Vatandaş diyor ki: "Sayın Cumhurbaşkanımızın örneğinden yola çıkarak Bursa, Kent Meydanı’ndan yukarı değildir. Bizlerin ifadesi ile de ”Demiryolu altının da bir Bursa olduğunu unutmayınız...”

Sayın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve Sayın Ulaşım Daire Başkanı Hakan Bebek. Osmangazi Muhtarları olarak bizlerle yaptığınız toplantıda, her birimiz sorunlarımızı dile getirmiş, sizde onların çözümü için bizlere söz vermiştiniz. Hatta o gün sorunlarımızın hangi tarihte çözüleceğini bizlere bildireceğinizi de ayrıca ifade etmiştiniz.

ASFALT CAN ÇEKİŞİYOR

Söz konusu toplantıda, Başaran Mahallesinin Muhtarı olarak, tüm vatandaşları temsilen özellikle Sayın Hakan Bebek Başkanımıza, mahallemizin Gazi Caddesi’nin asfaltının çok kötü olduğunu ve bu caddenin Başaran - Yeşilova – Kemerçeşme - Bahar ve Selamet Mahalleleri’ne kadar uzandığını ifade etmiştim. Halbuki bu caddeden sadece özel araçlar geçmiyor, ayrıca belediye otobüsleri, dolmuş taksileri, ticari taksiler, minibüsler de sürekli bu yolu kullanıyor. Bunu da ayrıca önemle belirtmiştim.

DİLEKÇELERİMİZ MEVCUT

Bu yol ile ilgili de 21 Temmuz 2017 tarihinde dilekçemin olduğu kayıtlarınızdan görülmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın örneğinden yola çıkarak “Bursa, Kent Meydanı’ndan yukarı değildir” Bizlerin ifadesi ile de ”Demiryolu altının da bir Bursa olduğunu unutmayınız”... Dolayısıyla burada yaşayan insanlarda hizmetlerin en iyisini hak ediyorlar.   

CADDEYİ YERİNDE GÖRÜN

Gazi Caddesi’ne özel aracınızla Yalova yolu tarafından girerek, bu cadde üzerinde bulunan ‘Altı Kurnalar Camii’ne kadar gelmenizi istirham ederim. Gelin ve durumu yerinde görün lütfen. Çünkü; Bursa oturduğumuz yerden yönetilemez!

 Saygılarımla

İsmail Yılmazlar

Başaran Mahalle Muhtarı

 

 Mübarek günlerde  'Özel' işkencesi

Sayın Sevinç Çelebi;

Ne yazık ki bu yazımda günümüzde Özel Halk ve Büyükşehir Otobüsleri arasında olan büyük farka değineceğim. Malumunuz 11 Ayın Sultanı olan ramazan ayındayız. Ve bir çok kişi de (Allah Kabul etsin) oruç tutuyor. Çalışan kesimin büyük kısmı da evinden işine, işinden evine giderken her ne kadar istemese de mecburen otobüsleri kullanmak durumunda kalıyor.

İNESİM GELMİYOR

Bana gelince; Yıldırım Eğitim’de oturuyorum. Evden işe gelirken de 28 veya 25 No’lu numaralı otobüslere biniyorum. Belediyeye ait olan bu araçlarda şayet üzerimde bir hırka, gömlek yoksa bazen üşüyorum… Hatta bazen buz tutuyorum. Bu ortam sıcak havadan sonra beni hem rahatlatıyor ve de dinlendiriyor. Yeri geliyor otobüslerden inmek dahi istemiyorum.

BİNDİĞİNE PİŞMAN OLUYOR

Şimdi gelelim özel otobüslere;  uzun lafın kısası; insan özel halk otobüslerine bindiğine bin pişman oluyor. Çünkü cehennem gibi sıcak bir ortamda yolculuk yapılıyor. Belki bir çok kişi abarttığımı düşünebilir. Ancak nasıl oluyorsa, tüm özel halk otobüsleri klimaları arızalı! 

