Uzun yıllar, dile kolay tam 40 yıl sonra, çocukluğumun geçtiği Çekirge’me geldim. Gözlerim eskiyi aradı ama nafile…

Düşündüm… “Tüm dünya gelişirken Çekirge’min haline bakın hele!..”  Doğup büyüdüğüm, şehrin en güzel ve imrenilen semtlerinden birisi olan mahallem ne hale gelmiş meğer…  Bu duygu bana inanılmaz bir acı verdi.  Geçmişe gitti ister istemez aklım, 40 yıl öncesine, çocukluğuma… Anneciğim bizi sık sık HÜSNÜGÜZEL’e götürür, bizde bahçesinde koşar oynardık. O kalabalık da tüm Çekirge’ye canlılık katardı. Gülümseyen insanlar, gülümseyen yüzler… Hey gidi yıllar hey!

ÇÖPLÜĞE ÇEVİRMİŞLER

Ve o gün, yıllar sonra bir çay içimi aynı bu bahçeye uğradığımda, kırık dökük masa ve sandalyelerin hallerini gördüm…  Hakkını vermek gerekirse hala çok güzel çay yapıyorlar, ama bardaklar lekeli  ve çay yapılan ocak kısmı, içerleri, bahçesi perişanlık… Kimlerdir bilmem, ancak bu güzelim yeri, Bursa’mızın neredeyse tarihi olan Hüsnügüzel’i deyim yerindeyse adeta çöplüğe çevirmişler…

BOYNU BÜKÜK AYRILDIM…

Her ne kadar sağıma soluma bakınsam ve iki kelam etmek, eskiyi yad etmek için eski arkadaşlarımı aradıysam da, bulamadım. Kimi ya bu hayattan göçmüş ya da taşınmışlardı eski güzelim mahallemden…  Ve ne yazık ki bende, eski mahallemden, anılarımdan boynu bükük ayrıldım. Adımı yazmayın lütfen, bırakın anılarım bende kalsın. Ben sadece hissettiklerimi paylaşmak ve üzüntümü dile getirmek istedim. Kim bilir… Belki ömrüm yeter ve bir gün, eski güzel mahallemi yeniden güzel görme şansım olur!

Saygılarımla

İsmini vermek istemeyen bir okur

Hüseyin Kanalıcı Caddesi’nde artık uyunmuyor!..

Uzunca zamandan beri Yunuseli Hüseyin Kanalıcı Caddesi üzerinde oturanların gece yarıları yaşadığı bitip tükenmeyen bir derdi var. Çünkü Yunuseli mahalle sakinleri geceleri artık yataklarında rahat uykuya hasret kaldı. Buna da, egzozları özel olarak değiştirilerek anormal şekilde yüksek ses çıkaran motosikletler ve bazı özel araçlar neden olurken, diğer yandan da at arabalı ve peçeli hırsızlar (özellikle gece yarısı 03.30 civarında) korku saçıyor… Havalı kornalar da işin cabası!

UYKUYA HASRET KALDIK!

Gece yarıları aniden adeta patlayan bu sesler bizleri yataklarımızdan fırlamamıza sebep oluyor. Hatta birçok kez uyku sersemi hallerimizle ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Ve biraz araştırdıktan sonra öğrendik ki bu tür araçlar yeni yapılan bulvardan hareket edip Yaman Caddesi’ne kadar
uzanıyor ve çevreyi rahatsız eden seslerle geliyor… Roman vatandaşlar da Güneştepe Mahallesi’nin hemen üst tarafında bulunan kısımdan hareket ederek hırsızlık ‘av’ına çıkıyor. Uyu uyuyabilirsen…

DENETLEMELER SIKLAŞTIRILSIN

Bu şikayetimizi daha önce de, hem de defalarca kez bildirdik. Sağ olsunlar konuyla ilgilenilmiştir ancak mahallemiz hala huzura kavuşmamıştır. Hatta son zamanlarda sıkıntımız daha da arttı! Bu sebeple bunun önlenmesi için trafik denetleme ekiplerinin olduğu kadar, emniyet güçlerinin de bu cadde üzerinde ciddi ve sık denetimler yapmasını, caydırıcı cezalar kesmesini önemle rica ediyoruz. Çünkü bildiğimiz kadarıyla bunun cezai bir yaptırımı var.

