Ezgi Özdaş

Olumsuz hava şartlarının hüküm sürmesi nedeniyle vatandaşlar arasında kış aylarında araç sürmenin tehlikesinden sık sık bahsedilir. Kar, yağmur gibi faktörlerin sürüşü etkilemesinin yanı sıra soğukların araç sağlığını daha olumsuz etkilediği de vatandaşların kabul ettiği bir durum. Ancak gerçek böyle değil! Yaz aylarında araç kullanmak hem araç hem de sürücü için daha zorlayıcı ve çetindir. Araştırmalara göre kazaların çoğunluğu da yaz aylarında gerçekleşir. Peki yaz aylarında güvenli bir sürüş ve araç sağlığını korumak için hangi yollar denenmeli? İşte sıcak havalarda aracınızı korumak ve daha güvenli bir sürüş gerçekleştirmek için ipuçları…

YAZA UYGUN LASTİKLER

Soğuk kış şartlarına uygun lastikler takmaya verilen özenin, yaz aylarında sıcaklara dayanıklı, fren mesafesini uzatmayan ve sıcak dolayısıyla düşme eğiliminde olan basıncı tutacak olan lastiklerde de gösterilmesi gerekir. Yaz lastiği tercih etmeli ve lastik kontrolünüzü aksatmadan gerçekleştirmelisiniz.

Ekran Resmi 2023-07-23 16.05.13

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TAKIN

Özellikle uzun seyahatlerde gözlerinizi güneş parlamasına karşı korumalısınız. Güneşe karşı etkin bir güneş gözlüğüyle yolu görmenize engel olarak kazaya sebebiyet verebilecek olan güneş parlamalarından kurtulabilirsiniz.

HARARETE DİKKAT EDİN

Son yılların en sıcak yaz ayını yaşarken insan vücudu bile sıvı yetersizliği problemleriyle sık sık karşılaşırken durum araçlarda daha da karmaşık hal alıyor. Özellikle araçların hararet probleminin başlıca sebebi gerekli sıvıların yetersizliğinden kaynaklanıyor. Bu durumda aracınızın sıvı bakımlarını düzenli olarak yapmanız ve motor yağı, fren hidrolik sıvısı, antifriz tarzı sıvıların sürekli ve devamlı şekilde kontrol etmeniz gerekir.

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: "Depremin gelmeyeceğini söyleyen 2 hoca var ama bizim kendimizin de binalarımızın da bir an önce depreme hazırlanması gerekiyor" Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: "Depremin gelmeyeceğini söyleyen 2 hoca var ama bizim kendimizin de binalarımızın da bir an önce depreme hazırlanması gerekiyor"

Ekran Resmi 2023-07-23 16.07.10

TEMİZLİĞİ İHMAL ETMEYİN

Düzenli olarak sıcak hava maruz kalan aracınızın sürekli havalandırılması ve içinin çöplerden arındırılması güneşin zararlı etkilerini azaltacaktır. Özellikle boya kısımlarında oluşan güneş yanıklarından korunmak için güneşlik tercih edebilirsiniz.

Editör: Ezgi Özdaş