Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

Mustafa TANITAN 
Erikli semtinin tanınmış ailelerinden Zühal-Necati İzmit çiftinin biricik oğlu Mert, geçtiğimiz hafta sonu Erikli Caprice Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreniyle sünnet oldu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İzmit ailesinin kızı Berra ile oğlu Mert'in meşaleler eşliğinde salona girmeleri ve anne Zühal ile baba Necati İzmit'in dans etmeleri ve ardından pasta kesimi ve takı merasimiyle devam etti. 

HAYIRLI EVLATLAR YETİŞTİRSİNLER

Düğüne Bursa'da bir marka haline gelen Tarihi Taş Fırın işletmecisi Gürsel Kavan, STK başkanları, muhtarlar ile Bursa’da yaşayan yaklaşık 400 Karslı vatandaşımız katıldı. İkramlı düğünün ardından sünnet babası Necati İzmit yaptığı konuşmada “Bir kız, bir de erkek evlat babasıyım. Allah bana bu akşam biricik oğlum, veliahdım Mert'in sünnetini yaşattı. Oğlum Mert'in sünnetini bana yaşattığı için Rab’bime şükrediyorum. İnşallah kızım Berra ile oğlum Mert'in mürüvvetlerini de görürüm. Oğlum Mert ve kızım Berra'ya sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmelerini evlenip vatanımıza hayırlı evlatlar yetiştirmelerini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAVAN'DAN NASİHAT

Düğünün şeref konuğu Tarihi Taş Fırın işletmecisi işadamı Gürsel Kavan da düğünde yaptığı konuşmada, "Bursa’da yaşayan Karslı hemşerilerime sahip çıkmak, neşelerine neşe katmak, sorunlarına çözüm aramak adına yakınlarım Zühal ve Necati İzmit çiftinin oğlu Mert'in sünnet düğününe katıldım. Ben de babanın dediği gibi İzmit ailesinin kız ve erkek evlatlarına bahtlarının açık olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyor ve uzun ömürler diliyorum" diye konuştu