Yeter artık diyoruz ve ilgililerin ilgisini ve konuyu çözmelerini bekliyoruz!..

Bölge sakinleri

 

 TEŞEKKÜR PANOSU

Fen İşleri Müdürü Yücel Beşli’ye teşekkür ederiz

Çekirge Mahallemizin Çelik Sokak’tan, Çevik Sokak'a vatandaşların kolayca ulaşabilmesi için 100 metre boyunca merdiven yapılıyor. Osmangazi Belediyemiz Fen İşleri Müdürümüz Sayın Yücel Bey’e çok teşekkür ederiz.

Saygılarımla

Çekirge Mahalle Muhtarı

Coşkun ALINTAŞ

 BÜYÜKŞEHİR VE OSMANGAZİ BELEDİYELERİ’NE TEŞEKKÜRLER

 Altıparmak Mahallesi Yüzüncü Yıl Parkı’nda bulunan çeşmemizin tadilatını yapıp yenileyen ve atıl durumdaki bu çeşmemizin insan sağlığına uygun bir şekilde kullanılmasını sağlayan Büyükşehir Belediyemize mahallem adına çok teşekkür ederiz.

BÜYÜK SORUNDU

Ayrıca; Altıparmak Mahallemizin muhtarlık binası girişine engelli rampasını yaparak mahalle sakinlerimizi büyük bir sıkıntıdan kurtaran her ne kadar küçük gibi görünse de aslında çok büyük bir sorunu gideren Osmangazi Belediyemiz Fen işleri Müdürlüğüne teşekkür ederim.

YAPANLARIN DUACISILAR

Muhtarlığa gelen mahalle sakinlerim, bu rampayı her kullandıklarında dua ediyorlar ve “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diyorlar. Belediyemiz sağ olsun muhtarlık binalarımızı yapıyor, ama engelli rampası maalesef dikkatten kaçmış durumdaydı.

DİLERİM ÖRNEK TEŞKİL EDER

Altıparmak Muhtarlığı olarak, ciddi ihtiyaç olan rampayı biz talep ettik, belediyemiz anında yaptı. Osmangazi’nin görünen yüzü merkez mahalle olan Altıparmak Mahallesi ve mahallemde yapılan hizmetler takdir ediliyor. Dilerim muhtarlığımıza yapılan bu hizmet örnek teşkil eder. Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız.

 Saygı ve teşekkürlerimle

Altıparmak Mahalle Muhtarı

Mevhibe Rahşan ASLANTAŞ

***

 BURSA SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN CEVAP VAR

1 Şubat 2018 tarihli gazetenizde yer alan Sayın Sevinç Çelebi’nin ‘Öncelik mi Keyfiyet mi!’ başlıklı köşe yazısında bahsedilen konu üzerine yapılan incelemeler sonucunda Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklaması şu şekildedir;

“Müdürlüğümüz tarafından ihtiyaç duyulan ulaştırma hizmetleri sürücülü araç kiralama yoluyla temin edilmektedir.  Bu kapsamda haberde bahsi geçen araç yüklenici firmaya aittir. Ulaştırma hizmetlerimizi yapan araçların trafikte normal araçlara göre herhangi bir üstünlüğü bulunmamaktadır. Haber konusuyla ilgili olarak yüklenici firma ve araç şoförü uyarılmıştır. Ulaştırma hizmetleri sunulurken trafikte kesilen cezalar hususunda, firma ile yapılan sözleşme gereği Müdürlüğümüzün herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüm sorumluluk yüklenici firmaya aittir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”   

BURSA SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN BÜROSU