Ezgi Özdaş

Ehliyet sınavına girecek sürücü adaylarının en korktuğu aşama direksiyon sınavı… Sürücü adaylarının en çok merak ettiği sorulardan biri ise “Direksiyon sınavı nasıl olur?” sorusu. Direksiyon sınavı 5 dakikası aracı tanımakla ilgili sorularla, 30 dakikası ise araç sürüş becerilerinizi ölçmek amacıyla yaptığınız sürüşle 35 dakika olarak gerçekleşen bir süreçtir. Aracın içerisinde ve motorunda bulunan parçaların ve görevlerinin sorulduğu ilk 5 dakikada soruların 5’ine de cevap vermeniz halinde sürücü adayı başarısız sayılır ve sınav sonlandırılır. Ancak ilk 5 dakikayı atlatarak doğru cevapları verdiyseniz sürüş becerilerinizin test edildiği zorlu sınava hazırsınız demektir. Bu aşamada dikkat etmeniz ve yapmanız gereken maddeler şu şekilde:

Üniversiteli öğrencilere anaokulu öğrencilerinden destek Üniversiteli öğrencilere anaokulu öğrencilerinden destek

·      İlk iş emniyet kemerinizi bağlayın ve aynalarınızı ayarlayın. Emniyet kemeri takmadan yola çıktığınız anda sınavda başarısız olur ve araçtan indirilirsiniz.

·      Vitesin boşta olduğundan emin olun.

·      Dönüş öncesi sinyallerinizi ve park durumunda dörtlü lambalarınızı zamanında yakın. Dönüşe 20-25 metre kala sinyal vermeniz en sağlıklı hamle olacaktır.

·      Aynalarınızı sık sık kontrol edin.

·      Direksiyon tutuş pozisyonunuzu korumaya gayret gösterin. Direksiyonu vites değiştirme ve dönüş yapacağınız zamanlar haricinde iki elle tutun.

·      Park yaparken 2 hamleden fazla yapmayın. 3.hamle sınavdan kalmanıza neden olacaktır.

Editör: Ezgi Özdaş