayın beyaz perdeye uyarlanmasıyla birlikte bizleri adeta geçmişe götürüyor. 1912 yılında RMS Titanic adlı geminin yolculuk esnasında buz dağına çarpması sonucunda batmasını konu alan film, Jack ve Rose adlı iki gencin kısa ama ölümsüz bir aşkını da içinde barındırıyor. 1998 yılında 14 dalda Oscar adayı olarak gösterilen Titanik, bu ödüllerin 11’ini kazandı.

u4fgiu

Akıl Oyunları (IMDB-8.1)

21 Aralık 2001’de vizyona giren filmin yönetmen koltuğunda Ron Howard oturuyor. Akiva Goldsman’in senaryosunu yazdığı filmin başrolünde Russell Crowe, Ed Harris ve Jennifer Connelly yer alıyor.

Film, John Nash isimli şizofren bir matematikçinin hayatını konu alıyor. Hayal dünyasıyla gerçeği ayırt edemeyecek duruma gelen Nash, geliştirdiği kuramlarla matematik dünyasında adından söz ettirir. Hasta olduğunu bir türlü kabullenemeyen Nash, yaşadığı bir olay sonucu bunu kabul eder. Hasta olduğu halde çalışmalarına devam eden John Nash, başarılarından dolayı uzun yıllar sonra Nobel Ödülü'ne layık görülür.

Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu film iki dalda Oscar ödülü kazanmıştır.

4-154

Dangal (IMDB-8.3)

Hint yapımı Dangal’ın yönetmenliğini ve senaryosunu Nitesh Tiwari üstleniyor. Başrolünde dünyaca ünlü başarılı oyuncu Aamir Khan yer alıyor.

Hindistan’da gişe rekorları kıran Dangal, ülkenin en başarılı güreşçilerinden Mahavir Singh Phogat’ın ve kızlarının hayatından uyarlanıyor. Phogat’ın kızlarına güreş eğitimi vermesini konu alan bu film başarıya giden yolu çok iyi bir şekilde beyaz perdeye yansıtıyor. İki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat küçüklüklerinden itibaren babalarından güreş eğitimi alırlar. Büyüdüklerinde ise iki başarılı kadın güreşçi olurlar. Bu iki kızın hikayesi izleyiciler açısından oldukça etkileyici.

Editör: Stajyer1 Stajyer1