Talih YILMAZ

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Şefliğini Diva Sanat Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Figen Ekiz’in yaptığı Diva Sanat Akademisi sanatçıları, yaz ayının gelmesiyle artması muhtemel orman yangınlarına ve ağaç dikmeye farkındalık yaratmak adına Uğur Mumcu Sahnesi’nde, Atatürk’ün en çok sevdiği Balkan şarkılarının seslendirildiği muhteşem bir konsere imza attı.

MÜZİK ZİYAFETİ

Sunuculuğunu Sebahat Mutlu Fidanveren’in yaptığı konserde Ali Kurtuluş okuduğu şiir ile izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Geceye Yasin Akay, Cihan Akay, Levent Atakol, Gülnur Bulut, Meral Ata, Selim Sepin, Hülya Demirci, Sibel Kaya, Nurdan Beleç, Hale Dinç, Berrin İlkkörücü, Türkan Kocapınar, Eda Hasmaden, Ela Çakır ve Meral Ata solo şarkılarıyla renk katarken, Fedai Karahan, Sebahat Erdoğan, Sinem Erol, Gülderen Dağdelen, Özlem Kılıç, Atilla Dinç, Ömer Kütüklü, Esra Kütüklü, Sema Turan, Nermin Tuncer, Melek Taşlı, Esra Kütüklü, Ömer Kütüklü ve Bülent İlkkörücü de korist olarak izleyicilere nefis bir müzik ziyafeti sundu.

FISTIK ÇAMI HEDİYESİ

Ses sanatçılarına, kanunda Murat Süslerer, klarnette Işık Karlıtepe, utta Gökay Usludur, ritimde Ali Çalanlı, piyanoda  Murat Karakaş, kemanda Ertan İrevül, bendirde Eşref Çolak ile Penbe Songül eşlik etti. Ayrıca geceye katılanlara, toprak ile buluşturmaları için fıstık çamı hediye edildi.  Öte yandan Figen Ekiz’e seslendirdiği şarkıya TRT sanatçısı eşi Devrim Ekiz sürpriz yaparak kanun ile eşlik etti. 

 

İYİLEŞTİRİCİ GÜÇ

Sanat alanındaki çalışmaları özgür düşünen, yeni bakış açılarını kendi içine alan ve alternatif üretimlere yer vermeye çalışan bir hat üzerinde sürdürdüklerini kaydeden Devrim Ekiz, “Bugün müziğin iyileştirici gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Diva Sanat Akademisi kurucuları eşim Figen Ekiz ve Levent Atakol Bey’e yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

KALİTELİ İŞLER SÖZÜ

Konsere katılım sağlayan yönetim kurulu ve seyircilerden tam not alan Diva Akademi Kurucu Başkanı Figen Ekiz ise “Amacımız kaliteli işler yaparak ülkemizi yurt dışında da temsil edebilmektir. Bizlere destek olan başta eşim Devrim Ekiz olmak üzere herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bizi izlemeye devam edin .Kaliteli işler göreceksiniz” diye konuştu.