Çöpleri dökerek toplayan (!) belediye arabaları nedeniyle vatandaş resmen mikrop soluyor. Ve önemli ricaları var belediyeden: "Önlem alınsın, bu duruma son verilsin."

Emek, Adnan Menderes Mahallesi, Şehit Yunus Yılmaz Caddesi No:32 Osmangazi/BURSA önü. 5 Haziran (Salı günü) an itibari ile geçen çöp arabasının bıraktığı pisliği fotoğraflamış bulunuyorum. Maalesef Osmangazi Belediyesi’ne ait çöp araçları sokaklara çöp sularını dökerek gidiyorlar. Özellikle de az ilerideki Yağlıdere Sokak üzerine… Bu durumda resmen mikrop soluyoruz. Lütfen Belediyemiz bir önlem alsın ve bu duruma bir son verilsin. Belli ki burada bir başıboşluktur almış başını gidiyor.

PLAKASIZ MOTOSİKLETLER HUZUR KAÇIRIYOR

Hele 18 yaşını bile doldurmamış (ehliyetsiz) gençlerin aşırı abartılı egsozları ile vardiyalı çalışanlara, bebeği olanlara uykusuz ve sinir bozucu zamanlar yaşatmaları yok mu? Bu da ayrı bir evlere şenlik bir başıboşluluk. Üstelik bu durumu daha da vahim kılan, bu motosikletlerin plakaları bile olmaması.

SÜREKLİ VE RUTİN UYGULAMALAR GEREKİYOR

Tüm bu olup bitenlere sebep de, ceza yazılmamasından kaynaklanıyor. Ve en kötüsü de bu motorların çoğunun çalıntı olması. Ne yazık ki bir defaya mahsus uygulamalar ile çözülebilecek bir sorun değil bunlar. Sürekli ve rutin uygulamalar gerekiyor. Yetkililerden bu hususta önemle gerekenin yapılmasını rica ediyoruz.

Saygılarımızla

Adnan Menderes Mahallesi Sakinleri

 Çöp ortak sorunumuz

Sayın Sevinç Çelebi,

25 Mayıs Cuma Günü yer alan çöp ile ilgili yazınıza aynen katıldığımı belirtmek istiyorum. Efendim ben Mudanya’da ikamet ediyorum. Ve burada da aynı vahim olay yaşanıyor. Çöpü sıkıştırıp alan araç suyunu akıta akıta yoluna devam ediyor. Ortaya hem kötü bir görüntü, hem de ağır bir çöp suyu kokusu yayılıyor. Zatıalinizin söylediği gibi doğru olan konteynır boşalacak hemen anında yıkanıp dezenfekte edilecek ki çevremiz temiz olsun. Mudanya'dan Selamlar.

Hüseyin ONGUN (62 yaşında)

Emekli Memur

25 Mayıs CUMA GÜNÜ YAYINLANAN KÖŞE YAZISI

ÇÖP KAMYONU YETMEZ

Yıkama kamyonu da lazım!

Güneştepe Mahallesi 1. Yalıçiftlik Sokağı sakinleriyiz ve canımızdan bezdiren ciddi çöp sorunumuz olduğunu önemle yetkililere bildirmek istiyoruz.

ALINMASINA ALINIYOR…

Dememiz o ki çöplerimiz alınmasına alınıyor ancak öyle alınıyor ki… Belediyenin çöp kamyonunun arkasından kesinlikle yıkama kamyonu da göndermesi gerekiyor! Çektiğim fotoğraflar zaten ortaya olup biteni yorumsuz koyuyor.

SULAR YİNE SOKAĞIMIZA AKTI

Örneğin bu görüntüler 1. Yalıçiftlik Sokağından. Her zaman olduğu gibi, bugün de değişiklik olmadı ve çöpler alınırken sular yine sokağımıza aktı. Geriye de artık bilindik çekilmez koku ve çirkin manzara kaldı… Her ne kadar konuyu defalarca kez muhtarlığımıza olduğu gibi belediyeye de dilekçe ile bildirmiş olsak da olumlu bir gelişme yaşanmadı.

