Ulaş Girgin

2022-2023 sezonu finalleri başlarken Batı Konferansı finalinde karşılaşacak olan takımlar Los Angeles Lakers ve Denver Nuggets oldu. Los Angeles Lakers takımının favori oyuncularından Anthony Davis geçtiğimiz iki sezon boyunca bir sakatlık silsilesi içindeydi. Takımın destekçileri ve yorumcular bu iki sezon boyunca Davis’in sakatlıklarının Lakers’ın başarılı olmasının önüne ket vurduğunu düşünüyordu.

anthony-davis-lebron-james-timberwolves

Los Angeles Lakers takımını bu sezon ise play-off’larda takımın başını çeken iki yıldız oyuncu Lebron James ve Anthony Davis’ten gerekli verimi alıyor. Takımın konferans finaline kalmış olması da bunu kanıtlar nitelikte. NBA takipçilerinin önemli bir kısmı Lebron ve Davis’in sağlıklı ve gününde olduklarında durdurulamayacaklarını düşünüyor.

Endişelenecek bir şey yok

Konferans finalleri önce sakatlık raporu yayınlayan Lakers taraftarlarını kuşkulandırmış olsa da ortada endişelenecek bir şey yok gibi duruyor. Lebron ve Davis konferans finalleri açılış maçı için kadroda yer alıyor. Bu da iki ismin de bench’te oturmak yerine oynayacağı anlamına geliyor. Lebron’un sağ ayak ağrısı ile uğraştığı söylenirken Davis’in de sağ ayağında bir yaralanma olduğu biliniyor. Fakat her iki sorun da yıldız oyuncuları saha kenarında tutacak kadar büyük değil.

Ahmet Çakar’dan Fenerbahçe kongre yorumu! Ahmet Çakar’dan Fenerbahçe kongre yorumu!

merlin_163550676_14f75e2c-1930-41f3-b6e3-ed62da9eeff1-superJumbo

Los Angeles Lakers takımı 2 sezon aradan sonra bu sezon tekrar şampiyonluk için rekabet ediyor. Lebron James sakat olsa bile büyük bir problem olmadıkça böyle bir hesaplaşmayı kaçırmayacağı ve oynamaktan vazgeçmeyeceği düşünülüyor. Jokic’li Nuggets’ın zorlayıcı bir rakip olacağı doğru fakat Lakers finale son şampiyonu yenerek geldi. Takımın oyuncuları bunun bilinciyle özgüvenli olacak ve küçük sakatlıkları görmezden gelerek sonuna kadar mücadele edecektir.     

Editör: Ulas Girgin