Sayın BESAŞ Yetkilileri; Yıldırım Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki BESAŞ bayisini işleten ve aynı zamanda mahalle muhtarı olduğunu öğrendiğim Beyefendi (adını bilmiyorum), aldığım ekmeği koymak için poşet vermedi. Sebebini sorunca da, düne kadar ücretsiz verilen poşetlerin, bundan sonra 25 kuruşa satılacağını söyledi.

EKMEKLER POŞETSİZ VERİLECEK

BESAŞ Bayi işletmecisi ve mahalle muhtarın iddiasına göre; BESAŞ bundan böyle; 15 mikron ve altında olan 500*350 mm ebadından küçük saplı poşetleri artık bayilere vermeyeceği için, halkın alacağı ekmekler poşetlere koyulmadan tarafımıza verilecekmiş! Ekmeğini poşette isteyenlerden de 25 kuruş ücret istenecekmiş.

KANUNEN DE YASAK

Ancak böyle bir uygulama hem hijyen anlamında hem de sağlık yönünden çok fazla riskli olduğundan, kanunen de ‘ek’te de görüldüğü gibi yasak. Kanuna göre; sağlık yönünden ekmeğin girdiği poşet için alt ebatlarda ücretsiz poşet verilmesi gerekiyor.

BESAŞ’TAN RİCAMDIR

BESAŞ’tan ricam. Bu anlamda halkı aydınlatacak bir açıklama yapın lütfen. Çünkü böylesine bir düşünceyi ve de uygulamayı, Bursa’mızın değeri olan BESAŞ’ın taşımadığını ve bu işte ya bilgi eksikliği veya yanlış anlaşılma olduğunu düşünmekteyim. Bu işte bir yanlışlık var….

Saygılar

Engin TOY

 ***

 

 

Bunun adı: Adaletsizlik!

Büyük bir merak ve heyecanla İstanbul’dan kalktık ve Uludağ’a gitmek için Bursa’ya geldik. Yolculuk için teleferiği tercih ettik. Biletlerimizi alıp (tam bilet olarak) eşim ile teleferiğe bindik. Giderken 2 kişi sorunsuz Uludağ’a çıktık.  Ancak dönüşte durum aynı seyretmedi ve sıra bize gelince yanımıza Araplardan 3-4 kişi bindirdiler. Nedenini sorduğumda ‘Sizden daha çok para verdiler’ dediler!..

Ben yolculuğunu aynı çıkarken olduğu gibi yalnız yapmak istediğimi söyledim ve ‘Hayır’ diye diretince ortaya bu diyalog çıktı...

Görevli; “Olmaz, onlar da gelecek”

Ben; “Aşağıdan böyle gelmedik”

Görevli; “Yoğunluk yoksa olabilir”

Ben; “Çıkarken de sıra vardı ve aşağıda herkes saygıyla birbirini bekliyor”

Görevli; “Biletlere bakarsanız kontuar 8 kişilik”

Ben; “Bakıyorum evet… ve hiçbir bilette bununla ilgili bir şey yazmıyor…”

Öyle uzadı gitti.

Sonuç: İnene kadar Arap zihniyetine maruz kaldık. Daha teleferik kullanmayız net!

Hal böyle olunca, ben sadece kendi insanımızın bize yaptığı zulmü alkışlamak istedim... Hepsi bu…

Çünkü bana göre bunun adı: Düpedüz adaletsizlik!

İsmet B.

 ***

Gökdere Caddesi’nde yayalara geçit yok!

Sayın yetkililer! Hocaalizade Mahallesi, Gökdere Caddesi’ndeki Fransız kilisesi önündeki, olgunlaşma enstitü (eski) boş binası yıkıldı ve yıkım firması tarafından inşaat alanı güvenlik perdesi çekildi. Buraya kadar her şey normal, hatta çok güzel. Düzenli çalışmadan dolayı firmayı kutlarım. Ancak…

YAYA YOLU DARALDI

Sorun şu ki, çekilen perde yaya kaldırımını ve inşaat alanını içinde bırakacak şekilde, araçların geçtiği yola taşmış durumda çekildi. Böylece araç yolumuz daraldı. Dolayısıyla yayaların kullanacağı yol kalmadı.

GEREKLİ DÜZENLEME YAPILMALI

Haliyle; o gün itibariyle her bir yaya, mecburen araç yolunu kullanmak zorunda. Bu da bir gün mutlaka bir kazaya veya kazalara sebebiyet verecektir, Bu sebeple; henüz bir kaza bela olmadan gerekli düzenleme yapılmalı. Uyarımızı dikkate almanızı önemle rica ediyor, kolaylıklar diliyoruz.

Saygılar

Çevre Sakinleri

***

 Acil müdahale istiyoruz

Nilüfer Eker Meydanı ve Shell Benzin İstasyonu arasında bulunan Aday Sokak ve Egemen Sokak’ta meydana gelen rögar ve yol zemini çökümünden oluşan göçükler, yoğun kullanılan bir sokak olmasından dolayı kazalara neden verebiliyor. Bunu yaşamamak için çukurdan ve göçükten kaçmaya çalışan sürücüler ise, karşı yönden gelen şoföre zorluk çıkardıkları için sıkça tartışmalar gözlemleniyor.

Bu sebeple; Mahalle sakinleri olarak da aktif olarak kullandığımız yolumuza acilen önlem alınmasını ve gerekli çalışmaların yapılmasını önemle rica ediyoruz.

Saygılar

Mahalle Sakinleri

 ***

TEŞEKKÜR PANOSU

 

 OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜRLER

Osmangazi Belediyesi’nin İntizam Mahallesi’nin Dikleme Sokağında bulunan kagir binayla ilgili yaptığı yıkım çalışmalarından dolayı, kendim ve tüm mahalle sakinleri adına çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar!

Saygılar

Kamuran ALTABAN

Ak Parti İnzitam Mahallesi Başkanı

 ***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç ÇELEBİ

16 Nisan 2019 Tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Spor Yapmak Sağlıksa Şayet…” başlıklı; Teleferik, Namazgah ve çevresindeki basketbol sahalarının yenilenmesi, bahsedilen bölgeye voleybol sahası yapılması yönündeki okur talepleri incelenmiştir.

İlgili talepler Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü çalışma programı dahilinde değerlendirmeye alınmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğ