Demiryolu altı tabir edilen bölgeye hastane yapılmasını gündeme getiren MHP Meclis Grubu adına Cemil Aydın, bu konuda en uygun yerin Eski Tütün Depoları Arazisi olduğunu söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın geçtiğimiz hafta muhtarlar ile yaptığı toplantılarda özellikle Demiryolu altı tabir edilen mahallerimizin en önemli isteği olarak ortaya çıkan, bölgede bir hastane kurulmasıdır. Bize göre de bu istek doğru ve yerindedir. Geçmiş yıllarda gündeme taşıdığımız ve MHP Meclis Grubu olarak da ısrarla takip ettiğimiz, 2 ay önce de son durumun öğrenmek amacıyla yazılı soru önergesi verdiğimiz Demirtaş Yolu üzerindeki 83.650 metrekare Eski Tütün Depoları Arazisi hastane için en uygun yer olup, burada Osmangazi Belediye Başkanlığının irade ve isteği çok önemlidir.

DÜNDAR KAMUOYU OLUŞTURMALI

Sayın Mustafa Dündar bu teklifimizi hem yerel hem de merkezi idare nezdinde gündeme taşıyarak, şu an TOKİ’ye ait arazinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesini isteyerek kamuoyu oluşturmalı ve gereğini yaptırmalıdır.

 

Bu uçağa ihtiyacımız var

Yaşanan orman yangınları ve sayıları süratle artan yüksek katlı binalar münasebetiyle, yerel yönetimlerin ve itfaiye müdürlüğünün yangın söndürme helikopterine sahip olması teklifimizi geçtiğimiz aylarda Bursa gündemine sunmuş idik. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda yaşanan görev değişikliği sonrasında elde bulunan 4 uçağın satılması gündeme gelmiş bulunmaktadır.

EN AZINDAN BİRİSİ ELDE TUTULMALI

Unutulmasın ki denizi bulunan, iki golü sınırlarında olan Bursa, suya iniş kalkış yapabilen bu uçaklardan en azından birini elinde tutmalıdır. Planlama ve imar uygulama açısından, kuşbakışı inceleme için de ihtiyacımız malumdur. Sayın Alinur Aktaş başta olmak üzere tüm yerel yönetim erkleri olaya sadece sermaye – borç açısından bakmamalı, geniş bir vizyon gerçeğine konuya yaklaşmalıdır.

Cemil AYDIN

MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü

Köpekleri görene para hırsızı söyleyene araba

Yılbaşı gecesi çalınan 2 tane kangal yavrusunu bulana 1000 TL ödül, hırsızları gösterene araba hediye edilecek.

İlginç olay İnegöl Çeltikli yolu Bıçkılara Mevkii Dere boyunda meydana geldi. Hırsız veya hırsızlar çitleri kesip iki adet kangal yavrusunu çaldı. Köpeklerinin çalındığını sabah fark eden Hakan Biçer, onları çok sevdiğini, canı gibi baktığını, hırsızların bulunması için her şeyi yapacağını dile getirdi.

BULANLARI ÖDÜLLENDİRECEĞİM

Çalınan kangalların sahibi Hakan Biçer, hırsızları arayan Emniyet ve Jandarmaya yardımcı olabilmek için sosyal medya üzerinden ödül teklif edip biran önce bulunmasını sağlamak için çalışmalara başladığını dile getirdi.

NE PAHASINA OLURSA OLSUN

Biçer, 3.5 aylık olan iki yavrusunu bulmaya ant içtiğini ve onları bulana kadar arayacağını dile getirirken ayrıca ödül olarak köpeklerin yerini söyleyene helalinden 1000 TL, hırsızın veya hırsızların yerini söyleyene ve kim olduklarını kanıtlayana ise 1992 model Doğan L marka arabasını hediye edeceğini söyledi.

Ercan ENDES-Kıvanç Bozacı

***

Otobüs Şoförü: “Ağzımı bozdurma!”

08 Ocak (pazartesi günü) saat 10:30 sularında Heykel’den Başaran’a gitmek için 19’İ No’lu otobüse bindim. Ancak otobüsü kullanan şoför bir kadınla polemiğe girerek diğer yolcuların yanında “Ağzımı bozdurma” diyerek gereksiz ve çirkin bir diyalog başlattı. Hatırlatmak isteriz ki bu davranış hem şoförümüze yakışmadı ve de agresif tavırları can güvenliğimi tehlikeye attı.

TRAJİKOMİK BİR DURUM

Her ne kadar yapılan işleri gereği şoförlerimiz stres yüklü olsalar da, kamu hizmeti yaptıklarını asla unutmamalı ve olaylara daha profesyonel yaklaşmalı, yolculara karşı daha kibar davranmalı.

Diğer yandan, bu konuyla ilgili BURULAŞ şikayet ve öneri kutusunun ‘bakım ve onarım çalışması var’ diyerek başvuru kabul etmemesi trajikomik bir olaydır. Gereğinin yapılması ricamla.

Saygılarımla

Adını vermek istemeyen bir okur

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

A Gazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 04 Ocak 2018 tarihinde ‘Bu Kadarı da Fazla’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Bahse konu olan vatandaş ile yapılan görüşmede; Veysel Karani Mahallesi’nde belediyemiz tarafından alınmadığı ifade edilen atıklar, kendi işyerlerine ait tekstil atıkları olduğu anlaşılmış ve bu tür atıkları toplama görevinin belediyemizde olmadığı açıklaması yapılmıştır. Ancak vatandaşımız, yapılan açıklamayı yeterli görmemiş ve belediyemiz, Başkanımız ve çalışanlar hakkında hakaret içerikli sözler sarf ederek şikâyet edeceğini bildirmiş ve bunun üzerine Çağrı Merkezi çalışanımız da şikâyet etme özgürlüğüne sahip olduğunu kendisine iletmiştir. Şikâyette belirtildiği gibi gelen çağrıya cevap verilmemesi veya telefon numarasının kontrol edilerek özellikle cevaplandırılmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Çağrı Merkezimizde tekrar edilen çağrıların aynı kişiye denk gelmesi zor bir olasılıktır. Osmangazi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın memnuniyeti esas alınarak verdiğimiz hizmete devam ediyoruz. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü