19 Ocak (Cuma günü) bir melekle tanıştım. KABE’İ MUAZAMA kalbine ulaştım. Neden üzgünsün diye sordum “Kimse benimle oynamıyor” dedi. Sözleri kalbimi deldi. Annesi, her engelli annesi - babası gibi “Engelli olmak bulaşıcı ve suçmuş gibi bizden kaçıyorlar…” dedi. Duyurulur güzel halkıma. Kaçmayın ve korkmayın. Engelli olmak bulaşıcı değil!

Orkun TAŞDEMİR

Kas Derneği

VE CEVAP GELDİ

 “Sayın HAYATİ ÖZGÜMÜŞ, T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’e yapmış olduğunuz sayılı başvurunuz 17.01.2018 tarihinde BURULAŞ-BURSA ULAŞIM TOPLU TAŞIM İŞLETMECİLİĞİ TURİZM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

Sayın İlgili; Yolcu memnuniyetini, hizmet politikasının en temel ilkesi olarak benimseyen kurumumuz, yolcularına en iyi hizmeti verme gayesi ile hareket etmekte ve bu konuda gerekli hassasiyeti göstermektedir. 29.11.2013 tarih 506 sayılı Ukome Kurulu kararıyla uygun olduğuna karar verilen 97/A (Yenikent Mahallesi Terminal) hattında 01.01.2014 tarihi itibariyle toplu taşıma hizmeti verilmeye başlanmıştır. Ancak, Özel Halk Otobüsçüleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri tarafından araçların önü kesilmek suretiyle hizmet vermesi engellenmiş ve görevli personelimiz tehdit edilmiştir. Güvenliğin sağlanamaması nedeniyle bu hatta hizmet verilememektedir. Bilgilerinizi rica ederiz...” Daha ötesi ne diyebiliriz ki...

Hayati ÖZGÜMÜŞ

***

B5 Otobüsü saatinde gelmiyor!

Sayın Nilüfer Belediyesi Yetkilileri ve Sayın BURULAŞ. Acemler Küçük Sanayi arası kullandığım B5 otobüsü hiçbir zaman saatinde gelmiyor. Küçük Sanayi’ye gitmek için Eğitimciler Caddesi’nde beklediğim otobüs internette yazan saatleriyle uymamakla beraber 16.Ocak 2018’de 20.00’dan 20:45’e kadar hiçbir şekilde durağa gelmemiştir. Bilginize sunar, gerekli müdahalenin yapılmasını önemle rica ediyorum.

Görkem Bey

***

 ÇOK MAĞDURUZ, ÇOKK..

 Nilüfer’de oturup, 1 Ekim’e kadar yıkım ruhsatı alıp binaları yıkılan ve sonrada ‘durun artık yeni yönetmelik geldi, carot testinizin tarihi 8 Ağustos olmalı ve noter onaylı ön sözleşmeniz olmalı’ diyen sistemi ve beni her gün ağlatan bu bürokrasiyi gerçekten anlamıyorum ve de kınıyorum!

KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN

Kaç aydır, hatta aylardır evimizin önünden geçerken o yıkılmış evimin -sitemin yerine gelmemesini düşünmekten uyuyamıyorum. Bu yüzden de benim gibi olan ve aynı mağduriyeti yaşayan tüm insanları ne zaman ciddiye alacaksınız soruyorum? Lütfen kentsel dönüşümdeki bu sorunları çözün. Mağdur olduk, görmüyor musunuz? Hatta çok mağdur olduk, çok. İlla birisi kendine bir zarar mı vermeli ki kentsel dönüşüm gelsin… Cevaplayın lütfen. Çünkü ben bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum?..

Adını vermek istemeyen bir okur

TEŞEKKÜR PANOSU

Başkan Dündar’a teşekkür ederiz

Osmangazi Belediyesi Başkanı Sayın Mustafa Dündar’a Güneştepe Mahallemizdeki kavşak ile ilgili sorunlarımızı ilettik. Başkanımız kavşağın düzenlenmesi ve yeşillendirilmesi için en yakın zamanda gerekenin yapılacağı sözünü vermiştir. Çok teşekkür ederiz.

Saygılarımla

Mahmut Şengül

***

BURSAGAZ’DAN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi;

Öncelikle Vatandaş Hattı köşenizde Bursa halkının sorun ve taleplerine yer verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Bursagaz olarak, Bursa’nın Nilüfer ilçesi, 19 Mayıs Mahallesi Egemenlik Caddesi’nde 20 Aralık tarihinde başladığımız altyapı çalışmasını 21 Aralık tarihinde sonlandırdık. Ancak mevcut durumunda asfalt kaplaması bulunmayan bu tarz cadde ve sokaklarda yapılan kazı çalışmalarının ardından, asfaltlama çalışmalarının sorumluluğu ilgili belediyeye aittir. Dolayısıyla çalışma yapılan alan sorumluluğumuz dahilinde olmadığı için asfaltlama çalışması yapamamaktayız. Kazılan toprakların ortadan kaldırıldığını ve çakıl yolun düzeltildiğini belirtir, abonemizin yaşadığı olumsuzluk sebebiyle üzgün olduğumuzu söylemek isteriz. Yıldırım ilçe Maltepe Mahallesi Yunus Sokak’ta yapılan doğal gaz tesisatı çalışmalarıyla ilgili olarak ise abonemizle iletişime geçmeye çalıştık ancak kendisine ulaşamadık. Sizin de aracılığınızla abonemiz S.K’nın bizimle iletişime geçmesini rica ediyor, sorunun en kısa zamanda çözülmesi için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyoruz.

Saygılarımızla,

Bursagaz Kurumsal İletişim

Geçmiş olsun

Birinci. Fatih Caddesi, No: 28 karşısına durak kabini getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi görevlilerince araçtan indirilip montaj yapılması esnasında rüzgarın etkisiyle kabin, işçi arkadaşlarımızdan birinin üzerine devrilmiştir. Ambulansla hastaneye kaldırılan görevli arkadaşımıza geçmiş olsun diliyoruz.

Güneştepe Mahalle Sakinleri

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

10/01/2018 tarihli Vatandaş Hattı köşenizde yayımlanan “İmar Bekledik Suç mu İşledik?” başlıklı okur şikayeti Belediyemiz Kentsel Tasarım Müdürlüğünce incelenmiştir.

Yıldırım İlçesi Karapınar Mahallesi’nde ikamet etmekte olan taşınmaz sahibinin imar uygulamasından (şuyulandırma) kaynaklı sorunlar yaşadığı belirtilmektedir. Değirmeönü-Karapınar Mahalleleri kapsamında kalan alanda, 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı 28/06/2016 Tarih ve 1458 Sayılı Karar ile Bursa Büyükşehir Belediye Meclisince onaylanmıştır. İmar planlarının kesinleşmesinin akabinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Madde uygulaması çalışmalarına geçileceğinden şuyulandırma işlemleri başladığı zaman okurun talebi değerlendirilecektir.

Bilgilerinize sunarız

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü