Özkan YILDIRIM

Başkanım aşağı yukarı bir seneye yakındır bir pandemi süreci de yaşıyoruz bayağı bir ara verdik sizlerle gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalara ve ayrıca sizin seçimlerinizde var diye biliyorum. Bu konularla ilgili  neler söylersiniz. Çalışmalar nasıl gidiyor? Dernek seçimleri nasıl ve ne zaman olacak?

TAM 19 YIL OLDU

Bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığız için bende sizlere  teşekkür etmek istiyorum. Elazığlılar Derneği başkanlığına  ilk olarak 2002 yılında seçildim yaklaşık o zamandan bugünlere 10 seçim geçirdik.İlk dönemlerde tabi derneğimiz sıkıntılı bir  süreç yaşıyordu bütün derneklerde  sivil toplum kuruluşlarında olduğu gibi,en büyük sıkıntımız ekonomik sıkıntıydı.Daha sonra 2017 yılında bunun böyle gitmemesi gerektiği bir şeyler yapmamız gerektiğine  kararını verdik ve Derneğimizin binasını satın aldık. İşadamı  hemşerilerimizin destekleriyle, üyelerimizin destekleriyle Derneğimizin Demiryolu Caddesi üzerinde pazar pazarının oradaki iki daireyi aldık iki daireyi birleştirdik, yaklaşık 220 metrekare 100 metre karesini lokal şeklinde toplantıları yaptığımız yer ,başkan odası ,kültürel faaliyetleri yürütmüş olduğumuz kürsübaşı odamız, mutfağımız, mescidimiz her şeyimiz donanımlı bir şekilde  2017 yılında  yerimizi almış olduk, va sonrasında da  kendi yerimize taşındık.Ondan sonra da hem masraflarımız azalmış oldu. Derneğimizin hayatını  devam ettirebilmesi için bir masrafı kalmadı.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

DERNEK ARTIK BİZİM

Dolayısıyla bundan sonraki süreçte dışa doğru çalışmalarımıza ağırlık verdik. Bunlar arasında elbette kültürel faaliyetlerin yürütülmesi son 1 yıldır pandemi dolayısıyla derneğimiz kapalı herhangi bir aktivitemiz yok, dernekte ancak bazı faaliyetlerimize  devam ettirdik. Bunlar arasında işte işsiz kalan hemşerilerimize iş bulma konusunda yardımcı olmaya gayret ettik gayret gösterdik, hasta olan sosyal güvencesi olmayan hemşerilerimizin tedavisi konusunda yardımcı olmaya çalıştık. Bunlar devam etti yine  durumu iyi olmayan üniversitede okuyan öğrencilerimize burslarımız devam etti.

PANDEMİ DÖNEMİNDE DE  DESTEKLERİMİZ BİR ÇOK ALANDA DEVAM ETTİ

Onları aksatmadık tabii ki çerçeveyi biraz daha daraltmış olduk. Bu süreçte zaten devam eden arkadaşımız az oldu var olanlara da gücümüzün yettiği kadar ekonomik olarak burs vererek devam etmeye gayret ettik. Bu faaliyetlerimiz devam etti işte toplantılarımıza , lokal çalışmalarıdır Kürsübaşı çalışmalarıdır etkinliklerimize ara vermiş olduk mecburen. Gelen misafirlerimizi işte geçen yıl sadece pandemi dolayısıyla girdiği için kimseye ağırlayamadık yine gelenler oldu bunların başında rahmetli şehidimiz Fethi Seki'nin babası gelmişti onunla bir hasbihal etme şansımız oldu, diğer misafirlerlerimizi  burada ofisimizde ağırladık.Görüşmeler yaptık bunlar arasında AK Parti Genel Başkan  danışmanlarından teşkilatlardan sorumlu Komisyon Başkanı Ramazan Gürgöze  ile görüştük onları ağırladık.

MEMLEKETTE HALA SIKINTILAR BİTMİŞ DEĞİL

Siz de biliyorsunuz ki geçen yıl bu tarihlerde Elazığ çok büyük bir deprem atlattı, depremin  ikinci yılı deprem döneminde birçok yardım gönderdik memlekete yine irtibatı kopartmadık bu süreç içerisinde maalesef halen daha konteynırlarda, çadırlarda yaşayan kalan hemşerilerimiz var. Bunlar tabii bizim için çok üzüntü kaynağı özellikle köylerde bu kış şartlarında yaşamak çok zor, zor durumdalar. Bir taraftan yerel yönetimler bir taraftan biz sivil toplum kuruluşları olarak irtibatı koparmadan yapabildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah bakalım pandemi süreci biterse İnşallah hep  birlikte kurallara  uyarsak biterse diğer faaliyetlerimize de kaldığımız yerden artarak devam ettirmeye başlayacağız.

