Kiraya çıktığım evde kartlı sayaç vardı ve ben de mecburi olarak kart satın alıp, kartı alırken 18 TL kart bedeli ödedim. Ve 7 Ağustos’ta aboneliğimi sonlandırdım. Ancak kart içindeki su ve kart bedeli hakkında BUSKİ iletişim kanallarından bilgi aldığımda, kart ücreti iadesi gibi bir durum olmadığını söylediler.

BÖYLE YÖNETMELİĞE KARŞIYIM

Şimdi soruyorum... "Sayın BUSKİ, neden bundan sonra ben kullanmayacağım kartın parasını sizde bırakıyorum? “Şehir dışına çıkıyorum ve bu kart bundan böyle benim hiçbir işime yaramayacak” dediğimde, telefondaki görevli kadın “Bunu neden bana soruyorsunuz?” dedi ve “Kime soracağım? Siz BUSKİ çalışanı değil misiniz?” deyince de “Yönetmelik böyle” diye konuştu. O zaman ben de önemle belirtmek istiyorum ki, ben böyle yönetmeliğe karşıyım!

SAYGI VE GÜVEN KARŞILIKLI OLMALI

Çünkü; nasıl ki kurumlar kendilerini garantiye alıp güvence bedeli alıyorlarsa, vatandaş da artık kullanmadığı hiçbir işine yaramayacak kartını iade edip verdiği ücreti geri alabilmelidir. Her abone, abonelik açıp 18 TL kart ücretini bu kişilere bırakırsa, yasal yollarla alasını yapıyorlar demektir! Bu konunun takipçisi olacağım. Mesele 18 TL değil, 10 kuruş da olsa, 1000 TL de olsa bu büyük bir yanlıştır. Ve ben de bu yanlışın düzeltilmesi için çaba sarf edeceğim.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU YAPACAĞIM

BUSKİ’den derhal bu uygulamaya son verilip abonelik sonlandıran insanlara kart ücretlerinin iade edilmesini talep ediyorum. Şikayetime cevap bulamazsam savcılıktan BUSKİ ile ilgili suç duyurusunda bulunmak başta olmak üzere CİMER ve kamu kuruluşu şikayet hatlarının hepsine de şikayetlerimi ayrı ayrı bildireceğim ve bu konuda mağduriyet yaşayan tüm insanları bu konuda bilinçlendireceğim!

Bahadır B. 

***

Lalezar Çocuk Parkı’na  biraz ilgi lütfen!

Sayın yetkililer;

Eminim ki Türkiye’nin birçok yerinde görebileceğimiz bakımsız, kırık dökük oyuncaklı, kumu kedi-köpek kakalarıyla kokuşmuş, çevre düzenlemesiyle zayıf kalmış, güvenliksiz ortamlar olarak gördüğüm tüm çocuk parklarını sizlere şikayet etmek istiyorum.

ÇOCUKLARIMIZA DEĞER VEREN BELEDİYE ANLAYIŞI İSTİYORUZ

Çocuklarımız için daha bakımlı, oyuncaklarıyla çocukların eğlence dünyasına çeşitlilik ve yaratıcılık sağlayacak, doğal malzemelerden yapılmış parklar istiyoruz. Özetle; çocuklarımıza değer veren bir belediye anlayışı istiyoruz.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILSIN

Şikayetime istinaden Bursa Dikkaldırım Lalezar Çocuk Parkı’nın kumuyla, çevre düzenlemesiyle ve oyuncaklarıyla yenilenmesini talep ediyorum. Dikkate alırsanız çok sevinirim.

Saygılarımla

H.H.

***

Kontrolsüz araç geçişleri kontrollü hale getirilsin

 Altınşehir Mahallesi’nde Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’na 316 Sokağın bağlandığı ve karşıya geçişin trafiğe kapatıldığı yerdeki alanın bakımsız bırakılması, çimlendirilmemesi nedeniyle bazı araçların girmesi ile daha da bozulmuş, çirkin bir görüntü oluşmuştur.

REFÜJÜN BAKIMI YAPILSIN

Bu şekilde kaldığında kontrolsüz araç geçişleri olacaktır. Bu alanın bakımlı hale getirilerek kontrolsüz araç geçişlerinin engellenmesi hususunda ulaşımla ilgili birimlerin gereğini yapmasını önemle arz ederim.

