Türkiye Kürek Milli Takımı, Bulgaristan’dan Dünya Şampiyonluğu ve derecelerde döndü. Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde düzenlenen U23 Dünya Şampiyonası’nda, 19-21 Temmuz tarihlerinde eleme yarışları yapılırken, 22 Temmuz Cumartesi ve 23 Temmuz Pazar günleri ise final yarışları düzenlendi. Türkiye Kürek Milli Takımı ise bu şampiyonada 1 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz olmak üzere toplam 3 madalya kazandı.

Elis Özbay, U23 Dünya Şampiyonu

U23 Kadınlar Hafif Kilo Tek Çifte kategorisinde Ay Yıldızlı formayı terleten Elis Özbay, yarışları 07:36,92’lik dereceyle birinci sırada tamamlayarak Dünya Şampiyonu oldu. Altın madalya kazanarak kürekte 2023 yılı Dünya Şampiyonu olan Elis Özbay, 2022 yılında gümüş madalya kazanarak Dünya İkincisi olmuştu.

Hafif Kilo İki Tek’te U23 Dünya İkinciliği

U23 Kadınlar Hafif Kilo İki Tek kategorisinde yarışan Simla Suay Alıncı ve Irmak Fertuğ ikilisi ise yarışları 07:37,87’lik dereceyle ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalya kazandı ve adını U23 Dünya ikincisi olarak yazdırdı.

Hafif Kilo Dört Çifte Ekibi U23 Dünya Üçüncüsü

Kadınlar Hafif Kilo Dört Çifte kategorisinde ise Ebru Akınal, Deniznur Serra Baykara, Eda Erkan ve Nisan İpar’dan oluşan ekip, 06:46.01’lik derece ile yarışları üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı

Yarışlarda alınan diğer sonuçlarda Erkekler Tek Çifte’de yarışan Cevdet Ege Mutlu B Final ikincisi, Şefik Çakmak ve Ahmet Ali Kabadayı’dan oluşan Erkekler Hafif Kilo İki Çifte ekibi B Final altıncısı olarak yarışları tamamladı.

Kaynak: İHA

Editör: Ulas Girgin