EL BİRLİĞİYLE BU VİRÜSÜ YOK ETMEK ELİMİZDE

Şimdi Allah nasip ederse bu ayın sonunda 28 Mart'ta bir genel kurulumuz olacak saat 14.30’da eğer  çoğunluk sağlanamazsa  23 Mayıs'ta   gerçekleşecek, yine aynı yer ve aynı saatte. İnşallah pandemiye  dikkat eder, toplum olarak kurallara uyarsak  genel kurulumuzu  da yaparız. Tabii her şey bu sürece bağlı  genel kurulumuzu pazar günü yapacağız. Eğer pandemide bir sıkıntı olursa iptal olacaktır muhtemelen o da artık İçişleri Bakanlığının hükümetin alacağı karara göre derneğimizin faaliyetlerini ona göre yürüteceğiz. Şu anda görünürde bir sıkıntı yok inşallah 28 Mart'ta genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. En başından  beri tüm kurumların kabul ettiği TMM temizlik, maske ,mesafeye mutlaka destek vermemiz lazım aynı zamanda aşılarda başladı buna  herkes uyarsa netice alınır. Toplumun bir kısmı uyar, bir kısmı uymazsa netice alamayız. İşte Türkiye haritasını Sağlık Bakanlığı'nın hazırladı bazı illerde daha rahatız ama bazı yerlerde Karadeniz Bölgesi'nde ,İzmir, Sakarya, İstanbul'da daha sıkıntılı yerler mevcut ,aynı ülke içerisindeyiz ama demek ki bu bölgelerde bu tür durumlara pek fazla riayet edilmiyor, toplumun  mutlaka buna uyması lazım sonuç almamız açısından.

BİZ BURSA’DA ELAZIĞ’I TEMSİL EDİYORUZ

Başkanım 19 yıldır başkansınız devamlılık süreklilik açısından da gerçekten birçok derneğe çalışmalarınızın yanı sıra yönetim anlamında da örneksiniz?

Sağ olun, teşekkürler, bu süreçte muhtemelen tek aday olarak seçime gireceğiz. Biz genelde istişare ile  karar veririz çıkan da olur mu olur. Biz her genel kurulda söylüyoruz görev almak isteyen varsa gerek başkan olarak, gerek yönetim olarak var olan arkadaşlarımız çıkarsa o arkadaşımıza  devredip devam edebiliriz. Tabii asıl olan şu neticede sadece orada birileri başkan olsun veya iş yapılsın diye bu iş olmaz. Neticede biz Elazığ’ı  temsil ediyoruz Bursa'da. Biz sivil toplum kuruluşunu teslim ediyoruz, temsil anlamında sıkıntı duymayacağımız bizi sıkıntıya sokmayacak bir arkadaşımız çıkarsa tabii yola onunla devam ederiz, onun yanında devam ederiz.

DERNEK OLARAK HER ZAMAN HEMŞERİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Ama böyle ben de varım ben de çıkıyorum diyen herkesle de  bu iş yapılmaz, çünkü bu iş gönül işi, bu külfet işi dolayısıyla bir camiaya da zarar verecek birilerinin de oraya gelmemesi lazım, zaten bizim camiamızda  bunu  kabul etmez. Genellikle de genel kurullara tek adayla  gidiyoruz, istişareler neticesinde başkanlık olayı da daha süreç başlamadan genel kurula gitmeden genellikle bizim kanaat önderleri dediğimiz iş adamlarımız var onlarla bir toplantı yaparız onlar derlerse ki bir arkadaşımız derse genellikle de bizler öneririz bundan sonra falan arkadaşımız bu göreve devam etmesi uygundur diye bizde onlara sunarız ,onlarda uygundur derlerse tek liste ile tekrar genel kurula gideriz, o arkadaşımızla devam ederiz buradaki süreçte bu şekilde devam ediyor. Sayın üyelerimizi işte dediğim gibi Mart'ın sonundaki genel kurulumuza  gelmelerini buradan tavsiye etmek istiyorum. Genel Kurulun Mayıs’a kalmaması için bütün Bursa'da yaşayan üyelerimizi genel kurulumuza bekliyoruz. Ayrıca bütün yurt genelinde yaşayan Elazığlılara  buradan sevgilerimi saygılarımı göndermek istiyorum,  esenlikler diliyorum.