İzzet GÜNAY-Nil ARABACI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar mağduriyetlerini duyurabilmek için dernekleşerek seslerini duyurabilmeyi planlıyorlar. EYT’liler federasyonlaşmak ve gelişmeleri üyelerine duyurabilmek için ‘Bursa Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği’ adı altında dernekleşiyorlar. Bursa Emekleri Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Nalan Esmeray, Yardımcısı İlker Ay, Sekreter Seyhan Beceren, Muhasip Erfil Şengül ve üyeler Berat Çelik ve Yusuf İlhan  İle birlikte gazetemize açıklamalarda bulundular. Yapılan açıklamada derneğin amacı şöyle aktarıldı: “4447 ve 5510 sayılı yasa başta olmak üzere, aylık bağlama oranları, bireysel emeklilik sistemi, genel sağlık sigortası, kıdem tazminatları, staj ve çıraklık süreleri, kadınlarda doğum borçlanması vb. gibi, çalışanlar tarafından daha önceki yıllarda elde edilmiş ve kazanılmış haklarının tekrar kazanılması ve çalışanların sosyal güvenlik kurumu ile ilgili, haklarında her türlü iyileştirmeyi yapmak için her alanda çalışmalar yapmak ayrıca, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur.”

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti


STK VE SENDİKALARLA BİRLİKTEYİZ

Açıklama şöyle devam etti: “Yol haritamız; şeffaf, katılımcı, çoğulcu, sonuç odaklı, demokratik çalışmak, akademik, profesyonel ve uzman görüşlerinin alınmasına yönelik çalışmalar yapmak, diğer STK ve sendikalarla birlikte ortak çalışma ve projeler geliştirilmek, mağduriyetlerle ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları düzenlemek, dernek içinde üyelerden oluşan çalışma grupları oluşturmak, sosyal aktivitelerle ilgili komisyonlar kurmak, TBMM görüşmelerinde bulunmak, TBMM’ye mağduriyetlerle ilgili teklifler sunmak, mağduriyetlerin giderilmesi için üyeler nezdinde yasal süreçleri ve yapılacakları araştırmak,  gençlerin bilinçlendirilmesi için seminerler düzenlenmek ve gençlik komisyonları oluşturmak, üyeler için GSS, ulaşım ve iş imkânları konusunda görüşmeler yapmak, dernek üyelerinin indirimli olarak alabileceği hizmetlerin çalışmalarını yapmak olarak özetleyebiliriz. Bizlerin, alacağımız kararlar ve izleyeceğimiz yol haritası bu şekilde başlayacaktır. Önceden Bursa’da yaptıklarımız, yapacaklarımızın garantisidir. Hepinizi bizlere destek olmaya ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. Sevgili; emekçi, emekleri yasalara takılan dostlarımız ve hemşerilerimiz; bildiğiniz ve takip ettiğiniz üzere, derneğin Bolu’da düzenlemiş olduğu toplantıya katılarak, önümüzdeki süreç içerisinde neler yapılması gerektiği konularında fikir alışverişi yapıldı ve sonuç olarak bir takım kararlara varıldı. Bu kararların en önemlilerinden biride, bildiğiniz üzere derneğin merkezini bir adım yukarı taşıyarak federasyon yapısına dönüştürülmesi kararıydı.”
 

HIZLI KARARLAR ALINSIN

Açıklamada, “Federasyon olunması kararının en önemli sebeplerinden biri de, bizlerde dâhil olmak üzere, tüm katılım yapan temsilcilerin, geldikleri bölgelerden, ilettikleri dilek ve isteklerin de yerine getirilebilmesi ve daha etkili bir mücadeleyi ortaya koyabilme gayretinden yola çıkılarak alınmış olmasıydı. Bu bize ne katacaktı? Merkezi ilimizde olan bir dernek açılacak ve bu dernek kendi üyelerini oluşturacak, kendi bölgesinde daha etkili ve hızlı kararlar alarak federasyona çok daha fazla katkı sağlayarak aynı zamanda da bazı endişeleri nedeniyle üye olmayan, olmak istemeyen siz değerli emekçi arkadaşlarımızın gelip, görüp daha fazla içine sineceği bir dernek olacağı için gönül rahatlığıyla katılım sağlayabileceğiniz bir yapımız olacaktı. Buraya kadar her şey normal, bir problem görünmüyordu ne zamana kadar? İlimizde dernek kurulması ve bu derneğin başına mevcut derneğin merkez yönetiminde görev yapan arkadaşlarımızın, yine bizzat dernek başkanı tarafından, bizim ilimizde açılacak olacak derneğin başkan ve başkan yardımcısını belirleyene kadar” denildi.