Ezgi Özdaş

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde adım adım finale yaklaşırken yarı final ikinci karşılaşmasında bu akşam 22:00’de İnter, Milan’ı konuk edecek. Fransız hakem Clement Turpin’in düdük çalacağı karşılaşma Giuseppe Meazza’da oynanacak. 2-0’lık avantajı elinde bulunduran İnter, kendi sahasında galibiyetini pekiştirip İstanbul’da oynanacak finale adını yazdırmak istiyor. Turun kazananı Real Madrid-Manchester City turunun galibi ile final oynayacak. Kritik maça yaklaşırken istatistikler göze çarpıyor. Bu sezon içinde 4 kez karşı karşıya gelen İnter ve Milan’da, 3 galibiyet alarak avantajlı grupta olan ekip İnter.  

Bursaspor, TFF 3. Lig’e düştü Bursaspor, TFF 3. Lig’e düştü

TAKIMLARIN ŞAMPİYONLAR LİGİ KARNESİ

Chelsea, Salzburg ve Dinamo Zagreb ile E grubunda mücadele eden Milan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle grubundan 2. olarak çıktı. Son 16’da ise Tottenham ile karşı karşı gelen Milan, 1-0’lık galibiyetiyle rakibini eledi ve çeyrek finale adını yazdırdı. Favori olarak görülen Napoli ile çeyrek finalde kozlarını paylaşan Milan 1-0 ve 1-1’le rakibini geçerek yarı finale uzandı.

İnter ise C grubunda Bayern Münih, Barcelona ve Viktoria Plzen ile gruptan çıkma mücadelesi verirken 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlikle grubunu 2.sırada bitirdi ve son 16 turunda Porto ile eşleşti. 1-0’lık galibiyetle turu atlayarak çeyrek finale uzanan İnter, Benfica ile karşılaştı ve rakibini eleyerek yarı finalde Milan’la eşleşti.

Editör: Ezgi Özdaş