Yıllardır aynı tas aynı hamam bu durum bu şekilde devam ediyor. Ancak bir gerçek var ki: O da, özel halk otobüslerinin ‘hiç bitmeyen bir arızaları var’.  Ne zaman binseniz, otobüs hep sıcak, şoföre sorsanız, klima hep arızalı, cevaplar hep hazır ve de o kadar basit.

Bu klimalar yıllardır neye ve kime göre arızalı artık biri çıksa da bir söylese. 

Artan yakıt fiyatlarından dolayı mı arızalılar?

Yoksa keyiflerinden dolayı mı?...

Yanılmıyorsam kısa süre önce yapılan anlaşmaya göre artık ‘bedava’ kartı derdi de kalmadı. Artık ücretsiz binenlerden de ücret alınıyor. Buna rağmen neden halen o klimalar açılmıyor. Lütfen bir yetkili çıksın ve bana, bize bunun cevabını versin, duruma açıklık getirsin ki biz de en azından aydınlanalım.

ŞOFÖRLER UYARILSIN

Ramazan ayına ve tutulan oruçlara rağmen, halk içeri tıka basa dolduruluyor, (arka taraftan binin, ortadan inin) denilebiliyor, klimaya gelince açılmıyor!.. Yazıktır Bey’ler, günahtır. Bursa Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Eren’e ve özellikle de BURULAŞ Müdürlüğüne sesleniyorum. Lütfen şoförlerinizi uyarın, kavurucu sıcaklarda insanları perişan etmeyin. Çok yakındır klima açma mevzu yüzünden kavgalar olur. Benden sizi uyarması…

Saygılarımla

Abdullah ASLANTÜRK

BAŞKAN BOZBEY GEREKENİ YAPACAKTIR

Lütfen müdahale edin!

 Sayın Nilüfer Belediye Bașkanımız Mustafa Bozbey;

Nilüfer gibi güzel ve modern, insanlara olduğu kadar, doğaya ve hayvanlara da saygı ve itinayla yaklaşıldığını düşündüğümüz bir semtte, maalesef ki hayvan hakları kanunu ileri boyutlarda ihlal ediliyor. Öyle düşünüyoruz ki yoğun iş temponuzdan ve de seçim çalışmaları dolayısıyla bu durumdan haberiniz yok. Bu yüzden de size tüm sessiz canların adına basın yoluyla sesleniyoruz.  Sayın Başkan; CHP Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İnce’nin Hayvan Haklarını koruyacağına ve de savunacağına söz verdiği halde (hayvanseverler olarak çok sevindik)… Başkanı olduğunuz Belediyenin toplama ekibi parkta yıllardır yaşayan köpekleri uyuşturucu tüfekler ile vurarak yakaladı. Öyle bir görüntü vardı ki yürek parçaladı; Çünkü ekipleriniz sanki AVA ÇIKMIŞ GİBİLERDİ. Onları izlerken (fotoğraflar ve videolar mevcut) insanlık adına bizler utandık!...

Temsil ettiğiniz sosyal demokratlar, dünyanın her yerinde doğaya hayvanlara önem verirler am Nilüfer’de ise bazı bölgelerde hayvanlar adeta avlanıyor.  

Özetle; Bu çok önemli ve hassas konuda siz çok değerli Nilüfer Belediyesi Başkanımızı acilen tüm olumsuzlukları sonlanması için, müdahale etmenizi rica ediyoruz. Rabbimizden bize emanet olan sessiz canlara hep birlikte sahip çıkalım, onları sevelim koruyalım.

Saygılarımızla

Vildan ELÇİN ŞENKAYA

HayKonfed Marmarafed Temsilci Yerel Hayvan Koruma Görevlisi.

Rüya PARSAK

Haykonfed Marmarafed Temsilci Yerel Hayvan Koruma Görevlisi

Baha ÖZEL

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi ve BASIN Sözcüsü