Sağlık Bakan Fahrettin Koca, Konya’da katıldığı açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.  Bakan Koca,  Erdoğan'ın 'Gastroenterit enfeksiyonu' geçirdiğini belirterek enfeksiyonun etkisinin azaldığını ve Erdoğan'ın sağlık durmunun iyi olduğunu aktardı.

SİZLERE SELAMI VAR

Bakan Koca şu açıklamalarda bulundu;  "Cumhurbaşkanımızın sizlere selamı var. Sağlığı ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım. Sağlık durumu gayet iyi. Geçirmiş olduğu Gastroenterit enfeksiyonun etkisi azalmış durumda. En kısa zamanda programlarına devam edecekler."

Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı

GASTROENTERİT NEDİR?

Mide üşütmesi ya da mide gribi olarak da tanımlanan viral gastroenterit, sulu ishal ve kramp tarzında gelişen karın ağrısı, bulantı-kusma ve bazen de ateşle kendini gösteren bir mide-bağırsak enfeksiyonudur. Gastroenteritin en yaygın sebebi daha önceden enfekte olmuş bir kişiyle temas veya kontamine yani virüs bulaşmış besin ya da suyu yemek-içmektir. Eğer kişinin başka bir hastalığı yoksa çoğu zaman bu durum bir iki günde kendiliğinden iyileşir. 

CANLI YAYINDA HASTALANDI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Nisan'da katıldığı Kanal 7 ve Ülke TV'nin ortak canlı yayınında rahatsızlanmış,  ara verilen yayının ardından ise açıklamada bulunarak, üşüttüğünü söylemişti.  Açıklamanın ardından ise yayın sona ermişti.

KAYNAK:HABER MERKEZİ

Editör: Gökçe Çalışcı