Al sana bir kaya nereye dayarsan daya misali ortalık toz duman gidiyor. FETÖ denilen dini duyguları sömürerek semiren ahlaksız yapılanmanın yapısına sızmadığı kurum kalmadığını üzülerek görüyoruz. Öyle bir algı oluştu ki; sanki devlet kurumlarının hepsi işgalden kurtarılıyor. Bu tespite abartılı diye bakanların aklına şaşarım.

Bu işin siyasi ayağı çözülmeden, siyaset devşirme kurnazlığına kurban gitme ihtimalini görmek canımı acıtıyor. Her siyasi parti birbirine FETÖ’cü demeye başladı. Maalesef her türlü medya da bu işe itina ile çanak tutmaktadır.

Cumhurbaşkanlığının, Hükümetin, Genel Kurmay ve Kuvvet Komutanlıklarının, Yargının, Maliyenin, Emniyetin iliklerine kadar sızan bu çetenin kalıntılarını temizlerken, asıl ıskalanmaması gereken onların geleceğe yönelik aldığı icra kararlarının kimlerin işine yaradığına da bakmaktır.

Mesela futbol kulüplerinin içlerine bakmak kimsenin aklına gelmiyor mu? FETÖ’nün aslında çok önemsediği futbol dünyası operasyonu imaj olarak kullandığı futbolcularla mı sınırlıdır?

FETÖ destekli Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yapıldığı bilinirken; FETÖ destekli kulüp başkan ve yönetim seçimlerinin yapılmadığını söylemek doğru olur mu?

Bursaspor Kulübü tarihi boyunca hep veren el olmuştur. Bir iki istisna dışında ona tutunan herkes ya ticaret ya da siyaset devşirmiştir.

İnadına yapılan işlemler dışındaki banka işlemlerinin FETÖ nün desteklenmesi anlamında değerlendirmek yerine verilen imtiyazların, desteklerin, ÇED raporlarının kimlere yaradığına ve nasıl verildiğine bakarsanız o adreslerde FETÖ nün kaynağına ulaşırsınız.

Bursa özelinde DOSAB Termik Santraline ÇED raporu verenler, o yatırıma destek verenler kimler sanıyorsunuz?

Basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılan fizibilite raporu verilerine baktığınız zaman;

Buhar Kapasitesi: 300 ton/h

Elektrik Kapasitesi: 49 MW (max.)

Kazan Tipi: Akışkan Yataklı Kazan

Kazan Kapasitesi: 2 x 150 ton/h

Yakıt Tipi: Yerli Düşük Kalorili Kömür

Yakıt Kalorifik Değeri: 3.000 kcal (± 100)

Yakıt Boyutu: 0-6 mm (Bunker’de Teslim)

Yakıt Sarfiyat: 500.000 ton/yıl (1.200 ton/gün)

Santralin Su İhtiyacı: 10.000 m³/gün

Santral Alanı: 32.000 m²

Kapalı Stok Sahası (20 gün): 20.000 m² (Santral Sahasında) olan ve günde 1200 ton kalitesiz kükürt oranı yüksek yerli kömür yakılacak olan bir tesisin bacasından çıkan dumanın Bursa’nın çöküntü bölgesine ve hatta Uludağ ormanlarına yapacağı tahribatı öngörmeyenler ancak FETÖ zihniyeti taşıyanlardır.

 

Kış aylarında Santral Garaj, Kemerçeşme ve Yeşilova gibi gelir düzeyi düşük mahallelerde sobalarında kömür yakılan üç beşyüz evden çıkan dumanın Bursa havasını nasıl kirlettiği belli iken, yaz kış günde 1200 ton yakılan kömür Bursa’yı cehenneme çevirmez mi?

 

Bursa’da Çalı ormanlarının içine çimento fabrikası kurmaya heves edenlerin, onlara aracılık eden vekillerin, verilen ÇED raporunda imzası olanların alayı FETÖ şüphelisi olamaz mı?

 

Bir dönemi incelemek için bilançolara bakılır. Bilanço analiz tekniğinde kasa, döner kıymetler ve kısa dönem hareketlerine bakılır. Kimseye niyet okuyarak etiket yaftalama yapılmaz. Paranın ve katma değerin kime gittiğine bakarsanız orada gerçeği görürsünüz. Lafla FETÖ İle mücadele yapılmaz, mücadele sulandırılır.