Herkesin bildiği gibi 30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerden sonra Bursa Büyükşehir Belediyemizin sınırları il mülki sınırları olmuştu. Maalesef geçen 4 yıl boyunca Bursa kent bütününde yürütülmesi gereken toplu ulaşım sistemindeki gerekli uyum ve koordinasyonun bugüne kadar bir türlü sağlanamadı.

Her ne kadar seçimlerden bu yana 4 yıl geçmiş olsa da, Yenişehir’de Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsü alan köylerdeki ulaşım sorunumuzun çözülemediği gibi, bu konuda olumlu bir adım dahi atılmadı. Halbuki mahalle statüsüne kavuşan köylerde oturan vatandaşlar olarak, bizlerde tıpkı diğer ilçe ve büyükşehirde yaşayan herkes gibi toplu ulaşım imkanlarından yararlanabilmek istiyoruz. Ve bu hak ve hizmetten yararlanamadığımız için de tepkiliyiz.

HAKKIMIZI ALMAK İSTİYORUZ

Özetle; Nasıl ki İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Kestel gibi ilçelerin en ücra köşelerinde; köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki halka, ilgili belediyeler tarafından yıllardır toplu taşıma hizmeti veriliyorsa, Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki halk olarak bizde bu hizmeti almak, bu hizmetten yararlanmak istiyoruz.  

KOLAYCA HALLEDEBİLMEK VARKEN

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında da belirtildiği üzere; yasal hakkımız olduğu halde, toplu taşıma hizmeti verilmeyen mahallelerde yaşayan halk olarak, ne yazık ki resmi dairelerde çalışanlardan tutun, hastane, gıda gibi günlük zaruri ihtiyaçların yanı sıra düğün, dernek, bayramlaşma, ziyaret gibi toplumsal işlerimizi de daha kolay halledebilmek amacıyla Yenişehir merkezine ulaşmak için birçok zorluğa göğüs germek zorunda kalıyoruz.

BELEDİYELERİN SORUMLULUĞUNDA

Halbuki Belediyelerin görev ve sorumlulukları arasında yer alan bu hizmet, Bursa’nın diğer ilçelerinde olduğu gibi, Yenişehir’imizde de uygulamaya konulsa, yaklaşık 20.000’nin üzerinde vatandaşı olumlu anlamda etkileyecek ve yüzlerimizin gülmesine vesile olacaktır. Bu çok mühim sorunumuzu yıllardır söyledik. Sonunda belediye otobüs duraklarını koydu, ama sanırım duraktan bizleri alacak otobüsleri koymayı unuttu!.. Merak ediyoruz; Madem duraklar kullanılmayacaktı bu duraklara neden o kadar para döküp masraf yapıldı?

İsteğimiz, ilk etapta sabah ve akşam olmak üzere en az iki kez, şehir merkezi dışında olan tüm mahallelerimize, ücret mukabilinde ring hattı şeklinde belediye otobüsü konulmasıdır. Bu gerçekleştiği taktirde en azından sabah şehre gidip akşam rahatça evlerimize dönebileceğiz.  

Saygılarımızla

Yenişehir Kırsal Bölge Sakinleri

Dar yol çilesi

Çalıştığımız işyeri, Duaçınarı Mahallesi’nin 2. Tezcan Sokağında bulunuyor. Sokağımızın Vişne Caddesi’ne çıkışında, yolun dar olmasından dolayı  çok sıkıntı çekiyoruz. Bu sokağın belediye tarafından incelenip sıkıntımızın giderilmesini önemle arz ederiz. Şayet yol genişletilirse herkes rahat nefes alacaktır.

Saygılarımızla

  1. Tezcan Sokak çalışanları

***

Bir tane park var  o da pislik içinde

Millet Mahallesi Kısmet Sokak’ta bir tane parkımız var, o da pislik içinde. Belediyemizden ricamız, parkımızın periyodik olarak temizlenmesidir. Ayrıca mümkünse bir tane daha park yapılsın ki bölge halkı rahat etsin. Çünkü çocuklarımızın oynayabilecekleri bir alanı yok. Gereğinin dikkate alınması ümidimizle.

Kısmet Sokak Sakinleri

***

Bu markaya yakışmadı

30 Mart 2018 tarihinden 2315970 sefer numaralı 78 sf 9** plakalı aracınızla yolculuk yaptım. Yıllardır gerçekleştirdiğim şehirler arası yolculuklarda Pamukkale Turizm’i kullanmaktaydım, fakat bahse konu yapmış olduğum yolculuk şu zamana kadar yaptığım en konforsuz olanıydı.

MUHTEMELEN ARAÇ KİRALIKTI?

Araç tahminimce şahıs arabası olup, Pamukkale bu aracı kiralamış. Konfor olarak sıfır, sehpaların hiç biri açılmıyor, televizyonlar çok eski, koltuk döşemeleri kötü. İşin bir diğer kötü yanı da bu kez eşimle birlikte yapıyor olmamdı. 

PAHALIYA MAL OLDU

Diğer firmalarda biletler kişi başı 10 TL daha ucuz olmasına rağmen, biz gene de bildiğimiz olsun dedik ve Pamukkale’yi seçtik. Ama bu sefer bu yolculuk bize konforsuz ve pahalıya mal oldu. 100 TL’miz resmen çöp oldu. Bu sebeple; Eşimle birlikte yaptığımız bu kötü yolculuk ve koşullar hakkında Pamukkale yetkililerini köşeniz aracılığı ile bilgilendirmek istedim.

BİLGİ GERİ DÖNÜŞÜ TALEP EDİYORUM

Elbette ki araçlar kiralanabilir. Ancak kiralanacak araçların iyi seçilmesi gerekir. Yetkililerden ve özellikle de firma sahiplerinden gerekli denetimlerin ve gereğinin yapılmasını önemle rica ediyorum. Ve de Pamukkale’den bu konu hakkında bilgi geri dönüşü talep ediyorum.

Saygılarımla

N.K. 

***

3 senedir çevre  düzenlemesi yapılmadı!

Bir süre önce, Görükle Mahallesi Gün Sokak’ta bulunan Kartaş Apartmanı’ndan daire satın aldım. Ancak önemle vurgulamak isterim ki böyle olacağını bilseydim, kesinlikle buradan daire almazdım. Çünkü; burası sanki unutulmuş bölge olup, hiçbir şekilde hiçbir şeyle ilgilenilmiyor.

HİÇBİR GELİŞME YOK!

Örneğin; 3 senedir çevre düzenlemesi, asfalt ve çocuk parkı yapılacak deniliyor ama hiçbir gelişme yok!.. Bu işlemlerin bir an önce yapılmasını çok rica ederim.

Adını vermek istemeyen okur