Alışkanlık haline getirilen bazı davranışlar farkında olmadan ilişkinize zarar verebilir. Bazen sadece partnerizi sevdiğiniz için yaptığınız bu hareketler sevdiğiniz insanın sizden uzaklaşmasına sebep olabilir. İlişkilerin kötü gitmesine sebep olan davranışarı Posta.com.tr okurları için araştırdık.

TELEFONUNU KARIŞTIRMAK

İlişkilerin mutlu devam etmesi için çiftlerin birbirlerine güven duyması şart. Ancak çoğu insan partnerinin özel eşyası olan telefonunu karıştırmaktan geri duramıyor.

Gizli gizli mesajları okumak, sosyal medya hesaplarını karıştırmak kişisel alana yapılan bir saygısızlık olarak kabul ediliyor.

Eğer bu davranışlarınızdan vazgeçemiyorsanız muhtemelen partnerinize karşı bir güven eksikliğiniz olabilir. Bunun için neden ona güvenmediğinizi kendinize sorun.

AŞIRI BAĞIMLI OLMAK

AŞIRI BAĞIMLI OLMAK 

Evliliklerde ya da uzun süreli sevgililik dönemlerde çiftler bazen kim olduğunu unutabiliyor. Partnerinizle birlikte olmadan önce bir hayatınız olduğunu unutmayın.

Aileniz, arkadaşlarınız ve sosyal çevrenizle vakit geçirmeye başlayın. İlişkilerde sadece partnerinize bağımlı olmak zamanla ilişkinizin zarar görmesine sebep olabiliyor.

Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik

Hobilerinizle, yapmaktan keyif duyduğunuz şeylerle ilgilenerek kendinizi hatırlayın. Sadece partnerinizle vakit geçirmeyin. Kendinize vakit ayırın.

KIYAS YAPMAYIN

KIYAS YAPMAYIN 

Her kadın kendi ilişkisini bir başka arkadaşının ilişkisiyle kıyaslayabiliyor. Her ilişkinin dinamiğinin farklı olduğunu unutmayın.

Partnerinize sürekli çevrenizdeki ilişkilerden bahsetmeniz ve bunu kendi ilişkinizle kıyaslamanız hiç doğru olmaz.

Bunlardan bahsederseniz hayatınızdaki insan size yetmediğini düşünebilir. Bu sebeple her ilişkinin kendi içerisinde farklılıkları olduğunu unutmayın. Asla partnerinizin davranışlarını ve ilişkinizi bir başkasıyla kıyaslamayın.

DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAK

DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAK 

İlişkileri derinden yaralayan davranışlardan biri de partnerlerin birbirlerini değiştirmeye çalışması... Partnerinizin hoşunuza gitmeyen birçok davranışı olabilir. Ancak rahatsız olduğunuz her davranışta onu değiştirmeye çalışmak aranızdaki duygulara zarar verir

İzlediği programlar, diziler ya da giydiği kıyafetler hakkında sürekli yorum yapmayın ve eleştirmeyin. Tüm bu davranışlarınız onu sevmediğiniz düşüncesine kapılmasına sebep olabilir. Birlikte olduğunuz kişiyi olduğu gibi sevmeye çalışın.