Saygılarımla

Hasan Bozkurt

 TEŞEKKÜR PANOSU

 NİHAYET HALKIN SESİNE KULAK VERİLDİ

Teşekkür ederiz!

Gün geçmiyordu ki sahil boylarında tartışmalar olmasın.

Cuma günü akşamı başlayan yoğunluk, gölgeliklere asılan bez parçaları ile tamamlanıyordu. Bu ortak alanların çoğu Suriyeli vatandaşların kontrolündeydi.

Son dönemlerde yazılan yazılar ve uyarılar dikkate alınmış olacak ki, gölgelik adı verilen direkler sökülmeye başlandı.

Olması gereken de buydu.

Çünkü denetim ve kontrolleri yapmak daha zordu.

Bu alanlar amacına uygun olarak hiç kullanılmadı.

Gölgeliklerin yanı başında uyarı levhaları olmasına rağmen aldıran yoktu.

Uyarı yapıldığı zaman ise tartışmalar kaçınılmaz oluyordu.

Güvenlik güçleri dahi bir şey yapamazken, son dönemde alınan kararlar doğrultusunda olması gerekenleri görmeye başladık.

Nihayet gölgelik adı verilen direkler, amacı dışında kullanıldığı için bir sürü masraf yapılmasına rağmen yerlerinden sökülerek, plaj havası yaratıldı.

Aynı şekilde, bölgede kurulan ve hangi amaç için kullanıldığı belli olmayan çadırların Büyükşehir Zabıta ekiplerince kaldırılması Kumsaz halkını son derece memnun etmiştir.

Gönül şunu da arzu ediyor.

Kumsaz da bulunan, Kumsaz kafenin de aktif olması isteniyor. Ancak self servis olması, bazı temizlik hizmetlerinin zamanında yapılmaması, kısaca müşterilere karşı olan ilgisizlikler devem etmektedir. Bunu sorgulamak her ne kadar bize düşmese de, oranın canlı olması çok daha güzel olacaktır. En azından canlı bir müzik yapılması hem kafenin gelirini arttıracak hem de bu bölgenin daha canlı ve gençlerin de ilgi duyduğu bir bölge haline dönüştürecektir. 

Böyle olduğu sürece emeklilerin hâkim olduğu bölge olmaktan kurtulması mümkün değildir.

Kısaca hem Kurşunlu ve hem de Kumsaz terk edilmiş bir bölge görüntüsündedir.

Oysa Bursa’ya en yakın bölgelerden biri olan bu bölgenin hareketli ve canlı olması hem gelişmeyi ön plana çıkaracak hem de farklı bir yaşam ortamını ortaya çıkaracaktır.

Geçmişte daha sosyal olan bu alanlar her geçen yıl gençlerin gelmediği alanlar haline dönüştürüldü.

Ulaşımın en kolay olduğu bölge olan Kumsaz'da yapılan bu yeni düzenlemelerde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş ve sahil hizmetleri Daire Başkanlığı'na yaptığı bu olumlu çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

Aynı çalışmaların, söz konusu olumsuzluklar ortadan kaldırılarak, daha düzenli bir plaj olması aşamasında, denetim ve kontrollerini aralıksız sürdürmeleri önem kazanmıştır.

Bu kontrolleri de yapacağı inancı ile Kumsaz halkı adına şimdiden teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.   

 

Hilmi Çetin

Kumsaz halkı adına

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

a’gazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 1 Ağustos 2018 tarihinde ‘Belediyelerin Görevi Hizmettir’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Değirmenpark Sosyal Tesisi’nde su ve diğer yiyecek-içecek fiyatlarının belediyecilik sosyal hizmet anlayışına uymadığından söz edilmiştir.

Değirmenpark Sosyal Tesisi'nin işletimi, Osmangazi Kültür İşletmeleri (OKİ) şirketi tarafından yürütülüyor. Ancak fiyat tarifeleri, belediyemizden bağımsız olarak tespit edilse de belediyemiz sosyal belediyecilik anlayışıyla, tesisteki ürün çeşitliliği ve kaliteli hizmet bakımından emsallerine göre hemşehrilerimizin lehine bir fiyat uygulaması yapılmaktadır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü