Doğanevler Mahallesi’nin İnönü Caddesi’nde hız kesici bulunmamasından kaynaklı, sık sık aralıklarla kazalar meydana geliyor. 10 senede 5 kişinin hayatını kaybettiği caddede, 19 Temmuz Perşembe günü (dün) 6 araç birbirine girdi. Zincirleme kazada şans eseri can kaybı olmadı…

a’gazete'ye konuşan Doğanevler Mahallesi Muhtarı Seyhan Mesut,  “Her güne bir kaza olma endişesiyle uyanmaktan bıktık artık. Yıllardır İnönü Caddesi’ne hız kesici, trafik lambası veya kavşak yapılmasını istedik. Ancak bir türlü sesimizi duyuramadık. Ve dün saat 12:00 sularında İnönü Caddesi’nde yeni bir kaza meydana geldi. Zincirleme kazadaki araçlardan birisi orta refüjtaki ağaca çarparak durabildi. Tesadüf eseri can kaybımız yok. Ancak yaklaşık 6 araç ciddi hasar gördü.

SON OLMAYACAK

Ne yazık ki bu kaza ne ilk ne de gerekli önlemler alınmadığı sürece son olacaktır. Daha önce de aynı caddede kazalar olmuş, hatta bu kazalardan bir tanesinde ölümle sonuçlanmıştır. Geriye baktığımızda yaklaşık 10 senede 5 kişi bu caddede meydana gelen kazalarda hayatını kaybetti.

Bu nedenlerle Doğanevler Mahallesi Muhtarı olarak, daha fazla insanların canı yanmaması için ve kazaların en azından minimuma inmesi için bir kez daha kasis yapılmasını istiyoruz. Daha önce hız kesici bariyer istedim ancak yapılmadı.

Radar istedik takılmadı. Şimdi de en azından hız süratini yavaşlatacak plastik yapışkan şeritler istiyoruz.

Ayrıca aynı caddede, Erenus Fidancılık karşısında, UKOME’nin almış olduğu kararla yapmış olduğumuz bir kavşak projemizin hala yapılmadığı, bu kavşak yapılırsa ve ışık konulursa nispeten araçların yavaşlayacağı ve bu bölgede oluşacak kazaların minimuma indirgeneceği düşüncesindeyim.

PROJE HAYATA GEÇİRİLSİN

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’tan ve birimlerinden bir an önce bu projeye el atıp gerçekleştirmelerini önemle rica ediyoruz. Lütfen başka kazalar olmasın, hayatlar kaybolmasın” dedi.

Saygılarımla

Doğanevler Mahalle Muhtarı

Seyhan MESUT GÜZELYALI’NIN SADECE ADI GÜZEL…

Sevgili Sevinç Hanım;

17 Temmuz’da, agazete’deki ‘Vatandaş Hattı’ adlı köşenizde yayınlanan “2-3 aylık huzuru çok görmeyin” başlıklı yazınızı okudum. Bir yandan Güzelyalı’nın durumuna üzülürken diğer yandan da kendi sahilimiz olan, Güzelyalı Yalı Mahallesi’nin haline yandım.

Çektiğim fotoğraflarda ve videoda da görüldüğü gibi, Yalı Mahallesi Sahili’nin hali perişan! Bölge halkı olarak, her ne kadar bu durumu başta Mahalle Muhtarı’na, Mudanya Belediyesi’ne, sonra da Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmiş, defalarca kez gerek yazılı, gerekse telefonla acınası durumu iletmiş olsak da, hiçbir şekilde denizin akıbetiyle ilgilenilmedi, ve de bakımı yapıldı! Hatta bu esnada öğrendik ki; Büyükşehir Belediyesi de zaten bize bakmıyormuş…

Hal böyle olunca, güvenebileceğimiz veya çözüm için kapısını çalabileceğimiz hiç kimsemiz kalmadı…

BELEDİYELERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Sonuç itibariyle; Başta Mudanya Belediyesi olmak üzere hiçbir belediye ALLAH’ın bize hediye olarak verdiği denizimizin temizliği ve pisliğiyle alakadar olmadığından, denizin içi gibi sahil kenarları yosundan görünmez hale geldi! Halbuki Rabbimiz buyurmamış mıdır “Sen çalış kulum, ben veririm” diye?..

BAKARSAN BAĞ, BAKMAZSAN DAĞ

En nihayetinde, gerek mahalle başkanı, gerekse duyarlı bir vatandaş olarak, ben üzerime düşen görevi yerine getirdim. Allah’ın izniyle getirmeye de devam edeceğim. Belediyeleri de üzerine düşeni yapmaya davet ediyorum. Unutmamalıyız ki, “Bakarsak Bağ, Bakmazsak Dağ olur” ve de bize verilen nimetlere sahip çıkmazsak yazık olur…

ÇOCUKLAR TEHLİKEDE

Çünkü ben; Burada yaz sezonunu geçirmek ve denizden fayda bulmak amaçlı, 2 ya da 3 ay kalmakta olup, ALLAH’IN VERMİŞ OLDUGU DENİZ NİMETİNDEN kendimin olduğu gibi tüm vatandaşın faydalanmasını isterim. Bilinmesini isterim ki bu durum ayrıca, çocuklar için mikrop ortamı oluşmakta…

Bu sebeple de gereğinin acilen yapılmasını önemle rica ediyorum. Lütfen Güzelyalı adı sadece adından ibaret olmasın…

Saygılarımla

Kamuran ALTABAN

Bursa İntizam Mahallesi Başkanı