GÖKÇE ÇALIŞCİ

Evinizin bir köşesine koyacağınız bu bitkiler ile kendinizi bulutların üstündeymişsiniz gibi hissedeceksiniz. 

GARDENYA

Gardenya Çiçeği Bakımı, Anlamı, Çoğaltılması - Nefis Yemek Tarifleri

Bakımı oldukça basit olan bu bitkiyi evinizin havasını değiştirmekte de kullanabilirsiniz. En güzel kokulu çiçekler arasında yer alan Gardenya unutulmaz kokusu ile bir evin olmazsa olmazıdır.
Gardenyalar nemli ortamı sever, odadaki nemin %75 olduğu ortamlarda iyi şekilde büyür. Toprak seçimi de gardenya için önemlidir.

SARDUNYA

Solan Sardunya Nasıl Canlandırılır: Sardunya Coşturan Doğal Tarif -  Yemek.com
Birbirinden farklı kokulara sahip olan Sardunyaları solunum yolu enfeksiyonları öksürük, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, zatürree, bademcik iltihabı ve akut sinüzit gibi semptomlarını azaltmak ve kronik bronşit gibi ikincil enfeksiyonları önlemek içinde kullanabilirsiniz.

Gönül Köprüsü 28'nci durakta Gönül Köprüsü 28'nci durakta

PLUMERİA

Plumerias for Sale – FastGrowingTrees.com

Tropikal bir bitki olduğu için parfümerinin de vazgeçmediği  çiçekler arasında yer alır. 8 türü bulunan Plumeria Budistlerin saygı duyduğu bitkiler arasında yer alır. Bakımı oldukça kolaydır her ortama ve toprağa uyum sağlar. Narenciye,  muz, üzüm, hindistancevizi, zencefil, şeker veya baharat gibi çeşitli kokular yayan bu bitkiden uçucu yağlar elde edilir.

ORKİDE

Ayaklı Siyah Saksıda Mavi Özel Orkide
Dünyada ilk çiçek olarak kabul edilen Orkide harika kokular yayar. Bir çok türü vardır.  Genelde vanilya narenciye kokusu daha revaçtadır. Orkideye bakmanın en kolay yolu onu ışıktan korumaktır.

YASEMİN

Yasemin Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Anlamı ve ÖzellikleriŞehvetli kokusu ile bilinen Yasemin için güneşe ihtiyacınız var. Bir çok faydası bulunan Yasemin kolesterolü dengede tutarak kalp damar hastalıklarına da iyi gelir. Güzelliğe de katkısı olan yasemin çayı yaşlanma belirtilerini geciktirir.

LAVANTA

Lavanta Çiçeği Bakımı ve Özellikleri
Listemize  uyku kalitesini düzenleyen Lavantayı eklemesek olmazdı. Esansiyel yağlarda bulunan aromaterapide kullanılan Lavanta solunum  yollarına da oldukça iyi gelir.

NANE

Nane: Faydaları nelerdir? - Sağlık Haberleri
Hem yemeğe hem salatalara hem de evinize yakışan Nane doğayı iç mekana taşır. Yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Nemli ortam, ışık ve iyi bir saksı büyümeleri için yeterlidir. Evinize oldukça ferah bir koku yayarak evin havasını değiştirir.

NERGİS

Nergis Çiçeği Hakkında Bilinmesi Gerekenler - Gündem

İlkbaharda açan Nergis çiçeği toprakta kolayca yetişir. Eğer etrafınızda Nergis varsa onu görmeden önce kokusunu alırsınız. Burun tıkanıklığına iyi gelir, kökü ile yaralarınızı iyileştirebilirsiniz. Cüzzam gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılır.

Editör: Gökçe Çalışcı