Talih YILMAZ

Spor Yapmayı zorunluluktan ziyade yaşam biçimi haline getiren Lütfü Kurtoğlu ve Murat Sertel, sporsuz yaşamın mümkün olmayacağına her zaman vurgu yapıyorlar. Bu hayat tarzını seçmelerindeki en büyük etken tabi ki Burhan Mocu gibi bir hocaya sahip olmak. Jiu-Jutsu 2. Dan 2. Kademe Antrenör, Aikido 2. Dan  ve judo 1. Dan seviyesinde olan ikili her fırsatta spor ile yaşamlarını sürdürmekteler.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

RUHA DA İYİ GELİYOR

Sağlığın yaşam biçimi ile büyük ölçüde ilişkisi olduğu gerçeği asla göz ardı edilemez. Seçtiğimiz hayat biçimi vücudumuzu büyük oranda etkilemektedir. Hayatınıza spor rutin olarak girdiyse; duygusal, zihinsel ve ruhsal açıdan kendinizi iyi hissedersiniz. Ruhsal olarak iyi hissediyorsanız bedensel açıdan da iyisiniz demektir. Sağlıklı bir yaşam için her yaşta spor yapılmalıdır. Önemle altını çizmemiz gereken konu ise bilinçsizce spor yapılmamasıdır.

SPOR DOSTLUĞA GEBE

Mutlaka uzman bir eğitmen gözetiminde yapılan spor sizi hayatın güçlüklerine karşı daha güçlü kılacaktır. Bursa'nın en değerli antrenörleri Burhan Mocu, Önder Mocu, Serdar Çakıroğlu ile yapmış olduğum antrenmanlar her branşı kaliteli öğrenme çabamdandır. İşin özeti: Spor varsa sağlık var, spor varsa dostluk var, spor varsa hayat var.

KALİTELİ BİR YAŞAM UĞRUNA

“Gençlik sırrım spor” diyen Lütfü Kurtoğlu, “Hayata nasıl bakarsanız, hayat da size onu verecektir. Yaşam, kaliteyi insanın çabalarına göre verecektir. Sporsuz bir yaşam ile sağlıklı ve kaliteli yaşamanızın mümkün olmayacağı gerçeğini kabul ettiğiniz an kendinize olan güveniniz dahi değişecektir” diyor.

NEDEN UZAK DOĞU SPORLARI?  

“Birçok sporun kökeni, insanın kendisini fiziki olarak saldırılardan korumasına dayanır ancak bu sporlar çok uzun bir zaman dilimi içinde gelişerek manevi, hatta dinsel bir boyut kazanmıştır. Bu sporlara yönelen kişilerin zihinsel ve ruhsal durumları, en az fiziksel cesaretleri kadar önemlidir. Manevi ve felsefi düşünceler ile zorlu bedensel hareketleri birleştiren uzak doğu sporlarının karakterinize etkileri açıkça görülür” diyen Lütfü Kurtoğlu ve Murat Sertel, “Sporun yaşlılığa yatırım olduğu ortak düşüncemizdir” dediler ve vatandaşlarımızın spora vakit kaybetmeden yönelmeleri gerektiğini söylediler.