KESİN ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Sokak sakinleri olarak ricamız, bir an evvel bu işe kesin bir çözüm bulunmasıdır. Ayrıca 1. Yalıçiftlik sokağımızın kaldırımındaki ve yoldaki kum yaklaşık 10 gündür bu halde. Bu durum da hem araç trafiğinde sıkıntıya sebep oluyor hem de etraf toz buz oluyor. Yetkililere bildirir, gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Bu yazılar silinmeli

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Alinur Aktaş... 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan binanın üzerindeki reklam yazılarının kaldırılmasını önemle arz ederim. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’mizin bayrağının ve vatan için canını vermiş onlarca şehidimizin fotoğraflarının üstünde, “Kırcılar AVM, LV Waikiki ve Defacto” yazılarının yazmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Gereğinin yapılmasını istiyorum.

Saygılarımla

Turan ZENGİN

 ***

 Hurdacılardan şikayetçiyiz!

“Gülümseyin Nilüfer’desiniz” sözünün gereğinin yapılmadığını sözlere iletmek istilorum. Çok istediğimiz halde ne yazık ki hiçbir şekilde “gülümseyemiyoruz”. Çünkü sürekli hurdacıların sesiyle uyanıyoruz, hatta uyanmak da demeyelim biz ona, yataklarımızdan fırlıyoruz!...

OYUMU CHP’YE VERMEYECEĞİM!

Çok ilkel ve geri kalmış bu görüntüyü sokaklarımızda bol bol seyrediyoruz. Bu durumu onlarca defa şikayet etmemize rağmen, hiçbir yetkili konuyla ilgilenmedi. üzgünüm CHP sloganlarının arkasında durmayı başaramadı.

Saygılarımla

Merve YILMAZ

Market sahiplerine yasak seyyarlara serbest mi?

 Sayın yetkililer. Devamlı dükkanımın karşısında seyyar karpuz tezgahı açılıyor. Bu satıcı geçen yıl da aynısını yaptı. Defalarca zabıtayı aradım ancak işlem yapılmadı. Bugün de aradım (2 Haziran 2018) yine gelen olmadı.

ZABITA BENİ 4 DEFA UYARIMŞITI

Halbuki benim dükkanın önünde kaldırıma taşan küçük çitos tezgahım için 4 defa zabıta gelip uyarı yaptı. Bu durumda market sahiplerine yasak, seyyarlara serbest mi? Aynı hassasiyeti karpuzcu hakkında da bekliyorum. Ayrıca aracı ara yolu kapatıyor. Tezgahı da kaldırıma açıyor. Gereğinin yapılmasını önemle arz ederim.

Adnan Menderes Mahallesi, Yakup Aktaş Caddesi No:

46-1a Çağmanoğlu Market – Fatih Bey

 ***

 YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç ÇELEBİ;

01 Haziran 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Plastik Kokusundan Bıktım!” başlıklı, Vatan Mahallesi 5. Ömür Sokak’ta faaliyet gösteren bir iş yerinin, çevreye yaydığı koku ve gürültüden duyulan rahatsızlığı konu alan okurun şikayeti Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce incelenmiştir. 

Bahse konu olan iş yerinin faaliyeti hakkında gerekli gürültü ölçümü yapılarak denetimin yapılabilmesi için; şikayet eden vatandaşımızın belediyemize kimlik, adres ve iletişim bilgileriyle bizzat dilekçe vermesi, ilgili mevzuat gereği, zorunludur. Akabinde yapılacak gürültü ölçümü neticesine göre, ilgili yönetmelik kapsamında değerlendirilecek ve sınır değerlerin aşılması durumunda gerekli idari işlemler yapılacaktır.

İlgili şikâyette belirtilen iş yeri faaliyeti kokusu hakkında denetim yetki ve sorumluluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğündedir.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü